Jump to content

jnokaj

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, imam par pitanja. Evo ovako. Da li je osobama iz trećih zemalja dozvoljen ulazak u šengenski prostor bez šengenske vize konkretno mislim na Sloveniju. Znači osoba je 4 godine u braku sa hrvatskim državljaninom,posjeduje boravišnu iskaznicu Republike Hrvatske(privremeni boravak),živi i radi u RH. Da li je takvoj osobi potrebna šengen viza kako bi prošla kroz Sloveniju? Osoba je do sada bez problema ulazila i izlazila u Sloveniju, do neki dan kada su je vratili sa granice jer navodno mora imati šengen vizu. Pa ako ima netko ko se razumije da mi pokuša odgovorit ima li ili nema pravo ulaska. Unaprijed hvala
  2. Imam kuću kojoj sam ja vlasnik,ali jedan dio kuće pripadao je firmi iz Priboja još prije rata.Znaći od 1990 na dalje više se nisu javili,da skratim priću.Oni su taj svoj dio prodali nekom,bez da se nas pita dali bi mi to kupili,niti dali smo mi suglasni. Kuća nije etažirana,nego je podjeljena u osmine,tako da oni imaju dvije osmine,a mi četri. Pitali smo našeg odvjetnika i rekao je da pošto kuča nije etažirana,po zakonu oni mogu kupiti i vaš dio bez vašeg znanja i pristanka. E sad mene zanima dali je to uistinu moguće??? Možda nisam bio sasvim jasan s postavom pitanja,ali ukoliko vas još nešto zanima rado ču vam reči. Unaprijed zahvaljujem.
  3. Poštovanje! Zanima me dali imam pravo otvoriti lokal u prostoru zgrade koja nema uporabnu dozvolu? Imam otvoren trgovački obrt,pa bi ovo bio izdvojeni pogon(prodaja i popravak nakita).Radi se poslovnom prostoru na Vrbiku(Zagreb)koji nema uporabnu dozvolu. Nadam se da ste razumijeli pitanje. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija