Jump to content

0sanja

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Renata možeš li molim te napisati prigovor koji si slala uz pomoć odvjetnika. Dogodila mi se ista stvar kao i svima vama vezano za dopunsko osiguranje te bi prigovor koji je kod tebe imao pozitivan rezultat puno pomogao. Unaprijed hvala.
  2. Poštovani, Molim Vas za pomoć i savjet. Gledajući forum nisam naišla na slično pitanje. Naime uz trenutno stalno zaposlenje odlučila sam otvoriti knjigovodstveni obrt, zanima me da li imam mogućnost za isto shodno mome obrazovanju. Završila sam srednju tekstilnu školu, međutim od prvog radnog dana radim administrativni posao, te sam uz napredak stigla do financijskog referenta, imam 7 godina iskustva. Naknadno sam završila RRIF-ov tečaj te u radnoj knjižici imam upisano - Uvjerenje o osposobljavanju za obavljanje KNJIGOVODSTVENIH I RAČUNOVODSTVENIH POSLOVA da li mi je isto dovoljno za otvaranje obrta? Unaprijed Vam hvala na pomoći.
  3. Molim Vas za pomoć, prošle godine tužila sam poslodavca zbog neisplaćene tri i pola plaće, te sam dobila presudu iz ogluhe u moju korist. Društvo "X" koje sam tužila je u blokadi, tako da tužbu nemogu naplatiti, poslodavac ima otvoreno i društvo "Y" putem kojeg mi je gotovo pola godine isplaćivao plaću, a nisam bila djelatnik tog društva. Shodno tome vjerujem da je nastala nekakva ugovorna obveza čime su se ta dva društva povezala (ugovor o cesiji, pozajmica), te bih trebala bih stručnu pomoć. Imam šprancu prve tužbe koju bi sad trebalo prilagoditi da je tužim na društvo "Y" koje normalno posluje bez blokade. Od dokaza imam izvode banke prema kojima se vidi da sam od društva "Y" primala plaću iako sam bila prijavljena na društvo "X". Ukoliko je potrebno mogu poslati šprancu tužbe pa ako mi može bilo koji pravnik pomoći kako da to složim i pošaljem na sud. Unaprijed hvala na pomoći.
  4. Dobar dan svima, Molila bih nekoga za pomoć, naime čula sam se poreznom upravom i izgleda da Gospođa s porezne i ja nikako na zelenu granu. Predala sam REKAPITULACIJU PRIMITAKA I IZDATAKA ZA UGOSTITELJSKI OBRT (caffe bar) Dakle ukupni primici su: 120.569,09 Osnovica: 98.023,65 PDV: 22.545,44 SASTAVILA SAM KAKO SLIJEDI: U gotovini 120.569,09 Putem žiro računa U naravi PDV u primicima 22.545,44 UKUPNO: 120.569,09 kažu mi da isto nije dobro. Molim Vas da mi netko objasni u čemu sam pogriješila.. Pokušati ću staviti u prilog spornu rekapitulaciju.
  5. Poštovani, Molim Vas za pomoć: Zanima me sljedeće: koje sve članarine moramo platiti ko obrtnici, caffe bar je u pitanju, grad je samobor. Isto tako na koji točno način ih možemo izračunati? Još jednom puno hvala na pomoći.
  6. Dobar Vam dan, Zanima me sljedeće: - podatke o dnevnom gotovinskom prometu navodimo u knjizi primitaka i izdataka, da li je potrebno voditi i knjigu prometa? Hvala Vam na odgovoru.
  7. Hvala puno na brzom odgovoru, popunit ćemo taj obrazac, morat ćemo i promjenit sustav pdv-a u kasi. Ne znam da li će bit problem što se tiče računa ako nismo od prvog izdavali s pdv-om. znači sa 31.12. potrebno je napraviti "izvješće" primitaka i izdatakam obrazac pdv-k, obračune, i doh? do sada smo predavali samo izvješće pp-mi-po, ostalo ništa zanima me još nešto, da li se mogu sve potrebne knjige voditi u excelu kao tablice, ili je potrbno da budu vođene ručno?
  8. Dobar dan svima... Imam par pitanja nadam se da mi možete pomoći.. U ožujku 2009 otvorili smo caffe bar, prvu godinu poslovanja oslobođeni smo pdv-a. Znači postajemo obveznici u ožujku 2010. Moja pitanja su sljedeća: - koje obaveze imamo s krajem 2009 godine? (nemamo radnika, vlasnik je sam sebi isplaćuje plaću, tokom godine plaćali smo minimalne iznose za doprinose koje smo dobili putem riješenja, da li trebamo predati kakvo izvješće za plaću) - koje izvještaje smo dužni predati? - trenutačno je obrt prešao zaradu od 85000 tisuća kuna, izdano je računa oko 130000 tisuća kuna. - isto tako me zanima, kod knjigovodstva, imali smo knjigovođu koji je sve vodio u programu, od nove godine prelazimo na ručno vođenje knjiga (osim knjige primitaka/izdataka, ura/ira da li još šta trebamo, knjigu kalkulacija?) Unaprijed hvala na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija