Jump to content

dragi

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. može li mi itko reči što se gleda za mirovinu,imam 52 g.nešto više od 32 g.radnog staža,dragovoljac(borbeni)smetnje iz kruga anksiozno-depresivnog sindroma uz povremeno psihotično reagiranje jačeg intenziteta i trajanja vezano za sudjelovanje u dr.kronične smetnje s uhom, simptomatologija dugogodišnjeg psorijatičnog artitisa f23.9,f32.2,f41.2,l40,h65.2,k29,m54. šaljem već dva puta i ik vraća da nema invalidnosti.na bolovanju većinom vremena pa se pitam je li moj doktor šta izostavlja ili sam ja stvarno zdrav .šta je bitno da doktor napiše,a šta nije. molim pomoć jer sam na rubu i psihe i financija ,otac dvoje djece/osnovna škola/,supruga ne radi. zahvaljujem :hvala:
  2. molim da mi netko objasni,da li doktor opće prakse pri sastavljanju obrasca in-1 za ik treba upisati svoje mišljenje tj.prijedlog za ostvarivanje opće ili profesionalne mirovine. sretan Uskrs svim braniteljima.
  3. g.fruitcake zahvaljujem na vašem odgovoru,gdje su mi mnoge stvari sada jasnije,ali mi ipak jedna stvar nikako nije jasna da kod Dragovoljca domovinskog rata RH doista ne postoji nikakva invalidnost?!(ne ulazeči u omjeru postotka oštećenja invaliditeta,to ostavljam vještacima IK). s pozdravom
  4. danas mi je LP zaključilo bolovanje ,a da nije istekao žalbeni rok od 15 dana rješenja IK. interesira me da li je LP postupilo ispravno?
  5. dobio sam rješenje IK "ne priznaje se pravo iz mirovinskog osiguranja na temelju invalidnosti".14.09.idem na LP , koje mi je već dalo do znanja da će mi zaključiti bolovanje . zanima me da li je rješenje pravomoćno s danom primitka ili u roku od 15 dana računajući od dana primitka rješenja,(koliko traje žalbeni rok).
  6. bio sam na 1 st.kom.u splitu u ponedjeljak,a 3 dana poslje doktorica mi je dobila pismo u kojem piše da mi se odbija invaliditet.prošlo je 2 tjedna od toga ,a ja nisam dobio ništa putem pošte.dali sam ja negdje pogrješio?imam 51 g. dao sam potvrdu dragovoljca,33g.radnog staža zadnju godinu na bolovanju radi reumatskih(trajna bolest)i psihičkih problema, psihološko testiranje(poslao psihijatar),na komisiji me nije pitao ništa ,a to što sam branitelj rekao je da je nebitno .ništa mi nije dao potpisati,(da li je morao?) doktorica napisala sve papire i to je bilo (po njenom za opću),a on mi ukida bolovanje,bez ičega pismenog,zašto ja nisam mogao ništa dobiti,zašto mi nije išlo u zagreb....... šta nije bilo u redu?šta sada?
  7. danas sam bio kod 1.st.vještaka na pregledu,sa nalazima (F41.2,F45.0,F23.9,L40,H65.2,K29,M549)i potvrda dragovoljca branitelja.nakon 10-tak minuta pregleda,rekli su mi da sada odem kući i da će rješenje stići poštom na kućnu adresu. ništa mi nisu dali da potpišem i još da dodam ja sam na bolovanju oko 1 god.,pao sam na psihologijsku obradu. totalno sam zbunjen i ništa mi nije jasno ,molim da mi netko objasni; šta mogu očekivati dalje i koliko dugo da dobijem rješenje?
  8. molim mali savjet;dragovoljac sam,na bolovanju oko godine dana imam 1700 kn. žena mi je na zavodu za zapošljavanje bez naknade (nekada nešto sezonski)imam dvoje djece (10.g.i 14 g.),predao sam papire za mirovinu 26.06.2009 još nisam dobio poziv . da li ja imam ikakvo pravo preko socijalnog cenzusa ili nečega drugog za udžbenike za djecu. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija