Jump to content

ana859

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije bilo pauze, normalno su mi produživali ugovor. Radila bi na istom položaju kao i do sada, jedino bi vjerojatno promjenili poslovnicu.
  2. Poštovanje, Radila sam u jednoj trgovačkoj tvrtki sa ugovorima na određeno vrijeme koja mi je nakon 3 godine, umjesto da me prime na neodređeno, uručili neproduljenje ugovora. Na kraju ispada da bi me možda ipak primili natrag. Ugovor mi je istekao 28.8.2017, te ako me ponovo zaposle da li me po zakonu moraju primiti za stalno ili me mogu opet ''držati'' na ugovorima na nedoređeno? Hvala
  3. Da li radnik ima pravo na slobodne dane za rođenje djeteta iako nije u braku i na koliko dana ima pravo?
  4. S obzirom da sam vlasnica tvrtke, zanima me da li ću nakon vjenčanja morati mijenjati društveni ugovor radi toga što ću imati drugo prezime?
  5. Poštovanje, zanima me da li je potrebno imati dozvolu za radno vrijeme trgovine? Vidjela sam da se zakon o radnom vremenu promijenio 2009. godine i da trgovac samostalno određuje radno vrijeme.
  6. Poštovanje, Zanima me kako se može prijaviti suvlasnik u radni odnos u svojoj trgovini da bude u skladu sa zakonom o radu, s obzirom da on već radi za drugog poslodavca u punom radnom vremenu? Mi smo otvorili d.. a ne obrt, znam da se u obrtu ne moraju vlasnici ni prijaviti u radni odnos. Ali za d.. nisam sigurna.Zašto on kao suvlasnik ne može raditi u svojoj firmi a da se ne prijavi u radni odnos?
  7. ana859

    Oporuka

    Moja majka bi htjela napisati oporuku da meni i bratu ostavlja svu svoju pokretnu i nepokretnu imovinu u slučaju smrti i da svom suprugu ostavi samo na korištenje do njegove smrti. Da li ako ona to napiše vlastoručno, moramo ići kod bilježnika? Dali se i mi kao njena djeca moramo potpisati? I dali bi od njenog supruga kćer mogla imati pravo na dio imovine bez obzira na oporuku?
  8. Poštovanje, Zanima me da li poslodavac mora prijaviti radno vrijeme trgovine? I da li može sam odlučiti o radnom vremenu trgovine? Neki mi kažu da se to više ne mora.
  9. Poštovanje, Zanima me da li ja kao vlasnik firme mogu suvlasnika prijaviti da radi kao volonter u dućanu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija