Jump to content

dado29

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. molim Vas malu pomoć fina mi je blokirala danas račun ....ok znam da sam dužna i spremna sam sve da mi naplate da se riješim toga ali me zanima jedna stvar ja primam naknadu za komplikacije u trudnoći od 2300kn a za mjesec dana idem na porodiljni i dobivat ću porodiljnu naknadu od 1660kn pošto je to ispod prosjeka zanima me da li će se ovrha nastaviti sve do otplate iste. Sutra idem u Finu da mi otvore poseban račun da si riješim sve prije nego mi sjedne nova naknada. i još jedno pitanje ...kako imam punomoć na tatin tekući račun da li su i njegov račun blokirali .... da li to mogu napraviti . kad rodim od HZO ču dobiti kao neku lovu za prođenje prvog djeteta da li to sjeda na moj račun ili mogu dati od muža tekući račun da njemu sjedne lova .....
  2. Poštovani , bila sam danas po papire u firmi i eto što se dogodilo : nalazi inventure su sljedeći manjak je 70 000kn i za koji me žele optužiti , ali na moje pitanje za koliki iznos me terete nije mi znala reći prvo je rekla da je iznos 35 000kn ,pa je rekla da je 23 000kn . Tražila sam dokaze na papiru za koje me terete i da svoje optužbe stave na papir rekla je da to nema jer nemaju direktora trenutno i da joj nema tko potpisati taj papir. Kad sam spomenula odvjetnika da nije mogao doći sa mnom jer je na sastanku rekle su da ok nije problem da će me u tom slučaju tužiti za cijeli iznos od 70 000kn. Stalno mi prijete a dokaze mi ne pokazuju. Sutra idem kod odvjetnika i ne znam da li mogu navesti sljedeće stvari koje su važne za posao: Konzumiranje alkohola u toku radnog vremena kao i lakih opojnih sredstava (o čemu je obaviješten i sam voditelj knjižare ali nije nikad na to reagirao) Izlaženje u kupovine u toku radnog vremena? Uzimanje viška ovaca iz blagajne? Zaboravila sam navesti da su me pokušali prisiliti prijetnjama kao što je policija itd da priznam da sam robu iz trgovine iznosila u vrećicama i na taj način oštetila firmu i da za to nemaju dokaza. Rekla sam da nije istina i da to nisam nikad radila a uostalom sa mnom je uvijek bila neka od kolegica u smijeni. Naknadno sam saznala da je jedna kolegica pod prisilom potpisala izjavu protiv mene koju je šef sastavio a ona ju potpisala.Rekao joj je da se moraju držati skupa i da nebi bilo uredu da on ne da izjavu. Meni je u ovoj cijeloj priči mutno to što je od inventure prošlo 15 dana , a oni nemaju iznos i dokaze za koje me terete. Kojeg ste vi mišljenja u ovoj cijeloj priči? Ja sam prije navela da sam bila spremna odgovarati za račune za koje se dokaze da sam kriva. Da li mogu podignuti privatnu tužbu protiv kolega koji su me optužili? Hvala Vam nadam se da ćete razumjeti o čemu se ovdje radi jer ja sam još pod stresom i glava mi je puna njihovih riječi i prijetnja.
  3. Hvala Vam puno ... ovo mi je prvi i zadnji put da mi se događa tako nešto pa moram biti pripremljena na sve. Odvjetnik mi je rekao da bez pisanih dokaza nemaju ništa ,a isto tako usmene prijetnje su rekla-kazala sve dok se to ne stavi na papir. Kažem imaju nešto neke račune koji su čudni i za koje sam rekla da ću odgovarati ali za cijeli inventurni manjak nemogu jer nemaju dokaza da sam ga ja napravila.i za koji nisam kriva
  4. eto bila sam na inventuri i šta se dogodilo... nalazi inventure još nisu gotovi i još se nezna o kojem je manjku riječ isto tako stavili su mi račune pred nos za koje sam spremna odgovarati ali nisam kriva za cjelokupni manjak inventure.dala sam izjavu u kojoj kažem da priznajem krivicu za račune za koje imaju dokaze. Moje pitanje je : Da li me mogu teretiti za manjak inventure ukoliko nemaju dokaza za to ?(za koji nisam kriva ni u kojem pogledu) Govorili su da je bilo sličnih i gorih situacija a da nisu tužili djelatnike da bi mene tužili iz primjera drugima! Da li da angažiram odvjetnika jer neželim da mi se u radnu knjižicu upisuje pronevjera ili krađa kako bi se i dalje mogla zaposliti ?Koliko mi on može pomoći u svemu ovome? Molim Vas ovo mi je jako bitno jer će me sljedeći tjedan zvati na razgovor kod iste pravnice koja se na spomen odvjetnika uznemirila.
  5. Molim Vam pomoć ,naime u firmi kojoj trenutno radim ,ali sam na godišnjem odmoru su me optužili za krađu novaca. Kolege s kojima sam radila su napisali izjave da sumnjaju da robu izdajem na paragon blokove i na taj način spremam novac sebi. Pravnica mi je prijetila da će me optužiti za pronevjeru težeg oblika?Koji je to teži oblik pronevjere da li netko zna ? Kako se radi o velikoj trgovini (400m2)u kojoj je radilo 2 ljudi u smjeni naravno da dosta toga fali,jer roba nije ni na koji način osigurana od krađe. Žele mi prišiti sav manjak trgovine za koji nisam kriva, ikao sam u izjavi napisala da sam spremna novčano odgovarati za robu koja je izdavana na paragon blokove i ništa više. Isto tako kad sam bila na razgovoru kod pravnice i kad sam ih pitala da li moram angažirati odvjetnika jako su se uznemirile što mi je bilo čudno ,i rekle su da ok ako vi tako želite nije problem,poslije sam ih razuvjerila da mi nije potreban odvjetnik pa su se odmah smirile i nastavile s pretnjama. Ugovor mi ističe na kraju mjeseca koji se neće produžiti pa me zanima sljedeće: Da li će mi se upisati u radnu knjižicu da sam ili ću biti optužena za pronevjeru? Da li da angažiram odvjetnika? koja su moja prava i dajte mi savjet šta da radim jer se s ovim prvi put susrećem u životu a i zadnji. Trgovac sam po struci pa bi me ta opaska u radnoj knjižici stajala da nikad nebih mogla raditi u trgovini.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija