Jump to content

malacici

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala vam svima na odgovorima. Mislim da im je samo cilj sakriti taj novac i nekretnine od mene. Potražit ću odvjetnika diskretno tako da oni ne saznaju. Mene u stvari samo zanima da moja djeca na kraju ne budu oštećena u slučaju da moj još uvijek suprug odluči osnovati novu obitelj.
  2. Što bi se dogodilo ako bi on prebacio zo sve na svoju majku, a tužba dođe kasnije? Trebam li tužiti i svekrvu zbog proutpravnog stjecanja imovine ili samo njega?
  3. Da radi se o bračnoj stečevini. Što je s ušteđevinom? Naime, suprug se tijekom našeg braka 5 godina dodatno školovao, pa je nakon toga počeo znatno bolje zarađivati. Pripada li me i dio toga?
  4. Nedavno sam saznala da moj suprug planira prebaciti sve nekretnine koje ima i novac od štednje na svoju majku. Naravno, on ne zna da sam ja to saznala. Postoji li način da se zaštitim?
  5. Pozdrav! Nisam sigurna da li je ovo pitanje dobro upućeno , no molim nekoga da mi odgovori na slijedeće pitanje: da li je odvjetnik odgovoran ako savjetuje klijenta da dođe do željenog cilja kršenjem zakona? Konkretno, u sporu smo sa susjedima oko međe iako postoje fizičke oznake na terenu(granično kamenje) i to stare preko 100 godina. Oni traže 2 m preko tog kamenja i osporavaju među. Problem je kada netko od nas pokuša očistiti taj "sporni" dio zemlje od korova ili smeća koje oni nabacaju oni nazovu policiju i prijave kršenje javnog reda i mira. Zatim nama u kuću dođe policija i pravi zapisnik što je nama vrlo neugodno,a zadnji put mi se sin prepao da zašto policija traži tatu. Saznali smo da im je takav postupak savjetovao njihov odvjetnik. Pitanje: smije li odvjetnik savjetovati takvo nešto, mogu li ja prijaviti odvjetnika komori, mogu li tužiti odvjetnika i njih za rušenje ugleda i klevetanje? Hvala!!
  6. Trenutno se nalazim na porodiljnom koji sam počela koristiti 01.09.2009.. Budući da mi je ovo treće dijete imam pravo n 3 godine porodiljnog. Odlučila sam se vratiti na posao i zanima me da li imam pravo na stari godišnji odmor?
  7. Hvala na prethodnim odgovorima. Zanima me još da li građevinski vještak utvrđuje i štetu počinjenu na objektu? Naime, ljudi koji se nalaze u mojoj kući pustili su da curi krov i nisu ni na koji način pokušali problem sanirati. Budući da su oni u kući više godina to curenje iz godine u godinu pravi sve veću štetu. Da li ja kao vlasnik imam pravo na odštetu s obzirom da će me sanacija nastale štete sigurno vrlo skupo koštati. Unaprijed hvala.
  8. Molim vas pomoć. Odlučila sam pokrenuti razvod i sada me zanima slijedeće - da li se mora proći postupak utvrđivanja bračne stečevine ili ne? Ja bi se svog dijela stečevine odrekla u korist djece budući da imam mogućnost vratiti se u roditeljski stan. Također bi zbog svoje financijske situacije pristala da djeca žive s ocem jer ja nemam mogućnosti uzdržavati ih. Smatra li se ovo gore sporazumnim razvodom ili ne? Kako se određuje alimentacija i što se dešava kada roditelj koji plaća alimentaciju ostane bez posla? Kako se određuju prava posjeta - da li su to strogo određeni dani ili ja mogu viđati svoju djecu kad god poželim? Naravno, uz dogovor s bivšim. Što se događa s kreditom u kojem su uskoro bivši supružnici sudužnici? Hvala.
  9. Hvala na odgovoru. Ne znam koji su motivi dotičnog gospodina vještaka da napravi elaborat na način na koji ga je napravio, ali iz njegovog vještačenja bi netko neupućen mogao zaključiti da je bojanje zidova i čišćenje prozorskih okvira prije postavljanja investicijsko ulaganje ( ne postavljanje i kupnja okvira - čišćenje !!!). Zanima me i to da li vještak treba tražiti zainteresiranu stranku da ispostavi račune koji dokazuju investicijsko ulaganje u nekretninu ili može vjerovati stranci na riječ?
  10. Zanima me kako uložiti prigovor na sumnjiv elaborat građevinskog vještaka? Zanima me i da li je uobičajeno kada vještak vrši procjenu koliko je određena stranka uložila u nekretninu da ne uračunava amortizaciju? U mom slučaju vještak je npr. trulu ogradu zaračunao kao da je kupljena jučer, isto tako električne bojlere kao da su novi, a stari su 15 godina. Također je u elaboratu naveo da moram obeštetiti suprotnu stranu u iznosu od 9300 kn jer su bojali zidove !!!!!
  11. Da li netko zna mora li se platiti porez na novce koje netko dobije sudskim sporom. Naime, trebala bi dobiti odštetu u peteroznamenkastom iznosu i zanima me da li sam dužna na to platiti porez.
  12. Ima li nakon razvoda roditelj s kojim djeca ne žive pravo viđati djecu svaki dan? Ili to smije samo u dane koje odredi sud? :tuzan:
  13. Molim da mi netko pomogne !!! Moj prvi susjed je odlučio napraviti boćalište na svojoj zemlji. To samo po sebi ne bi bio nikakav problem da mu nije tu namjera okupljati ljude do sitnih sati meni ispod prozora. Naime, budući da je ostao bez posla misli da će ovim potezom nešto zaraditi - prodavati će piće i iznajmljivati će teren. Napominjem da nas ništa nije pitao niti nas je obavijestio o tom svom planu. Ono što mene zanima smije li on uopće sagraditi to boćalište bez dozvole? Imam troje male djece i spavaće sobe su im okrenute na tu stranu. Osim toga između naših parcela ne postoji zid jer je prije tu bila živa ograda koje više nema. Bojim se da će ti njegovi "gosti" osim što će urlati ispod mog prozora, prelaziti u moj vrt da bi urinirali, povraćali i slično. po ljeti tu naprosto neće biti moguće živjeti. Isto tako nema riješen parking za te svoje potencijalne goste. Jedino što im preostaje je da se parkiraju po ulici i ispred mog kolnog ulaza. Očajna sam !!!
  14. Pozdrav!!! Suprug i ja smo kupili stanu kojem smo zatekli ljude koji tvrde da tu žive zato što su izbjeglice. Ne žele iseliti iako im je sva imovina vraćena(imamo dokaze). Trenutno smo u sudskom sporu. Koja su uopće naša prava? Zar se tako baš svatko može uvaliti u nečiji stan i tu boraviti do mile volje? Ima li načina da ubrzamo iseljenje tih osoba? Unaprijed hvala na pomoći.
  15. Željela bi pokrenuti postupak razvoda braka, a ne znam odakle početi. Živim u rodnom mjestu mog supruga, a željela bi se vratiti u svoj rodni grad. Imam troje djece. Da li moram podnijeti zahtjev u gradu u kojem trenutno živim ili je svejedno gdje ga predajem. Usto, nije mi baš jasan taj postupak mirenja, koliko to traje i može li se ubrzati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija