Jump to content

markan

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da sve to štima da su austrougarske karte , ali mi nije jasno da su te čestice mjerila 2 mjernika svaki je napravio drugačiju izmjeru ,te izmjere imaju u pojedinim točkama i preko metra razlike nisu se poklopili niti u jednoj točki . Međa p karti neide u ravnoj crti već ima 4 usjeka ,usjeci su po 2 metra tako sam i kupio a kasnije susjeda 2 usjeka poravnala a 2 pomaknula u moje 1. mjernik je pokazao među sa oscilacijom od 15-20 cm po stanju kako je prije uživano 2. mjernik određen od suda odnekuda je izvukao kartu gdje je kao ucrtan samo 1 usjek i po tome opet ja gubim zemljište . Nakon tog mjerenja sam otišao u katastar izvadio katastarski plan svoje čestice i opet sam dobio plan sa 4 usjeka za taj plan sam dobio odgovor od tog istog sudskog mjernika da je plan važeći koji je i kakav plan važeći to sad više nitko nezna tražio sam da mi dadu plan sa onim famoznim 1 usjekom odgovor je bio da postoji samo jedan jedini plan a ne stotina , i opet ja gubim . Moja i susjedina čestica po katastru imaju istu površinu jer je to bila jedna čestica podjeljena na pola , 1. mjernik je izračunao da koliko meni u čestici fali toliko susjeda ima viška , dok sudski mjernik uopće nije provjerio čestice . SAda više stvarno neznam tko koga i zašto čim dalje tim manje znam a našim sudovima ništa ne vjerujem .
  2. Zaboravio sam reći da je oduzeto zemljište u dužini 100 metara najviša širina gdje je ušla u moje je 3.70 m a najmanja je 50 cm . Stvarno se ljudi pitaju kad pročitaju crnu kroniku ,da je netko nekoga ucmekao radi spora u međi nije kriv onaj koji ubije već naši zakoni koji omogućavaju ovakve stvari prisvojiš i nemože ti nitko ništa .
  3. Postoje svjedoci da smo se protivili podizanju ograde , ali kad nas nije bilo doma ona je radila kad smo došli kući ako sam prigovarao ili htio maknut ogradu ona bi naručila policiju koja mi je svaki put zabranila bilo kakvo djelovanje do okončanja suđenja .Tako je i navezla 2 kamiona zemlje i opet ih razgrnula na mojoj zemlji kad nas nije bilo tako da je povisila teren na nekim dijelovima za 20 cm ,što je za sutkinju bilo dovoljno kao vidljiva međa i pravo uživanja . Kaže sutkinja da među prema mapama može urediti samo ako se slažu obadvije strane ,mojoj susjedi normalno ne odgovara mapa tako je sutkinji preostala mogućnost uživanja iako smo se protivili pošto je to građevinsko zemljište i po zakonu se nemože međa mijenjat niti pomicat jer katastarske mape su preslika urbanističkog plana ...... Ali ovo je po zakonu otimanje i nemogu ništa . Žalbu smo uložili na županijski sud . Također sam se žalio na presudu o smetanju posjeda gdje moram platiti ogradu koju sam srušio a bila je sagrađena na mom zemljišto .
  4. Prije tri godine sam kupio kuću i zemljište međa sa susjedima je štimala ali najednom se susjeda sjetila ogradit svoje zemljište i pomaknula među u moju česticu za 300 kvadrat , ja sam se usprotivio dio ograde srušio a ona mene tužila za smetanje posjeda i uređenja međe .Mjernik je utvrdio da je mojih 300 kvadrata kod nje ali ona ne prizna katastarske mape već samo uživanje . Danas joj je sud dao 300 kvadrata mog zemljišta koje glasi i u gruntovni i u katastru namene Sutkinja je rekla da je međa vidljiva jer postoji par stupova i još je susjeda jučer pokosila tako da je bila kao u posjedu . Zanima me dali ću vratiti tih 300 kvadrata i radi čega služe katastarske mape kad si svatko može uzeti zemljišta koliko mu odgovara ???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija