Jump to content

mahti

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne ulazeći u pokušaj donošenja fiktivnog ugovora o darovanju budući se ovdje radi o prikrivanju naplatnog ugovora, odgovor za mogućnost oslobođenja je slijedeći: - mogućnost oslobođenja od plaćanja poreza na promet nekretnina u ovom slučaju ne postoji budući stjecatelj ima u vlasništvu drugu nekretninu koja zadovoljava njegove stambene potrebe (osim ukoliko u skladu s utvrđenim kriterijima ne zadovoljava odnosno nije opremljen osnovnom infrastrukturom ili ne zadovoljava higijensko-tehničke uvjete). - mogućnost oslobođenja pri darivanju linije braća-sestre postoji samo u slučaju ako su s daroprimateljem živjeli u gospodarskoj zajednici u vrijeme izgradnje građevine što u ovom konkretnom slučaju nije slučaj ukoliko je ista naslijeđena od drugih osoba (roditelja) koji su istu stekli.
  2. Za novosagrađene nekretnine plaća se pdv koji je sadržan u cijeni stana kad ga kupujete.U tom slučaju porez na promet nekretnina plaća se na zemljište u odgovarajućem udjelu(koji je jako mali kad se radi o velikoj zgradi) u iznosu od 5 posto. Oslobođenje od plaćanja poreza na promet nekretnina odnosi se prvo stjecanje nekretnine za rješavanje vlastitog stambenog pitanja, stoga bi prethodno stjecanje druge nekretnine bez obzira na otuđenje iste bila zapreka za oslobođenje.
  3. Evo pitanja s posebnog dijela za poreznike koje je pitao u mojoj grupi: porezni obveznici pdv-a uvjeti za odbitak pretporeza ispravak pretporeza zašto je mjesto oporezivanja pdv bitno carinska tarifa jamstveni i temeljni kapital Uglavnom ništa strašno osnovno o svim porezima naučit:porezne obveznike, porezne osnovice..obratit pažnju na ova gore pitanja plus amortizacija, slobodne zone, vrste dohotka, tko mora podnijeti godišnju prijavu, platna bilanca. To bi bilo sve uvijek se ponavljaju ista pitanja važnije je naučiti pitanja koja ispitivač uvijek pita nego širiti u širinu jer znamo da porezi jesu široki...zato samo osnove i ova gore pitanja proučit..za pdv ima knjižica pdv za početnike pa to malo bolje proučite i sve će biti u redu.
  4. Ako se padne posebni dio ne pada se cijeli ispit već se polaže popravni i samo iz tog posebnog dijela. Najbitnije je da od cijelog ispita ne padneš više od dva predmeta tada moraš ponovo polagati čitav ispit.
  5. 29.05. položila ispit Sve u svemu sve ono što su me plašili....nije istina. Komisija je bila predivna,ispitivali su osnove osnova!Ja sam učila tri tjedna i to mi je bilo više nego dovoljno...tamo sam pjevala..najbitnije je naučiti osnove i to dobro znati , ne zamarati se s detaljima, nabrajalicama...uvijek je dovoljno reći par...kratki odgovori su dovoljni i ne zaboravite njima je zaista cilj da vi prođete.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija