Jump to content

Jasenka86

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. evo javljam se s novim podatcima jedna odjvetnica nam je na pitanja oko auta i kuce rekla da nema smisla ista prepisivat na sebe,kad oni imaju datum i vjerovatno će tražiti to nazad druga odvjetnica,kako mu nece ništa plijeniti,da to nikad ne rade,nego da uzmemo punomoć za njega i prodamo auto ili da nam ga on daruje. sad tko je tu pametan,jer tko ce nas obavijetiti ako oni planiraju uzeti taj auto. inače brat je osuđen,presuda je napravomočna.
  2. Ovako,da ispircam svoju situaciju. Moj brat,optuzen je za kazneno djelo i vjerovatno ce biti i osudjen,tj 100%. Problem je taj što on treb vratiti imovinsku korist koju je stekao pocinjenjem tog kazenog djela. U životu je radio samo nekih 6 mjeseci,ako i toliko,i u vrijeme pocinjena kazenog djela nije bio zaposlen. Na sebi ima 1/6 obiteljske kuce,koju je dobio nalsjedstvom nakon očeve smrti. A na sebi ima auto,koji nije zaradio,jer niti nije imao gdje,niti je bio zaposlen u vrijeme kupnje auta,nego je mama dignila kredit i kupila auto,te ga stavila na njegovo ime,zbog toga što je on jedini u obitelji imao položen vozački,pa da stvari budu jednostavnije,a auto je zapravo bio obiteljski,kako bi tko polozio,pa bi ga svi vozili. Problem je taj kad budu dolazili raditi ovrhu(jer još je u pritvoru,suđenje nije započelo,ali optužnica je dignuta),tražit će i auto,ali to njegov auto nije,sad znam da bi mi trebali raditi tj mama prigovor treće strane za auto,ali može li se to uopce dokazati i hoce li sud to priznati??? Mama ima izvod kredita kad ga je vadila i kad je platila auto(digla je kredit jedan dan sutradan ga je platila),problem je taj što je kredit ne namjenski,jer joj je trebalo za jos neke stvari osima auta.Ima i svjedoka,tog covjeka kojem je ona dala novce i sve. Odjvetnik je rekao da bi se to moglo dokazati,ali mi nemamo novaca da ga plaćamo,pa sam mislila da se same malo potrudimo o tome pronjuškati,i same si to rijesiti ,ako je to moguće,a mislim da bi trebalo biti. Što se tiče kuće to se ne brinem toliko jer kome treba 1/6 kuce,a plan je da kupimo taj dio na tamo 3 krugu ovrhe,kad cijena padne jako,pa da to jednostavno rijesimo,ako oštećeni bude uopce trazio ovrhu toga dijela. Pa ako tko ima iskustva,neka pomogne,molim,htjela bi se pripremiti unaprijed,da imam znanje i podatke,pa da znam djelovati,kada bude bilo potrebno. Lijep pozdrav
  3. dali se u kaznenom progonu po sluzbenoj duznosti kada se postavlja zahtjev za povratom imovinske koristi od strane suda,može istovremeno postaviti odštetni zahtjev od strane ostecenika,pa oba ta zahtjeva naplatiti???ili ce ako je određen po sluzbenoj duznosti zahtjev za povratom imovinske koristi,oduzeto predati osteceniku,a da ostecenik nece imati pravo postalvjati svoj zahtjev posebno. drugo,zanima me ako okrivljeni nema od cega isplatiti ili nema cijeli iznos za isplatiti za namirenje zahtjeva,a zavrsio je u zatvoru na 5-6 godina i nece imati odakle placati jos jako dugo,dali se na preostali iznos placaju kamate????i ako da koliko one iznose
  4. mora li se na predavanja,jer nema sanse da idem
  5. ako zelim upisati poslijediplomski doktorski studij trebaju mi: -znanje 2 jezika-imam -2 znanstvena rada-mogu li to biti i osvrti ili prikazi?? problem je taj da bi ja odma poslije faxa upisavala doktorski studij,odakle meni 2 znanstvena rada???tek sam 2 godina,ali zelim se znati pripremiti za ubuduce.mislim sto mi je raditi,pisati i slati bez obzira sto sam student???
  6. 2004.upisala sam Pravni faklultet,totalno nezainteresirana za sve,naravno pala sam.2005 upisana kao BOlonjac,ali zbog bolesti,moje i majcine,nije mi bilo do fakulteta,pala sam,nisam se niti isla ispisati,ostavila sam sve tako,Polozila sam engleskii i dala jedan seminar. Tek 2007.samo se upisala kao vanredni,bez prijemonog,znaci odma,i sada mi super ide,i borim se za dobre ocjene,i zadovoljna sam. E sad mene brine,hoce li mene tamo negdje kad zavrsim 2012,pisati,studirala 8 godina ili 5?To me jako brine,zbog posla naravno,Mislim koliko me mogu izvuci dobre ocjene,kad se gleda i duljina studiranja?Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija