Jump to content

martiny

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Osnivamo športsko društvo kao udrugu, pa me zanima da li može biti naziv Sportsko društvo ili mora po zakonu biti Športsko. Unaprijed hvalana odgovoru
  2. Izgleda da je ipak moguće dobiti najnižu braniteljsku mirovinu bez HRVI-a ako branitelj ide u profesionalnu ili opću prije 65 god.starosti kako je tvrdio @Duro. Naravno uz uvjet 100 dana borbenog sektora.
  3. Ukoliko nemate priznat status HRVI tada ne možete po (novom) ZOPHBDR-a ostavriti pravo na invalidsku mirovinu po elementima (čl. 20...) iz ZOPHBDR već isključivo ili po ZOMO ili po Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja DVO, PS i OSO ( u zavisnosti tko vam je zadnji poslodavac). Ako vam je, po toj regulativi, određena invalidska mirovina manja od najniže braniteljske mirovine a vi imate status branitelja i 100 borbenog sektora tada imate pravo na najnižu braniteljsku mirovinu po ZOPHBDR-a bez obzira na godine života. Svi koji tvrde da je i u slučaju invalidske mirovine potrebno 65 godina života nisu u pravu... Napominjem: ako ste u mirovini zbog profesionalne nesposobnosti i radite tada vam se ne može odrediti pravo i isplaćivati najniža braniteljska (čl. 31. ZOPHBDR). Nadam se da ste u pravu @Duro jer kako je pisan ovaj novi zakon teško je tu stavku dokučiti, odnosno nije jasno navedeno.
  4. Upravo tako @juante i ja taj novi prijedlog zakona imam kod sebe desetak dana, ali sam se nadao da bi po stavku 2. iz članka 31. ipak imao pravo na dodatak, ali očito nije tako.
  5. Znači li to da po novom zakonu nema više najniže braniteljske mirovine od nekih 1700-1800 kn i sa više od sto dana borbenog sektora (dosad je bio dovoljan jedan dan) za profesionalu nesposobnost za rad prije 65 godina starosti.Čitajući prijedlog vlade nisam to mogao dokučiti. Papiri od lječnika opće prakse su poslani n u Tvrtkovu i tek očekujem poziv za komisiju. Znači da sam očigledno spušio dodatak...
  6. Da li za obične branitelje koji imaju više od 100 dana borbenog sektor, a u budućnosti budu išli u mirovinu zbog profesionalne nesposobosti za rad ostaje braniteljski dodatak (najniža braniteljska mirovina), bez obzira na godine starosti?
  7. Osim opće to valjda vrijedi i za mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija