Jump to content

parazit

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima!! Nisam siguran dali ću postavit pitanje na pravom mijestu.... Prijavio sam sporedno zanimanje (uslužno piljenje ogrijevnog drva za domaćinstvo) i imam sva odobrenja od grada i porezne. Imam knjigu racuna ovjerenu u poreznoj al me zanima dali moram imat žig...pečat ili sto već? Hvala unaprijed!
  2. Da pripadnici MUP-a imaju redovito zanavljanje odjeće al ja pitam kakva je situacija s pripadnicima MORH-a koji rade isti posao samo sto sam ja svoju privatnu stvar bio prisiljen koristit za zadaću koja mi je nametnuta. Znam da postoji izračun za slučajeve kada se privatno vozilo koristi u službene svrhe. Mene zanima, dali je moguće ostvarit kakvu naknadu u mom slučaju?
  3. Zaposlen sam u MORH-u i učestalo mi se događa da me se upućuje na zadacu koja zahtjeva odijela, kežual i taktičku odjeću. Pravilnikom je uređeno da za obavljanje takovih zadaća moram mi bit zaduzena (kupljena) potrebita odjeca. Praksa je bila da se djelatniku dodjeli bon u vrijednosti cca 4000kn te s tim bonom u trgovinama Varteks uz predocenje osobne izkaznice "kupuje" onu vrstu odjeće koja mu je potrebna za obavljanje zadaća koje su mu zadane. Duže vrijeme radim posao koji iziskuje nacin odjevanja odjece koju sam naveo. Zanima me dali imam pravo na naknadu korištenja privatne odjeće u službene svrhe. Pozdrav!!
  4. Pozdrav svima! Molim za savijet u vezi II mirovinskog stupa. Dijelatna sam vojna osoba (DVO) 19 godina. Sada je krenula ziva pomutnja u vezi potpisivanja ili ne potpisivanja izjave kojom dozvoljavam drzavi da mi uzme sredstva iz II stupa. Tko mi moze pojasnit, savjetovat me i sl. sto dobivam ili sto gubim prilikom odlaska u mirovinu. Uvjete za mirovinu cu imati (kako sad stvari stoje za 2-3god.) Na zalost od pravnika koji me je duzan informirat i savjetovat ne mogu dobit odgovor na moje pitanje jer on nije jos bio na sastanku gdje bi trebao dobit smjernice kako ljude savjetovat. Unaprijed zahvaljujem svima!!!!
  5. Nedavno sam imao prometnu na prometnici koja nije bila očišćena. Postoji policiska priča koju najčešće uvaljuju ljudima "neprilagođena brzina" na upit policajca koliko je to prilagođena on samo kaže da ovom kojom sam se ja kretao (za koju nezna koliko je bila) da je neprilagođena. Ta neprilagođena je bila u okvirima one koju na tom dijelu prometnice propisuje prometni znak. Što napravit i kako se ponašat? Alkohol NE. Droge NE. Na autu su bile propisane zimske gume. Što se može tu napravit? Hvala svima!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija