Jump to content

udovac

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem se na sabvjetima i odgovorima.Malo ču se raspitati kod odvjetnika ili Javnog bilježnika kako da to najjednostavnije izvedem. Pozdrav!
  2. Ne, supruga nema drugih potomaka osim naše dvije kčeri.Druga brača i sestra od moje unuke nisu punoljetna, odnosno jedan unuk ima 8 godina, drugi ima 15 mjeseci, i od moje druge kčerke koja također ima dijete odnosno i to je moja unuka ima 13 mjeseci.Druga kčer se odriče nasljedstva u korist moje najstarije unuke koja ima 16 godina. Vlasnik aitomobila je bila moja supruga, kojega sam joj darovao darovnim ugovorom. Hvala na savjetima.
  3. Da, moja najstarija unuka ima još dva brata i sestričnu , kčerku od moje druge kčeri.Sada sam sve zakomplicirao. Pojasniti ču ponovno. Iz braka sa mojom suprugom imam dvije kčerke od koje jedna ima jedno dijete, a ova starija ima troje djece, čija je i unuka kojoj sam mislio prepustiti nasljedstvo po želji moje pokojne supruge.Za to znaju obadvije kčerke i one se slažu sa tom odlukom. Automobil koji sam prepisao na pokojnu suprugu je kupljen na povlasticu od pokojnog sina koji je bio dragovioljac domovinskog rata i poginuo je 1991.Bio je u postrojbi Tigrovi. Ne znam dali to ima ikakve veze ali da se zna. Oprostite mi malo sam smeten i mislim da sam sada napisao sve i malo bolje špojasnijo. Pozdrav!
  4. Hvala vam svima na odgovorima i savjetima.Mi smo se svi u obitelji složili da se postupi po želji moje pokojne supruge, i nitko neće pobijati bilo što.Imam ja četvero unučadi, ali su oni jako mali, pa mislim da tu problema ne bi trebalo biti.I moja druga kčerka se slaže sa željom pokojne supruge. Još jedamputa svima hvala.
  5. Ne znam dali sam ja jedini nasljednik, jer imam i dvije kčerke koje će se također odreći svega u korist moje unuke, kako je i supruga željela.Moram i napomenuti da je unuka još maloljetna, pa ne znam kako to onda ide.Osobni automobil sam ja prepisao darovnim ugovorom supruzi, ali u knjižici vozila je upisano i njezino i moje ime.Sve me to malo zbunjuje. Hvala na ostalim odgovorima
  6. Kao prvo zahvaljujem se na izrazima sučuti.Hvala Vam i na konkretnom odgovoru.Suprugina želja je i bila da njezina polovina stana pripadne unuci, i tu želju sigurno nitko neče pobijati.Samo me brine auto, jer sam jako bolestan i bez njega sam nepokretan.U svakom slučaju hvala Vam na odgovoru. S štovanjem!
  7. Ostavinska rasprava još nije bila, jer mi je supruga umrla prije 6 dana.Osobni automobil je bio moj, a ja sam ga prepisao na suprugu darovnim ugovoriom.Dakle, u knjižici vozila stoji i moje i njezino ime. Stan je supruga naslijedila od svoje pokojne majke, t.j., pola ona a pola njezina sestra.
  8. Zar nitko nema tko mi može odgovoriti ili dati savjet.
  9. Pozdrav svima! Novi sam na forumu i potreban mi je savjet.Supruga mi je preminula, a u vlasništvu je imala osobni automobil koji sam joj ja poklonio darovnim ugovorom, te dijeli pola stana sa svojom sestrom nakon smrti svoje majke.Bila je u mirovini, i na njoj je imala ovrhu, te su joj uzimali trečinu mirovine.Molim za savjet što da radim i što mi po zakonu pripada.Želja joj je bila da svoju polovicu stana daruje svojoj unuci, ali to nigdje nema napismeno.Ja sam se spreman odreči polovine stana u korist unuke.Sada me zanim još i kako ide sa osobnim vozilom.Da li joj mogu to vozilo uzeti radi naplate potraživabnja, i što da radim da do toga ne dođe, jer sam i ja star i bolestan i bez vozila sam bespomočan, pošto živim dalje od bilo koje bolnice. Hvala na odgovoru i savjetima.
  10. Pozdrav svima! Novi sam na forumu i potreban mi je savjet.Supruga mi je preminula, a u vlasništvu je imala osobni automobil koji sam joj ja poklonio darovnim ugovorom, te dijeli pola stana sa svojom sestrom nakon smrti svoje majke.Bila je u mirovini, i na njoj je imala ovrhu, te su joj uzimali trečinu mirovine.Molim za savjet što da radim i što mi po zakonu pripada.Želja joj je bila da svoju polovicu stana daruje svojoj unuci, ali to nigdje nema napismeno.Ja sam se spreman odreči polovine stana u korist unuke.Sada me zanim još i kako ide sa osobnim vozilom.Da li joj mogu to vozilo uzeti radi naplater potraživabnja, i što da radim da do toga ne dođe, jer sam i ja star i bolestan i bez vozila sam bespomočan, pošto živim dalje od bilo koje bolnice. Hvala na odgovoru i savjetima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija