Jump to content

Tapa

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. da skratim...ubiti moram samo jedno znati... koje dokumente moram ponjeti na prvo rociste. Jasno mi je, vjencanit list, putovnica....ali sto jos?? molim vas za kratki odgovor, jer moram sutra na put krenuti, a sada jos neznam nist... hvala
  2. alo dragi forumasi, evo sljedio sam vasim uputama ovdje u forumu, i nedugo sam poslao zahtjev za sporazumnu rastavu braka. Jutros sam dobio poziv rodbine, da je stiglo pismo sa suda, i da imam u petak u jutro prvo rociste. sad sam malo nervozan , jer neznam sto me ceka. Posto putujem iz Njemacke na to rociste molio bi vaz za par informacija. -koje papire/dokumente moram ponjeti? -u zahtjevu sam molio da se ne pokrece postupak mirenja u Hrvatskoj posto u Njemackoj zivimo...nadam se da ce to prihvatiti...da ne putujem bez veze za HR.. -jeli je uopce moguce na prvom rocistu sve rjesiti??? ako oboje podpisemo.. stvarno bi vas molio za par korisnih uputa ili informacija, kaj me to u petak ceka... hvala unaprijed...pozdrav.
  3. ma sta bi se ljutio pahuljica jel mogu ovako napisati?? Posto oboje Predlagatelja u Njemackoj zive, predlazemo da se ne provodi postupak mirenja po centru za socijalnu skrb. jel bi to bilo od prilike to?
  4. ko prvo puno hvala na pomoci Floki, ja cu napraviti upravo tako, kako si mi ti opisao. Jedino nisam razumio ovo.. "U njemu je, između ostalog, potrebno navesti da oboje živite u Njemačkoj i da predlažete da se ne provodi postupak mirenja po Centru za cocijalnu skrb, iz razloga što bi s obzirom na navedenu okolnost to bilo neizvedivo." daj mi to jos jenput objasni sta bi bilo neizvedivo kod mirenja po Centru za socijalnu skrb?? ne razumijem to.. Hvala unaprijed!!
  5. Dragi Forumasi, nadam se da ce mi netko od vas moci pomoci Rastajem se od zene, i usmeno smo se dogovorili oko sporazumne rastave braka. Djece nemamo, pa tako da nebi trebalo biti pre komplicirano. Vjencali smo se u hrvatskoj, a zivimo u njemackoj. Sada sam ovjde na forumu vec procitao, da treba na opcinskom sudu predati zahtjev za razvod braka (sa potpisima i vjencanim listom). e sad moje pitanje. Dali mi taj zahtjev moramo predati osobno??? Mislim, problem je...sada za predaju bjezati dolje, pa onda ponovno na prvo rociste itd. zvao sam taj opcinski sud, ali mi osoba nije znala 100% objasniti. Rekao je nesto poput ´treba punomoc´itd., i onda mi je rekao da je najbolje uzeti odvjetnika. A to bi htio izbjeci. meni je sada samo bitno znati, dali netko u moje ime moze taj zahtjev u hrvatskoj predati?? puno hvala unaprijed, na odgovorima!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija