Jump to content

ROSEMARY

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ROSEMARY objavio

  1. Poštovani pravnici molila bih da mi pojasnite kako je moguće da susjed zida kuću koja je od moje obiteljske udaljena samo 40 cm a dužine 6 m. Više nismo u mogućnosti održavati fasadu a i postoji opravdani strah da se dijete ili životinja zavuku između i nitko im ne može pomoći. Prijavili smo ga inspekciji ali dobili smo odgovor da je naša prijava povreda susjedovog prava vlasništva i drugih stvarnih prava jer on ima sve dozvole za rad. Što nam je činiti? Molim pomoć ...
  2. Poštovani, molim vas da mi kažete da li imam osnovu za pokretanje tužbe.Naime,moj otac je 10.01.2011.sklopio ugovor o zakupu polj.zemljišta s vlasnicom koja je isto to zemljište ranijih godina davala na temelju ugovora drugoj osobi koja joj nije plačala zakup te je ona u 10.mj.2010. odlučila jednostrano s njim raskinuti taj ugovor i putem odvjetnika dostavila mu dopis da više ne ulazi u posjed. Za bilo kakav sukob između njih doznajemo tek nakon sklapanja ugovora i plačanja zakupa za 2011.Otac odlazi do bivšeg posjednika i pita ga da li ima namjeru tužiti vlasnicu ili slično,kako se ne bi dogodilo da uložimo i desetak tisuća kuna pa da kasnije imamo problem,međutim on odgovara na to-samo vi obrađujte ja vam neću praviti probleme.Nakon što smo presijali njivu djetelinom (i prijašnji posjednik je imao djetelinu na istoj njivi),uložili 6.oookn umjetnog gnojiva i kada je trebalo pokositi djetelinu, bivši posjednik je sve ZAORAO!U potpunosti je uništen prinos vrijednosti preko 30.000kn.O svemu smo izvjestili policiju,no on se brani da je samo skinuo svoje.Što nam je činiti?Molim dobre pravnike za pomoć!
  3. za vrijeme braka na adresi u vlasništvu mog bivšeg muža imala sam registriran obrt. 2003.god.su bez mog znanja ali u moje ime(sada to saznajem!)izvršeni radovi na dalekovodu struje. jučer sam na svojoj novoj adresi koju sam promijenila 2005. primila zaključak o popisu mojih stvari i pokretnina za naplatu tog duga prema HEP-u(obzirom da sam nezaposlena i ne primam plaću). navodno su rješenja o ovrsi stizala na bivšu adresu ali mi ih nitko nikada nije uručio. dug od 5.000kn je do danas narastao na 30.000kn. što mi je činiti? šokirana molim za pomoć!
  4. proučila sam prijedlog zakona o subvencioniranju i državnim jamstvima za stambene kredite i kako kupujem (nakon razvoda) sebi i dijetetu (15 god.) prvu nekretninu, zainteresirala sam se za ovu opciju pomoći.kredit bi bio na mog oca jer je kreditno sposoban no zbog silnih dugovanja koje mi je bivši suprug ostavio nakon razvoda bojim se da stan bude na moje ime. da li netko zna može li stan biti na moju kćer a da ipak iskoristimo subvencije iz novog zakona? hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija