Jump to content

zlatkmas

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kupio sam stan u veljači ove godine ,zaključio kupoprodajni ugovor i isplatio investitora(radi se o novogradnji),ukupno prodanih stanova oko 30%,radi se o slijedećom;odmah iza toga stanovi su pojeftinili cca za 15000€ što znači da je nas nekoliko doslovno nasamareno jer sve se to odigralo u tom mjesecu,ima li kakva mogućnost da investitor tj.prodavatelj vrati razliku prema sadašnjim cijenama?Kome se žaliti ili je to svršeno vrijeme?Još i danas nije prodano ništa stanova od onda,molim sve koji nešto znaju o ovakvim slučajevima da napišu svoja iskustva i primjere,hvala.Zlatko.
  2. Radim smjenski u režimu rada 12/24 pa me zanima ako po mjesečnom kalendaru fond sati za službenike iznosi npr.160+16=176 znači oni ne rade ta dva blagdana ali dobiju naknadu,do sada je bila praksa ako sam bio slobodan na blagdan dobio sam isto takvu naknadu i još 16 sati prekovremeno,onaj koji je radio dobio je plačeni rad na blagdan i naknadu ali ti sati nisu se pribrojali fondu tj. nije dobio prekovremene sate.Sada pokušavaju izvesti slijedeće , svi koji rade smjenski nemaju pravo na naknadu za blagdan,znači oni su doma i imaju pravo na naknadu jer je tak po kalendaru a ja nemam ?
  3. Stari stan je 35,61 m2,pošto dižem kredit za ostatak sve će biti na moje ime ,ima li kakva bolja opcija reci,sve je ok ako uspijem izbjeći porez,hvala.
  4. Imam stan kupljen 1997 god.na koji sam platio porez (samac),sada kupujem stan od 69m2 u novogradnji (imam dijete i vanbračnu suprugu),Znam da ne plaćam porez na cijeli iznos nego samo na zemljište ,zanima me da li mogu biti oslobođen poreza i tog dijela poreza??Stari stan sam prodao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija