Jump to content

Ribach

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje, imam par pitanja koje muce iskreno sad i mene jer se situacija unazad mjesec dana, sto se tice radno-pravnih odnosa, promijenila. Naime u 2017 godini od 1-4 mjeseca radnica je bila prijavljena na neodređeno sa punim radnim vremenom, placa netto 3000kn. Uslijedio je otkaz od strane poslodavca radi smanjenog obujma posla, mjesec dana radnica je na burzi i uspijeva se zaposlit i onda opet ide prijava od mjesec dana na puno radno vrijeme, no placa nije isplacena, firma odlazi u stecaj i radnica daje otkaz, tu je prijava netto minimalac, 2700kn. Opet na burzu i opet se uspije zaposlit na pola radnog vremena od negdje 7 mjeseca sad do 16.10. kada opet dobiva otkaz jer i ova firma ode u stecaj. Trudna je ostala u 5 mjesecu no do 7 nije saznala i sad kad zna termin i sve ima nedoumicu jer je pronasla posao u novoj firmi kojoj trudnoca ne smeta, radi se o poziciji web administratora, posao koji se moze odradivat i doma i vrlo rado bi ju zaposlili, tu bi joj placa bila netto 4000kn i na puno radno vrijeme...ono sto i mene zanima jer se nisam susrela s ovakvom situacijom pa joj nisam znala nista konkretno reci je da li da se zaposli jer ce primiti do porodiljnog samo jednu placu, proci ce najvise mjesec i pol od prijave do odlaska na porodiljni...i nezna sto je isplativije. Ostati doma i primati naknadu za nezaposlenu majku i nemati obavezu raditi od doma( jer kod prijave je odgovor da bar 3 sata dnevno odradi administraciju), ili da se prijavi i tako odrađuje. Nedoumica je radi naknade jer nezna sto ce joj se uzeti u prosjek radi tih prekida ugovora kroz godinu dana i da li bi joj naknada uopce bila veca ako se zaposli i ode na porodiljni nakon mjesec pol? Svaki savjet ili rješenje je dobrodošlo i hvala unaprijed!
  2. Što nitko nezna otprilike kako bi se to moglo zavrsiti? Postoji li sansa da dobijemo kucu natrag ili ce morati isplatiti novac sa kamatama? sto ce sud reci na pokusaj naplate preko dignutog kredita?
  3. Zahvaljujem svima unaprijed na citanju i pomoci. Naime radi se o podosta kompliciranom slucaju.. prije skoro 10 god. sklopljen je kupoprodajni ugovor o nekretnini.. odredbe u ugovoru stoje da je dio iznosa placen po potpisivanju i ovjerenju a dio ce biti isplacen u roku od 8 dana i dano je odobrenje da se moze platiti i porez na nekretninu. Kupci su stranci koji nisu isplatili sav iznos do kraja. pokusaji dogovora nisu uspjevali... i na kraju su rekli da je za kucu trazeno previse . nisu se nikad uknjizili i mi im nismo ni dozvoljavali, ali su usli u posjed. prije 3 god. podigli smo kredit i kuca je bila jamstvo( papiri su 1/1 cisto vlasnistvo i dan danas moje majke). covjek na kojeg glasi kupoprodajni ugovor je umro prosle godine i oporucno ostavio kucu svojoj zeni. koja je isla provjerit cesticu i sad tuzi moju mamu da je htjela stvorit protupravnu koris podizuci kredit na nekretnini koja nije njezina. prije 2 tjedna se zena htjela upisat kao vlasnik no sud joj je odbio prijedlog za upis vlasnistva. ipak ostaje tuđba, inace ona je slovenka, po kojoj moju mamu sad drzavno odvjetnistvo tuzi za tu protupravnu korist, ne razumijem kako i zasto? ljudi nisu nikad isplatili do kraja nekretninu, on je sad i umro, mi otplacujemo kredit... najradije bi joj sad kucu i uzela jer je zena sve ove godine izbjegavala dolazak i ikakve dogovore i njen nuz također. Moze li mi netko savjetovati sto napraviti kod te tuzbe kako se postaviti i sto ocekivati? Hvala svima na vremenu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija