Jump to content

mar12345

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li je potreban pristanak oca za prelazak granice s djetetom? Mi nismo vjencani ali smo zajedno. Otac i dijete su belgijanci, dijete je rodeno u italiji, otac i dijete imaju boraviste u italiji a ja u hrvatskoj. do sada smo uvijek putovali zajedno. kada sam se trebala vratiti dosli bi zajedno u hr i onda smo otisli svi zajedno u it. sada bi nas on odveo u hr i onda bi se trebao vratiti zbog posla. da li ja mogu prijeci sa djetetom granucu buduci da imamo razlicito drzavljanstvo, prezime i prebivaliste???? koji mi papiri trebaju?????
  2. Za stare racune koje trebam platiti zbog ovrhe, trazila sam specifikaciju poziva. U odvjetnikovom uredu su mi rekli prvo da oni to meni nemaju kaj davat. Zatim sam zvala vip i oni su mi rekli nakon odugovlacenja i par ponovnih poziva da trebam napisat im zamolbu i nakon 24h oni mi posalju specifikaciju. Cekala sam i nije nista doslo i nakon sto sam im jos dva puta napisala zamolbu, bez ikakvog odgovora, poslala sam im mail zasto nisam dobila specifikaciju. Oni su ni odgovorili da se za to trebam obratiti njihovom odvetniku. Onda sam opet poslala mail odvjetnijìku i nakon sto dam ih zamolila jos jednim mailom da mi odgovore, dosao je odgovor da mi oni to ne trebaju dati bez procesa. Da li je to istina. Ja nisam htjela proces jer su mi prvo u vipu rekli da ce mi poslati specifikaziju nakon zamolbe. Mislila sam da je onda racun uredu pa da bi izgubila na sudu ako se zalim, u meduvremenu rok je prosao... Al sada nakon toliko odugovlacenja... Ne reazumijem u cem je problem, zasto nemam pravo da vidim specifikaciju??????
  3. Da li je sudska presuda o ovrsi vazeca ako je ime u ovrsi nepotpuno, npr. da se osoba zove Anton Marko Kicmanovic a u presudi je napisano Anton Kicmanovic??
  4. Hvala vam svima na pomoci, zao mi je samo sto je nisam znala iskoristiti. Nisam shvatila na vrijeme sto imam ni nista, a sad je prekasno. Hvala vam jos jednom svima bili ste jako ljubazni!
  5. A za taj treci racun koji su mi ubacili u ukupan iznos a za koji nisam dobila rijesenje? I da li se mogu zalit sto mi nisu dali specifikaije poziva da vidim kako je racun nastao. To sto trebam platit trebali bi mi dati cijeli racun a na samo konacan iznos ili ne?
  6. Zvala sam ih bezbroj puta danas i telefon je zvonio al se nisu javljale. Sada u 15:00 kraj radnog vremena dosao mi je mail da trebam placat mjesecno 1293,73kn u 20 rata s danasnjim datumom trebam placat u roku 3 dana od prispitka racuna inace ce pkrenut sudski proces koji moram platiti. Zar me mogu trazit vise od 1000 kn s obzirom da sam nezaposlena? Ne mogu ih vise nis pitat do pon a tad vise nema vremena za zalbu.
  7. Ako posaljem zalbu ne mogu napravit ovrhu? Kako oni znaju sda sam poslala zalbu? Trebam i njih obavijestit?
  8. Na sto da se zalim? Da je cifra prevelika da je platim odmah?
  9. I ja sam nazvala i poslala sam mailom da bi placala u ratama. I oni su mi rekli sa moraju dovrsiti jos jedan racun pa da ih opet nazovem isti dan u 14h (prije 4 dana). Ja sam zvala al su bili zauzeti do kraja radnog vremena. Pa sam im poslala mail da cu ih nazvati sutradan. Sutradan su mi rekli da druga pomocnica treba pripremit taj racun pa da ce mi poslat mailom uvijete placanja i racune. Taj dan nije doslo nista. Sljedeci dan sam ih zvala i opet je cijelo vrijeme bilo da su zauzeti i poslala sam im mail kada ce mi poslati racun ali na mail mi nitko nikad nije nista odgovorio. I danas ih jos uvijek nisam uspjela dobit. Zasto mi nitko nista ne odgovara? Hoce li jos uvijek vrsit ovrhu ili sada sam trebam cekat da mi posalju racun? Ili cekaju da mi prode vrijeme za zalbu?
  10. Ja nemam racune jer su dolazili na adresu gdje sam bila prijavljena ali tamo nisam zivjela nego i doselili su se drugi ljudi. Ja sam zivjela u podstanarstvu u Zagrebu i cesto se selila. Moja je krivnja sto nisam odjavila prebivaliste. Imam samo taj jedan racun za jedan datum od 301 kn a oni su napisali za taj datum 1 618 kn. Za ostale neznam jer nemam racune. I za njesec kada nisam koristila mob imam 1800,00?? Da li je moguce da je od 2006 do danas racun tako porastao sa kamatama. Ako je onda cu platit. Ali ne znam jer mi ne zele objasnit. Samo zelim znati sto placam i kako su dosli do tih cifra.
  11. Koliko ce kostati ta zalba? Odvjetnikova pomocnica (od vipa) mi je rekla da je taj racun skocio zbog kamata i da mi ona ne moze to objasnit neg da ce mi moze samo poslat uvijete placanja. Tko mi onda moze to objasnit? Zar nemam pravo znat sto placam bez da ih moram tuzit? Jer se bojim da ako izgubim s tim njihovim kamatama dug ce bit jos gori od ovog uzasa.I kaj ih god pitam sam odugovlace. Na telefon se nece javit, a na mail mi jos nisu odhovorile. Danas sam ih dobila na telefon i rekla je da ce pripremit racun (koji mi je rekla da ce biti gotov jucer u 2 al ih nisam mogla dobit nikako) i poslat mi mailom. To je bilo oko 11 a rade sa strankama do tri. Tak da bum racun i uvijete placanja valjda dobila sutra.
  12. Pismo sam dobila u petak, mislim da jos imam vremena ili ne?
  13. To je rijesenje za ovrhu na osnovu vjerodostojne isprave. Upravo sam saznala da to ne provodi sud nego biljeznik i ako se zalim moram se zaliti biljezniku i onda ide na sud. Ja zelim liste poziva jer su cifre izmisljene. Zovem odvjetnika od ponedjeljka al je stalno zauzeto. Zanima me sto mogu napraviti ako dokazem da su izmislili cifre?
  14. To je rjesenje u kojem pise da ako za 8 dana ne platim dolazi ovrha. Al ne pise kome da se zalim. Pise samo da je ovrhovoditelj vipov odvjetnik i pise biljeznik i nista vise.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija