Jump to content

Charlotta11

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala na suosjećanju i na informacijama. Ja živim u Njemačkoj i ovdje još nije prekasno za sudski proces, no kad sam se u Njemačkoj infomirala kod jedne odvjetnice, rekla mi je da bi morala roditelje kazneno prijaviti u Hrvatskoj i da je hrvatski zakon odlučujući.
  2. Bila bi Vam jako zahvalna kad bi mi mogli odgovoriti na slijedeća pitanja: Kao djete me je majka seksualno i emocionalno zlostavljala pa patim zbog toga cijeli život. Sada mi je 40 godina i konačno imam snage tražiti pravednost u tom slučaju pa bih htjela majku i oca zbog toga optužiti. Moja pitanja su ova: - Da li je točno da zakoni protiv zlostavljanja djece postoje u Hrvatskoj? - Meni je sada 40 godina a to sve se događalo u mom djetinjstvu i mladosti kada vjerojatno još nije bilo takvih zakona. Dali je sada prekasno za pravne postupke ili još imam šanse? Da li je sve to zastrarijelo? - Koliko bi me koštao taj kazneni postupak, odnosno koja bi bila vrijednost predmeta? - Da li znate da li je već bilo takvih postupaka u Hrvatskoj i kako su završili? Da li su optuženici dobili zatvor ili novčanu kaznu? - Ja živim u inostranstvu i imam strano državljanstvo, moji roditelji su se nakon 35 godina života u inostranstvu opet vratili u Hrvatsku i hrvatski su državljani. Da li je sudbena nadležnost u Hrvatskoj ili u inozemstvu? - Možete li mi preporučiti dobrog odvjetnika ili odvjetnicu u Zagrebu ili okolici koji/a već ima iskustva s takvim slučajevima? Izvinite ako mi hrvatski nije najbolji, ali nadam se da je razumljivo što mislim. Unaprijed puno hvala!
  3. Bila bi vam jako zahvalna kad bi mi mogli odgovoriti na slijedeća pitanja: Kao djete me je majka seksualno i emocionalno zlostavljala pa patim zbog toga cijeli život. Sada mi je 40 godina i konačno imam snage tražiti pravednost u tom slučaju pa bih htjela majku i oca zbog toga optužiti. Moja pitanja su ova: - Da li je točno da zakoni protiv zlostavljanja djece postoje u Hrvatskoj? - Meni je sada 40 godina a to sve se događalo u mom djetinjstvu i mladosti kada vjerojatno još nije bilo takvih zakona. Dali je sada prekasno za pravne postupke ili još imam šanse? Da li je sve to zastrarijelo? - Koliko bi me koštao taj kazneni postupak, odnosno koja bi bila vrijednost predmeta? - Da li znate da li je već bilo takvih postupaka u Hrvatskoj i kako su završili? Da li su optuženici dobili zatvor ili novčanu kaznu? - Ja živim u inostranstvu i imam strano državljanstvo, moji roditelji su se nakon 35 godina života u inostranstvu opet vratili u Hrvatsku i hrvatski su državljani. Da li je sudbena nadležnost u Hrvatskoj ili u inozemstvu? - Možete li mi preporučiti dobrog odvjetnika ili odvjetnicu u Zagrebu ili okolici koji/a već ima iskustva s takvim slučajevima? Izvinite ako mi hrvatski nije najbolji, ali nadam se da je razumljivo što mislim. Unaprijed puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija