Jump to content

joooooj

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijepi pozdrav, javljam se s sljedečim pitanjem. Naime kako radim u prodaji ali vrlo specifičnih proizvoda i složenih sustava prilikom potpisivanja ugovora o radu jedna od uglavljenih točaka je bila da nakom prestanka rada u firmi u kojoj sam zaposlen ne smijem dvije godine zaposliti se u tvrtci koja se bavi proizvodnjom ili prodajom sličnih i/ili istih sustava. Mislim da se to malo kosi s zakonom o radu i ustavom pa me zanima vaše mišljenje. Naravno prema navedenoj točki ugovora, u slučaju povrede, sljedi me novčana kazna. Kako je posao nas profesionalnih prodavača jako specifičan i prilikom svake promjene posla u slučaju da se radi o tvrtci s potpuno novim asortimanom slijedi ponovan mučni proces učenja i ufuravanja u posao. Normalno da danas bez usavršavanja nema ništa ali ipak ako se ukaze prilika raditi i prodavati ono o čemu čovjek zna već puno zašto to ne iskoristiti. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  2. Nije, nije baš je sa prekršajnog pa mi je sada malo nejasno u čemu je stvar jer znam kako mi je sutkinja zadnji put rekla da ću samo presudu dobiti doma ....
  3. evo mene nakon nekog vremena, jedno pitanje samo ..... kako sam bio na prekršajnom i tamo mi je sutkinja rekla da će mi doma stići kazna te da pričekam onda 3 tjedna da se vidi oće li se iz policije žaliti, tako sam i očekivao da ću dobiti presudu ali mi je sada stigao novi poziv za saslušanje, baš isti kao i prvi, zanima me čemu to, i što uopće može značiti to? Kako to da nisam dobio presudu nego poziv za novo saslušanje!?
  4. Nisam se javljao neko vrijeme, bas prije par dana bijah na prekršajnom ljubaznost im se mora priznat, mislio sam da će me tretirati kao nekog silovatelja ili slično ali je sutkinja bila jako ljubazna , nadam se da me neće previše po džepu opalit .... volio bih da mi ostane u lijepom sječanju:) dali je istina ..... kako mi je ona rekla da se kazna kreče do 50 000 kuna!? U optužnom je policija zatražila 5000 kazne i još samo jedno pitanje ..... ukoliko mi sutkinja izreče slučajno kaznu manju od tih 5000 kn, kolika je šansa da se policija žali na presudu .... mislim dali znate za takve slučajeve!? U naprijed zahvalan!
  5. dali bi onda žalbom mogao odugovlačiti prekršajni postupak dok mi se ne okonča kazneni!? to je samo pitanje!!!
  6. recite mi molim Vas što ako se prvo plati novčana kazna u prekršajnom postupku .... znaći prije nego se dobije poziv na općinski sud .... dali ako osoba kasnije pravomoćno bude kažnjena također novčanom kaznom ... jel postoji mogučnost povrata novca praćenog u prekršajnom postupku? Molim Vas za odgovor, unaprijed zahvalan.
  7. Još jedno pitanje .... joj isprićavam Vam se na upornosti al .... nadam se da neznate kako je naravno, pod uvjetom, da prvo budem pozvan na kazneni .... kako znam da je presuda s kaznenog postala pravomoćna .... mislim ćime ona postaje pravomoćna!? npr. ako sam u kaznenom kažnjen samo uvjetno novčano ... kada znam da to postaje pravomoćno i dali me mogu onda novčano kazniti u prekršajnom postupku!? Dali se inaće dobija ikakva potvrda da je presuda postala pravomoćna!? Hvala još jednom!
  8. Tak sam si i ja nekako mislio, mislim bilo mi je tako logično .... a ništa, ja se nadam da će biti odvojeno .... ako bude jedan proces jer to onda traje dulje od jednog dana!? Momak je ja mislim već na saslušanju priznao da je od treće osobe nabavio marihuanu za osobnu uporabu i daljnju prodaju, dali to što znaći!?
  9. Hvala a kakvo je stanje u vezi toga što smo uhićeni zajedno, momak koji mi je prodao i ja, oće li to biti odvojeni postupci ili to što smo uhićeni zajedno može utjecati na to da postupak bude zajednićki!? Ajme diplomirat ću pravo ovih dana Pozdrav veliki!
  10. E i zanima me još nešto malo .... vidim da se ćesto studij uzima kao olakotna okolost .... što je s zaposljenjem .... dali to utjeće na išta ..... mislim fax sam završio pa se na to više ne mogu vaditi ... a radim pa me zanima dali mi to može pomoći ili odmoći!? Hvala
  11. Još malo mene .... dali to kod kaznenog traje jedan dan .... mislim ako se pokaješ i znaš što si radio ..... mislim pitam to zbog izostajanja s posla nadam se da neću morati dolaziti na bezbroj rasprava
  12. Dobar dan:) znaći mogao bi dobiti taj kazneni nalog!? Pozrdav!!
  13. A kaznu sam i zasluzio ..... hvala stvarno puno na odgovorima .... i cestitke portalu ....ako mi iskrsne jos koje pitanje ja se javim:)
  14. Hvala stvarno puno znaći vi ste mišljenja da bi ipak to više/manje trebalo dobro proći!? Pozdrav veliki!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija