Jump to content

para

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok shvaceno sto se tice ovog dijela. Hvala vam na vasim odgovorima. Sad me interesira koji je put do podnosenja tuzbe za priznavanje ocinstva i kolko to traje, naime ja cu za koji mjesec imati 26 god, dali mogu podnijeti tuzbu sada a ako se to razvuce dali se racuna vrijeme kada sam tuzbu podnio? Dali ja mogu dati pravo svom odvijetniku da to on radi za mene posto sam ja u inozemstu?? Dali ja kao podnositelj tuzbe moram nesto platiti ili to placa optuzeni tj u ovom slucaju moj otac, mislim sud i odvijetnika? I ima li nast sto sam zaboravio?? Hvala
  2. Ne moj otac nije umro. On zivi u bracnoj zajednici i nema djece. Ja imam navrsenih 25 god., uredno sam prijavljen na njegovoj adresi gdje sam i zivio. Pravo nasljeda me interesira zbok toga jer sam prvi u koljenu ako oni oboje umru ili barem on, tj.moj otac. Stvar otezava cinjenica da se on ne navodi u mojem rodnom listu. Osobno se ne zelim materjalno okoristit ali ne zelim da to niti cini netko iz familije njegove zene ili familija mog oca tj. moje obitelji, znaci braca mog oca ili dijeca oceve brace. Ako sam u mogucnosti da ostvarim svoje pravo sve to bi islo fakticki mojem dijetetu. Moja zadovoljstina je u tome da se opravda to da nije imao trosak alimentacije ni niceg drugog do moje 18 god a ni kasnije. Hvala
  3. Trenutno imam 25, stvar je u tome da jos nema trenutno potrebe za nasljedem ali razmatram svoje pozizioniranje kada to vrijeme dode, tek tolko da se zakonski zadovoljim. Materjalno zadovoljstvo nije mi interes. Dali stvar ne mjenja cinjenica ako sam prijavljen da zivim na toj adresi vise od pet godina???
  4. Interesira me dali imam pravo nasljedivanja oceve imovine sa obzirom da sam dijete izvambarcne zajednice a moj pametni otac nije se upisao u rodni list. Mislim ja sam prijavljen na osobnoj na njegovoj kucnoj adresi te me zanima dali nakon njegove smrti, te smrti njegove supruge a nemaju dijecu, imam pravo na naslijed?? Dali tu postoji mogucnost dokazivanja ocinstva DNK analizom nakon njegove smrti u moju korist, slicni smo inace ko jaje jajetu.?? Te dali postoji koja mogucnost osporavanja nekog darovnog ugovora sa strane njega ili supruge sa obzirom na moju krvnu vezu?? I dali postoji koji oblik naplate ili zadovoljstine prije ili nakon njegove smrti sa obzirom da nije nikad placa alimentaciju a nije se ni upisao u rodni list, sa obzirom da sam prijavljen kod njega na adresu osobne???
  5. Molim za savijet, pravnog smijera ili iz osobnog iskustva; Naredno, otprilike u veljaci ove godine na putu kuci iz inozemstva zaustavila me policija zbok prekoracenja brzine izvan naselja. Nakon polasatnog natezanja, kazna je bila 500,00kn, i odbitka policajca da uzme dvijesto kuna izjavio sam da nemam za kaznu. Tada mi je navedeni gosp. izjavio da sa obzirom posjedovanja strane vozacke trebam pristupit prekrsajno sudu na izricanje kazne, to sam odbio te mu rekao jasno da kaznu zelim platit na licu mijesta, on mi je uzeo osobnu( Hrvatsku, te stranu vozacku) i otisa do sluzbenog auta ipisat kaznu. Nakon par minuta vratio se do mog auta te mi vratio dokumente i sa naglaskom na rijeci: PREMA UPUTI SLUZBENE OSOBE U POLICIJSKOJ STANICI sastavljen vam je zapisnik o prekoracenju brzine, kazna ili sto vec slijedi ce biti dostavljen na adresu sa osobne iskaznice, znaci u Hrvatskoj. Posto sam ostao zapanjen pitao sam ga ponovo isto a on je odgovorio identicno. Posto sam vozio deset sati nisam razmisljao, potpisao sam zapisnika i na put!! E sada dolazi pitanje i problemi. Kako sam jako malo vremena u Hrvatskoj nisam do sada bio u mogucnosti zaprimit tj. potpisat plavu kovertu sa kaznom pa nastaje sljedece; posto su na moju adresu poslali prijavu a ja je nisam zaprimio Policija me trazi, doslovno na adresi roditelja moje zene!! I sada mojih par pitanja, posto sam bio glup te nisam ni trazio a ni dobio uplatnicu na licu mjesta prekrsaja nemogu uplatnit kaznu. Drugo, do kada traje ova prica trazenja mene osobno ili slanje ponovne prijave na moju adresu? Dali mi sada fakticki ne preostaje nista drugo nego da kad putujem u hrvatsku budem uhicen na granicnom prijelazu zbok 500.00 kn, ili to mogu eventualno izbjeci trenutnim placanjem te kazne na licu mijesta. Sto mi se cini nemogucim, mislim bas granicna policija ima platnice za prekrsajne prijave!!! Do kojeg nivoa se vidi ta kazna, mislim dali se ona vidi kod skeniranja putovnice ili drugacije?? Te dali preostaje raspisivanje potjere zbok 500.00kn i cinjenice da nisam cijelo vrijeme u Hrvatskoj??? I dali postoji nacin zastare ove prijave?? Mislim ako raspisu tjeralicu zbok ovakve prijave onda bi trebalo na takvim tjeralicama biti 80% stanovnika( krivo parkiranje itd..)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija