Jump to content

referentica

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ukoliko se odlučim podnijeti tužbu pri Općinskom sudu, plaćaju li se pristojbe kod podnošenja iste i kako ide plaćanje troškova?
  2. Zaposlena sam u Uredu državne uprave (to nije ministarstvo) koji ne obavljaju nadzore. Jedino čelnik tijela provjerava zakonitost akata jedinica lokalne samouprave što nema veze sa privatnim sektorom u ovom slučaju obrtom ili trgovačkim društvom.
  3. Da, zacrnit ću svoje podatke. Nisam sigurna, u uputi o pravnom lijeku piše sud nadležan za radne sporove (a vezano uz članak 131. Zakona o radu). Je li to Općinski sud? Mišljenje ministarstva je jako neozbiljno, posebno još kako je navedeno u prvoj odluci, gdje su navedeni poslovi poput upravnih i inspekcijskih nadzora koji nisu u opisu moga posla. Jako su široko i nekonkretno uzeli slučaj u razmatranje, ako su uopće išta razmatrali, jer sudeći po mišljenju, čini mi se da uopće nisu ulazili u problematiku niti razmislili o mom zahtjevu već odmah odgovorili negativno. Neprihvatljivo mi je da dok god radim u državnoj upravi ne mogu imati niti obrt niti trgovačko društvo iz niti jednog područja djelatnosti.
  4. Da, regulira čl. 32. i 33. Zakona o državnim službenicima, kojima je propisano pod kojim uvjetima se može obavljati djelatnost (sukob interesa, ako šteti ugledu državne službe, ako remeti redovito obavljanje zadataka i ako je zabrana propisana nekim zakonom). Također je propisano da se o zahtjevu odlučuje rješenjem a ja sam dobila odluke - na prvu sam pisala prigovor a na dugu imam pravo podići tužbu ako sam dobro razumjela (obje odluke prilažem). Najviše me začudilo mišljenje ministarstva prema kojem ne bi smjela (tj. zabranjuje mi se) otvoriti obrt/trgovačko društvo ili drugu pravnu osobu iz niti jednog područja djelatnosti! Eto, da ne duljim stavit ću ovdje odluke koje sam dobila.
  5. Pozdrav! Zaposlena sam u državnoj upravi i želim otvoriti obrt međutim moj mi je čelnik tijela odbio zahtjev zbog sukoba interesa. Inače, posao na kojem radim i obrt nisu niti iz približne branše. Ima li tko sličnih iskustva? Hvala
  6. evo...i ja sam položila DSI u subotu...odmah sam se potrudila vama forumovcima zapisati pitanja pa vam ih šaljem... pozz i sretno svima!
  7. Pozdrav! Postoji li netko da će uskoro na DSI a polaže posebni dio iz područja gospodarstva - točnije ugostiteljstvo i turizam?? I, sretno svima...
  8. Hej! Možete li mi reći kada ste otprilike prijavili i koliko unaprijed su vam javili? Ja sam poslala prijavu u prosincu pa me zanim kada očekivati poziv... Hvala...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija