Jump to content

ranko_brk

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. bobby! bio bih ti zahvalan na odgovoru. čekam!
  2. Moj prapradjeda ostavio je mojem djedu i njegovoj sestri po 1/6 svojih nekretnina, oporukom iz 1906. Ostavina je provedena 1908. 1914 Kotarski sud šalje mojem pradjedu obavijest da za svoju djecu( moj djed i njegova sestra) plati pristojbu, kako bi dobio gruntovne izvatke. Posjedujem uvjerenje iz 1931 kojom se potvrđuje da je gruntovno preneseno na nasljednike. Osnovom tih dokumenata( i nekih drugih) zatražio sam zemljišno knjižne izvadak tj i preslike zemljišnih knjiga: - k. izvadak iz 2003 pod B-vlasnički list, kaže da je nekret5nina još uvijek uknjižena na prapradjeda. C-teretni list, osnovom Zakona O nacionalizaciji... pravo korištenja nekretnina uknjižena je u korist, dok nadležni organ ne donese rješenje o predaji nekretnine općini ili drugoj osobi, na moga prapradjeda. - proneđeno je da je nekretnina 1959. postala društveno vlasništvo temeljem rješenja Narodnog odbora. -1975. temeljem prijavnog lista sa nacrtom Zavoda za katastar i god. poslove dio nekretnine se poništava i utapa u drugu nekretninu. -danas je nekretnina upisana u posjedovni list drugih osoba mislim od 1976. - napominjem da nigdje nema zabilježena prodaja ili darivanje nekretnine. Sugerirano mije pokretanje parnice za dokazivanje nasljednog prava prema dokumentaciji, za majku koja je sljednik po svom ocu. Eto, postavljam sva "novinarska" pitanja u svezi parnice za majku. Hvala unaprijed za kvalitetne odgovore!
  3. Hvala na odgovoru. Pokušat ću ovo što tražiš!
  4. Pošto sam totalni autsajder u pravu, pouči me anonimuse, jer stvarno ne znam od kuda bih krenuo. Što ti treba za odgovor?
  5. Ponovo molim objašnjenje!Nije moguće da nema suvislog odgovora na moj upit?!
  6. Parnica za dokazivanje nasljednog prava dokumentacijom. Molim objašnjenje! Molim objašnjenje kako se , gdje vodi takva parnica, koja dokumentacija je nužna. Nasljeđevina je nacionalizirana, a od 1976 je u posjedu druge osobe.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija