Jump to content

ananana

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. sad imaju alimentaciju, međutim, imaju li nakon smrti pravo na mirovinu. da li se dugovi preminulog naplaćuju iz te mirovine ili samo iz nasljedstva? hvala
  2. počnite od Ureda državne uprave, Službe za društvene djelatnosti vaše općine, referenta koji vodi predmete o statusima HRVI, vjerujem da će vam pomoći oko prava djeteta, pa možda se što pokrene. sretno
  3. Moje iskustvo: nakon razgovora u CZSR da bi trebala pokrenuti nalog za ovrhu, gospođa mi je rekla da ovisno o mojoj socijalnoj situaciji Centar može isplaćivati alimentaciju dok se ne realiziraju potraživanja od (u ovom slučaju) oca! Da otac ne izvršava ovabezu plaćanja ta gospođa je znala i prije godinu i pol (iz moje pisane izjave koja je bila u jednom drugom procesu). Isto tako, prema obiteljskom zakonu dužna je to prijaviti. I taj otac je trebao biti u zatvoru. Big dady ima stalna primanja, da se razumijemo. Zašto ti ljudi u centrima ne rade svoj posao? I šute sve dok ih ne počneš gađati člancima iz zakona.
  4. IMAŠ!!!!!!!!!!!!! gospođa na polovicu, a druga polovica se dijeli na sinove i tebe. TRAŽI !
  5. sud izriče presudu da se alimentacija isplaćuje na ruke. ako se to ne provodi daje se na zahtjev uzdržavatelja djeteta nalog za ovrhu. moje mišljenje je da, ako već dajete za dijete dogovoreni ili određeni iznos, nemojte na ruke! uplatite preko banke:-) tako imate potvrdu o uplati. ili dajte da vam "sjednu" na primanje.
  6. bio ti zaposlen ili ne, dijete mora jesti svaki dan. kako preživljavaju oni koji nisu zaposleni? od čega žive? krepaju? uvijek se nešto nađe. pa bi se trebalo i za dijete. nezaposlenost nije izgovor!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija