Jump to content

kristykristy

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. evo danas, nakon dugo cekanja, smo dobili sljedeći odgovor iz HGK: Nastavno na Vaš upit mišljenja smo da biste trebali stupiti o kontakt sa tvrtkama - generalnim zastupnicima spomenutih robnih marki u Republici Hrvatskoj čiju robu namjeravate distrbuirati u outlet dućanima na našem tržištu kako biste izbjegli možebitne nepravilnosti u poslovanju. Također je potrebno informirati se u kontaktu sa ino partnerom iz Poljske o načinu na koji je isti regulirao poslovanje sa Slovačkom, Češkom i Mađarskom. Sukladno našem zakonodavstvu, Zakon o obveznim odnosima (NN 35/05,41/08), u obvezi ste sa ino partnerom sklopiti ugovor o poslovnoj suradnji kojim ćete definirati način distribucije robe na naše tržište ili eventualno i na tržišta drugih država. Dakle, oni, HGK, ništa ne znaju nego nas upućuju da pitamo generalne zastupnike, koji s enaravno ne moraju složiti sa našom idejom jer robu necemo nabavljati od njih. Ima tko savjet? Da li tko znakako to zakon regulira? Hvala!
  2. POštovani , d ali netko zna gdje i kako s emože naći REGISTRIRANA firma doo koja je ili u mirovanju il jos neaktivna. KOliko takva firma može koštati i kako provjeriti da li ne vuće neke dugove otprije???? zahvaljujem svima unaprijed!!!
  3. Cijenjeni forumaši i admini, Ovaj smo dopis uputili HGK pred tri tjedna i, naravno, nikakav odgovor nismo dobili unatoc cinjenici da smo se culi par puta telefonom, molimo za konkretan odgovor d ali nas može tužiti neka tgovačka kuća , trgovina koja prodaju neku od navedenih marki. UNAPRIJED PUNO HVALA: Poštovani, U procesu smo registracije d.. tvrtke. Imamo poslovnu priliku nabavljati originalnu odjecu brandova poput: Diesel, Adidas, George English , Nike, Pirmark, Levis, Gap. Ta odjeca je nabavljena nakon sezone u Londonu, u ogromnim količinama ( po cca 20 000 kom ) sa relativno zanimljivim cijenama. NAbavljena je od prodavača kojima je ostala neprodana kolicina nakon sezone i na aukciji otkupljena. Poslovni partner, koji je dugo radio u Londonu ima tvrtku u Poljskoj koja to otkupljuje i prodaje malopordajnim jedinicama koje djeluju poput svojevrsnog OUTLETA. Iz Poljske je prosirio djelatnost na Slovacku, Češku dio MAđarske. Želja mu je preko nas zahvatiti Hrvatsku i zemlje u okruženju. Naša bi tvrtka trebala djelovati u segmentu veleprodaje, dakle prodavati maloprodajnim jedinicama - OUTLETIMA, prvenstveno u Hrvatskoj, a poslije i šire ali i isto tako planirmao otvoriti jednu maloprodajnu jedinicu u Karlovcu sa eventualnom mogucnoscu širenja. Zanima nas: da li postoji mogućnost da dođemo u konflikt sa ovlaštenim zastupnicima, distributrerima gore navedenih robnih marki te da li može doći do utuženja i po kojoj ( eventualno ) osnovi. NApominjemo da je ta roba nabavljena LEGALNO, sa certifikatima, računima, te da je u navedenim zemljama članicama EU to legalan, uhodan posao. Postoje primejri u praksi i brojni outleti u HR ali i primjeri iz drugih branši koji upravo na slican nacin trguju , npr. Automobili. Ima masu uvoza automobila ( čak i novih ) i njihova preprodaja kod trgovaca rabljenih automobila. Molimo Vas za stručno mišljenje na čemu unaprijed zahvaljujemo. Sa poštovanjem,
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija