Jump to content

unitedforever

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me mogu li tražiti,tj.ima li prava na doplatak za pomoć i njegu moj sin koji bi trebao početi dobijati naknadu do zaposlenja od czss. Inače,nas je šest u obitelji,prihod za zadnje razdoblje cca 7700kn,pa me zanima je li za doplatak za pomoc i njegu bitna visina prihoda ili ono što piše u odluci centra obzirom na provedeno vještačenje...a tamo piše-nesposoban za samostalan život i rad,trajna promjena zdravstvenog stanja, I ako bi imao to pravo,ne isključuje li ono pravo na naknadu do zaposlenja .
  2. Probat ću biti što jezgrovitiji koliko god mogu. Od 18.05.2010. i ja i supruga imali smo police dzo na teret sredstava državnog proracuna. Prije desetak dana supruga prima preporučeno opomenu za dug od preko 2000kn do 05.04.2012. Tad mi tek nista nije bilo jasno,pogotovo što od svibnja 2010 nikakav papir od hzzo ni ja ni ona primili nikad nismo. Odlazim pravo u Šibenik da mi pojasne kako to polica koja se ne plača može doseći toliki dug. Arogantna gospodja tamo mi je na kompu pokazala da je moja supruga bila 21.05.2011. u podrucnom uredu u Kninu sto znači da je predala zahtjev za novu policu. Na moju napomenu kako unatrag dvije godine nikad ništa od njih dobili nismo(ni policu,ni uputu o plaćanju,apsolutno ništa),rekla mi je-to mi šaljemo običnom poštom,šta ja znam šta vaš poštar radi. Kad sam kazao da su nama i 2010 a i mojoj majci uglavnom sve dosad slali s povratnicom te da je i ova zadnja opomena poslana preporučeno rečeno je da je to tako. Tad sam rekao da u njihovu zakonu o dzo piše da se polica i obavjest o plaćanju dostavljaju preporučeno,a da i piše da ako se ne plati u roku 30 dana da se smatra da se odustalo od ugovora....a dakako da nije nikad ništa plaćano kad nikakvu policu ni obavijest dobila nije. Znači trebali su po mom raskinuti policu nakon mjesec dana ali vjerojatno i o tom poslati nakakav papir. Tad je već skoro počela mahati rukama...tako da sam se jedva suzdrzao i dobro da jesam jer bi me vjerojatno policija privodila. Pitam se kako dokazati da postu nikakvu dobio nisam i da normalno da nije zato nikad nista ni uplaceno. Supruga kaže da ćemo se radije ganjati po sudu nego da bandi plaća nešto što nije ni znala da bi morala, a i ja mislim da ću tako postupiti. Pa mogli su tako čekati i nekoliko godina i onda se sjetiti još većeg duga i kamata...a da pojma ni o čemu nemamo. Što mi je činiti,ili na sud ili pomiriti se sa sudbinom da ne bi bilo po onoj "vrana vrani oči ne vadi" pa plati nešto što nisi ni znao da bi trebao. Hvala na pomoći,nadam se da će biti konstruktivna
  3. Hvala,a sad dva bitna pitanja. Naime,zanima me s kojim se iznosom okvirno barata vezano uz podnošenje tužbe za uzdržavanje? Ili je to ovisno od slučaja do slučaja? Naime,došao sam gotovo do dna i morao bih razmisliti kako uopće doći do tog iznosa...naročito ako je poveći. A i razmišljam koliko bi se sve to još moglo rastegnuti i da ne bih upao nakon svega u još veće financijske probleme. I ovako sam rasprodao sve što sam mogao,ovrha prijeti opasno na ne baš mali iznos... Srećom imam još krov nad glavom i neke osnovne stvari. Drugo,otkada se računa vrijeme eventualno dodijeljenog iznosa alimentacije,je li tek od dana podnošenja tužbenog zahtjeva ili možda može i od nekog drugog ranijeg datuma?
  4. Hm, ne znam je li se to odnosi i na mene. Ja sam dobio svu djecu iz prvog braka,bivša već 5 godina čak niti ne pita za njih. Ali kako ona ne radi (mišljenja sam da i nije sposobna za privređivanje)na upite na par mjesta da li podići tužbu za uzdržavanje rečeno mi je onako nedorečeno....ona nema prihoda i nema joj se otkud uzeti,a ti ako se hoćeš navlačiti po sudovima samo izvoli. Imam li smisla podnositi zahtjev u takvom slučaju? Ja inače sam radim,prosječna plaća,nas šest je u obitelji,sadašnja supruga je nezaposlena jer mora skrbiti o ovo moje troje malodobne djece. Napominjem da su bivšoj supruzi pred par godina umrla oba roditelja,glasine su bile da ona nakon njihove smrti ništa praktično nije dobila jer da ju je rodbina izvarala na račun nekakvog uzdržavanja njenih roditelja i da je sva njihova ostavina pripala tim njezinim rođacima. Imam li ja ikakvo pravo i na koji način dobiti uvid u tu ostavinsku raspravu,vezano uz moguće skrivene prihode bivše supruge a u cilju eventualne naplate iznosa za uzdržavanje?
  5. Bivša supruga dobila je od svih mogućih institucija krajem 2006. zabranu viđanja djece i druženja s istima na rok od 4 godine,a također i njezin sadašnji izvanbračni drug na rok od dvije godine(iako to možda zasad i nije bitno). Zanima me,nakon što je taj rok poodavno prošao,što je meni i mojoj sadašnjoj supruzi činiti? Tek da napomenem da dotična "majka" eto već skoro 5 godina nije pitala za djecu ni preko mene ,niti preko czss ili suda. Pitam se da li nakon što joj je taj rok istekao ona može jednostavno nakon svega prići djeci,možda ih i odvesti u grad u kojem trenutno živi...jer po mome shvaćanju,to su bez obzira na sve što im je učinila u životu njena djeca,ona se piše kao majka u rodnom listu i ne znam na osnovu čega bismo se i mi i djeca nadalje mogli obraćati institucijama i prijavljivati uznemiravanje. Najbolje je od svega što mi je psihologinja u czss prošle godine,mrtva-hladna rekla: ako vas dosad nisu dirali,vjerojatno neće ni dalje. Pa zar budućnost i mir moje djece i obitelji uopće ovisi o dobroj volji nekih problematičnih.....ne znam kako bih ih nazvao,osoba? Iskreno,da se mene pita,njoj bi trebalo oduzeti ikakvu skrb vezano uz njih,jedino se pitam je li u našoj lijepoj to ostvarivo u praksi. Samo ne znam jesu li sud ili centar propustili reagirati na bilo koji način nakon isteka navedenog roka zabrane viđanja,ili ja moram tražiti produljenje istog pošto bivša baš i ne "gori od želje" da s njima kontaktira.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija