Jump to content

1245

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja sam svejedno administratore obavjestio da će objava i komentari biti korišteni na sudu kao dokaz, jer je u njihovoj grupi napravljeno kazneno djelo. Hvala Vam puno na odgovorima, bilo mi je od pomoći.
  2. Da li bi bilo dobro obratiti se administratoru grupe da se objava ne uklanja i sl., jer će poslužiti kao dokaz na sudu?
  3. Imam još jedno pitanje. Da li netko zna koliko traju (okvirno) takvi procesi?
  4. U ovom slučaju se radi o zatvorenoj grupi i objave su vidljive svim članovima koji su odobreni od strane administratora (cca 1700 ljudi). Moj stav je da sve što se objavi na društvenim mrežama je "javno", jer bilo tko od "prijatelja" može napraviti na primjer screen- shot kao dokaz u sličnim situacijama.
  5. Hvala puno. Screen-shot već imam, kako objave tako i svih komentara. Naime, dotični je dva dana kasnije izmjenio sadržaj, uklonio je moje puno ime i prezime, posao, obitelj...ALI se originalna objava vidi u povijesti preuređivanja, sa točnim datumom. Imam screen-shot i toga. Ako sam dobro razumio ne smije proći više od 3mj inače bi se slučaj smatrao zastarjelim...ili?
  6. Pozdrav! Priča ide ovako: Prije par dana su nas nazvali iz udruge za zaštitu životinja da imaju prijavu o zlostavljanju psa i da će doći oduzeti ga, što se i dogodilo. No, pravni odnosi s udrugom nisu tema, nego osoba koja je napravila prijavu je nakon toga na Facebook stranici objavila fotografije psa napravljene na ulazu u moju zgradu koja je u vlasništvu Financijske agencije uz tekst u čijem je sadržaju bilo moje puno ime i prezime, gdje radim ( a radim na javnom mjestu i živim u malom gradu gdje se svi poznaju), iz kakve sam obitelji, vrijeđanja tipa "pogledajte što je ta životinja (ja) napravila" itd. Stranica i objava su dostupne hiljadama ljudi. Niže u komentarima su vrijeđanja uz navode koji nisu točni, jer nitko nema dokaza da je pas ZLOSTAVLjAN s obzirom da to i nije istina. Dalje, uz svo javno blaćenje i uvrijede kojim se pridružilo par sugrađana, dotični navodi prijetnje da neće stati dok krivično ne odgovaram, što bi po meni dalje bio posao sa udrugom. Prosurfao sam po internetu i ako sam dobro protumačio zakone mogao bih ga privatnom tužbom okriviti za klevetu, sramoćenje...što točno? I da li to uopće mogu? Koje su šanse da dobijem spor i koje bi bile posljedice po njega? Isto tako me interesiraju i troškovi. Molim za savjet i pomoć i ako trebate detaljnije pojašnjenje, odnosno konkretne izjave i komentare navesti. Hvala.
  7. Zaista sam pokušala razumnim putem da to riješim, da se dogovorimo, ali je tada dolazilo do teških svađa, koje su upravo moji unuci slušali i gledali. Dogovorom se sa njom ne može ništa postići, zato sam i prinuđena da to riješavam na ovaj način, čekala sam samo da se zdravstveno stanje dječaku poboljša. Unuci nisu samo moji, bivša snaha ima oba roditelja, od kojih jedan ima inozemnu mirovinu, i ušteđevinu (ta mirovina je dva puta veća od moje plaće, od koje ne mogu ni režije da poplaćam). Da li znate kojim se to zakonskim mogućnostima može koristiti da bi odgodila iseljenje?
  8. Da li time hoćete samo reći da mi stan ne mogu nikako oduzeti u CZSS-u, ili da bi ona, ukoliko dođe do suđenja mogla i da dobije moj stan, na sudu, uz pomoć CZSS-a!?
  9. Hvala puno!!! Biće mi to dobra smjernica!!!
  10. Nije precizirao, ali su u centru za socijalnu skrb rekli da ne mogu tek tako izbaciti majku sa dvoje djece iz stana, iz humanitarnih razloga. To je bilo neko njihovo objašnjenje. A, onda je odvjetnik rekao da bi se tu i centar umješao, pa bi tako mogla dobiti stan. Živimo u malom gradu, gdje se svi znaju, pa me je jedan odvjetnik čak i odbio, za savjet. Kuća nije opremljena. Ona, navodno nalazi sredstva da je opremi, ali mi i prijeti i dalje. Dječak je pri kraju sa terapijama i stanje mu se poboljšalo. Ja nemam nikakav ugovor sa njom, o stanovanju i koliko ona vrijemenksi može tako ostati kod mene? Ako postoji neki rok, od datuma razvoda, pa na dalje, mogu sačekati, ali ako ne postoji moram nešto preduzeti.
  11. Još da dodam da su dijeca uzrasta -dječak 8 i -djevojčica 6 godina, i dječak je 80% invalid, zbog tumora na očnim živcima. Da li to mijenja situaciju? Htjela sam angažirati odvjetnika, ali sam odustala kad me je posavjetovao da to ne radim, jer ona ima šanse da me izbaci i preuzme stan. Interesira me na osnovu čega bi mogla?
  12. Moj sin i njegova supruga, zajedno sa dvoje djece su živjeli u mom stanu dok su bili u braku. Nakon 10 godina, razveli su se, i nakon dogovora sa sinom, on je izašao iz stana, a ja sam odobrila njegovoj bivšoj supruzi, zbog djece, da ostane u stanu, do daljnjeg. Ubrzo je izmedju nas dvije došlo do nesuglasica, pa i fizičkog obračuna, zbog čega je došlo i do policijske intervencije. Htjela sam da je izbacim, ali mi je zaprijetila da to ne mogu, jer ona ima dvoje malodobne djece i da čak može ona meni oduzeti stan i izbaciti me iz njega. Molim vas, pomozite mi. Kakva su njena prava, i kako je se riješiti? Napominjem da ona ima kuću u svom vlasništvu, i u radnom je odnosu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija