Jump to content

vamius

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nabavljeno na trgovackom sudu, mozete zatvoriti temu. Hvala.
  2. Pozdrav, tvrtku sam osnovao 2016. godine, a danas, 16 godina kasnije me iz banke traže dokument "Izjava o osnivanju društva" kojeg ne mogu pronaći. Na koji još način mogu dobiti taj dokument? Kod javnog bilježnika ili u nekoj od državnih institucija?
  3. Imam ugovor s jednom tvrtkom kojoj iznajmljujem poslovni prostor, no oni odlaze od 1.1.2021. pa bi ugovor trebalo raskinuti. Od porezne mi mjesecno dolaze uplatnice za placanje poreza u svezi tog najma, pa me interesira sto i gdje trebam poslati da mi porezna prestane slati uplatnice? Uzmimo u obzir da je pandemija i da bi bilo idealno kada bi se to moglo obaviti remotely bez odlaska na poreznu. Nevjerojatno koliko je malo informacija o ovome na internetu, a pototovo na stranicama porezne uprave.
  4. Dakle ovo je administrativna ovrha na placu zaposlenika koja se vrsi ispred svih onih ovrha koje provodi FINA. EOS Matrix ce u ovom slucaju naplatiti svoj dug prije onih koji su svog dug trazili putem FINE. To mi bas zvuci malo nepravedno. Zasto bi se onda itko isao naplacivati preko FINE ako moze direktno kod poslodavca (u slucaju gdje je osoba zaposlena)? Dakle što se dešava ako ne postupim prema dopisu, EOS Matrix će putem FINE ovršiti moju tvrtku zbog duga zaposlenika ili kako onda dalje to ide?
  5. Danas mi EOS Matrix poslao izvansudsku ovrhu odnosno rješenje (kako oni tvrde) o dugu prema Tele2 kojeg jedan moj zaposlenik ima. Zaposlenik priznaje da ima neki dug od oko 500kn kojeg nikad nije platio iz nekih osobnih razloga. Međutim, je li stvarno moguće da oni sad ovrše moju firmu zbog duga kojeg ima zaposlenik? Ima li tko kakvog iskustva ili informacija o tome što je najbolje napraviti u ovoj situaciji? 1. platiti dug zaposlenika uz cjelokupan iznos kojeg traže (dakle dug prema Tele2 + javnobiljeznicki troskovi + kamate i sve ostalo) 2. ispuniti upitnik kojeg je EOS Matrix poslao na poleđini 3. ne napraviti apsolutno ništa i čekati eventualno neko sudsko rješenje
  6. Ako recimo moja d.o.o. firma izda ponudu drugoj firmi koja prema toj ponudi izvrsi placanje recimo 20.04.2020., koji je najkasniji rok kada trebam izdati R1 racun? Konkretno me interesira mogu li R1 racun izdati tek u iducem mjesecu (petom), za uplatu koja je izvrsena u cetvrtom mjesecu? Ili racun mora biti izdan u istom mjesecu u kojem je zaprimljena uplata? Obe firme su u sustavu PDV-a. Hvala unaprijed na odgovorima i Sretan Uskrs!
  7. Znaci prosli mjesec mi stigla ovrha od Eos Matrix u vezi duga prema HT-u. Bile su dvije opcije, da ovrhu platim s predvidivim troskovima (oko 2400kn) u roku 8 dana ili da cekam ovrhu Fine s dodatnim troškovima (3000+kn). Ja sam platio ovrhu s predvidim troskovima od 2400kn i poslao putem maila potvrdu EOS Matrixu nakon cega su mi potvrdili da dalje nece poduzimati pravne mjere. Mjesec dana kasnije, odnosno danas se budim i vidim da mi je racun firme blokiran i da su mi skinuli 23 kune i 62 lipe koje sam imao na računu. Zovem T-Com i pitam jel imam kakve dugove prema njima, oni mi kazu da imam i da zovem Eos Matrix u vezi toga. Zovem EOS i pitam jel imam dug i kazu mi da imam i prema iznosu koji su spomenuli zakljucim da je to onaj dug koji sam platio prosli mjesec s predvidivim troskovima (2400kn) ali da mi ne mogu oni pomoci nego da se moram cuti s njihovom pravnom službom. Ostavio sam im broj i sad cekam EOSovu pravnu sluzbu da me sutra nazovu jer valjda hoce posto nisu danas. Da li sad ima smisla da zovem Finu ili javnog bilježnika preko kojeg je isla ovrha ili da samo cekam EOS koji se mozda javi sutra, a mozda i ne javi. Kako mislite da ce se situacija dalje odvijati? Ima li tko slicna iskustva?
  8. Ja sam stopostotni i jedini vlasnik tvrtke, dakle u tom slucaju mi se moze zaplijeniti cijela tvrtka i njena imovina..
  9. Mozete pojasniti sto to znaci? Ako moja firma ima imovinu i prihode, moze li se zbog mojih privatnih ovrha dirati ta imovina i prihodi moje firme?
  10. Dakle ako recimo kao privatna osoba imam ovrhu , a pritom sam vlasnik d.o.o. firme, zanima me moze li se ovrhom plijeniti i firma ili imovina te firme?
  11. Postoji li način da online provjerim da li je moja čestica u građevinskoj zoni, odnosno imam li pravo gradnje na njoj. Hvala
  12. Ako ja kao fizička osoba želim svojoj firmi prodati web stranicu, tko i je li uopće u tom slučaju netko treba platiti porez i koji (PDV, porez na dohodak, dobit)? Do sad sam to radio kroz ugovor o djelu, no danas sam pričao s jednom knjigovođom koja tvrdi da za tako nešto ne treba platiti porez niti firma niti fizička osoba, a da je pritom ta transakcija važeća kao rashod firme što mi zvuči vrlo neobično. Dakle bitno je naglasiti da firma tu kupovinu koristi kao rashod, tako da ne dolaze u obzir nikakve transakcije "ispod stola".
  13. Takodjer me ovo zanima posto sam u situaciji gdje kupujem web stranicu, a ne znam da li ce taj rashod ici na amortizaciju. Zna li netko odgovor?
  14. prekrsaj se dogodio prije dvi godine pa mozda imam sanse za zastaru ukoliko podnesem prigovor? molim vas za primjer prigovora/molbe koja bi mi pomogla u ukidanju zastitne mjere ili odugovlacenja do zastare. voljan sam i platiti za šprancu koja mi treba najkasnije do sutra.
  15. molio bi vas primjer prigovara na prekrsaj zbog voznje u pijanom stanju (1.49 promila). vamius@gmail.com hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija