Jump to content

predragvz

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ta objava vrijedi godinu dana a koliko sam je pogledao daje nam neke mogućnosti pošto smo u posjedu tog stana od 1979. ima li nakon toga nekakva nova odluka ili se svejedno može pozvati na nju?????
  2. gdje se ta objava od 8.lipnja može točno pročitati????
  3. brat i ja smo bili korisnici sa nositeljem(ocem). ostali smo u stanu kao maloljetni pod zaštitom CZS-a. 1993 je uistinu mom ocu sudskim putem oduzeto stanarsko pravo. 1996 je i nama sudskim putem naloženo da se iselimo.angažirali smo odvjetnika koji je proces obustavio zbog specifičnosti naše situacije te je 2001. sam sud presudio da se cjeli postupak našeg iseljenja obustavlja te naložio MORH-u da sredi naš status. to uopće nije učinjeno a u MORH_u mi je rečeno da ako i podnesem zahtjev uvjeti najma će biti nepovoljni.(ugovor na 5 godina,najam 1300kn i slično) pravnica MORH-a nam je savjetovala da podnesemo tužbu sudu da nas se utvrdi zaštićenim najmoprimcima sa pravom na otkup stana. naš odvjetnik je "siguran" da bi trebalo direktno kod suda tražiti vlasništvo no ni sam ne zna po kojim točno zakonima ili možda nekim drugim sudskim presudama pa se informiram. znači na koje zakone se pozvati?ili barem koje zakone proučavati? bilo kakve ideje i prijedlozi su dobrodošli.........
  4. ništa od toga. mogu nam ponuditi 5-godišnji ugovor sa najmom od 1300kn. možeš misliti........ i niko pojma nema niti odvjetnici kako pokrenuti postupak,niti u MORH-u. ima li kakav ludi odvjetnik da se pozabavi za ozbiljno s time???
  5. nalazim se u vojnom stanu kao korisnik istog od 1979. MORH njime raspolaže i između nas nema nikakvog ugovora. status quo!! moj otac,bivši nosioc stanarskog prava je napustio stan 1991. kako oformiti tužbeni zahtjev za dobivanje vlasništva nad stanom pod najpovoljnijim uvjetima?? koje zakone da proučavam? sve informacije su dobrodošle.......
  6. najnovija informacija. zvao sam MORH i pravnica mi je pojasnila da u našem slučaju imamo pravo na otkup stana po povlaštenim uvjetima prema zakonu o najmu stanova. taj zahtjev trebamo podnijeti sudu s obzirom da su rokovi istekli nakon potpisivanja ugovora i stjecanja statusa zaštićenog najmoprimca. živi bili pa vidjeli.
  7. vikendica je bila nebutna u sudskoj presudi.imperativ suda nije bio da se regulira stambeni status cjele obitelji nego naš(mene i brata) specijalni status. a mi nismo vlasnici te vikendice. jednostavno smo cjeli život korisnici stana. zbog toga još uvijek nisam siguran da li razumijete pod koji zakon nas žele svrstati u njihovoj ponudi ugovora. informirao sam i MORH(mailom) sa upitom o tome imamo li mi tim ugovorom koji će nam ponuditi(nakon predaje naše dokumentacije) pravo i pod kojim uvjetima na otkup stana. prčekat ću odgovor ili direktno nazvati na telefon. vidim da ste spominjali otkup po tržišnoj vrijednosti?? gdje se točno može to pročitati,koja je razlika i zbog kojih uvjeta??
  8. bivši nositelj stanrskog prava je moj otac. on je sa majkom i sestrom otišao u Srbiju gdje i danas živi kao podstanar kod moje bake(mamine mame). on nema želju ali ni uvjete prema ponudi države(posjeduje u Hrvatskoj manju vikendicu) za povrat stana. brat i ja smo u stanu ostali kao maloljetni.znači cjeli život smo u njemu. nakon svih pokušaja vansudskih i sudskih deložacija 2001g. je sud obustavio postupak i imperativno naložio državi Hrvatskoj da riješi naš status. sudski nam je odbijen zahtjev za mogućnosti otkupa stana međutim državi ponovno naloženo da riješi naš status. poslali su nam papire da ispunimo zahtjev kako bi smo postali zaštićeni najmoprimci.no ono što mi(ja i brat) ne znamo po kojem zakonu se mi tretiramo i da li će mo imati pravo na otkup istog stana.(za koji bih volio imati stvarno tumačenje) nije mi baš jasno zbog čega bi mi uopće morali ispunjavati ikakav zahtjev kad je sudski imperativ na strani države a ja jednostavno želim razumijeti svoja prava i obaveze. navela je država čl.7.st.2 ZAKONA O NAJMU STANOVA(NN 91/96) iz kojega ja ne iščitavam(pa ako mi možete pomoći) imamo li mi u tom slučaju mogućnost otkupa stana. ako ne,onda želimo prijedlog ugovora promijeniti ako da onda je sve u redu. uglavnom,moje pitanje je da li mi spadamo pod isti zakon koji se provodi za stambeno zbrinjavanje bivših nositelja stanarskog prava(mi smo bili korisnici sa bivšim nositeljem) ili pod neki drugi zakon????
  9. spomenuli ste"jedino ako taj stan nije proglašen službenim stanom" prije prihvaćanja ugovora to bih volio znati. ponuda nije data bivšem nositelju stanarskog prava(koji to ni ne traži) nego nama(članovima familije) kao stalnim korisnicima tog stana. to je taj "delikatni" dio za koji nisam siguran da je zakonski obuhvaćen.
  10. nalazim se u stanu izvan područja posebne državne skrbi i ministarstvo obrane mi nudi najam stana kao zaštićenom najmoprimcu sa pravima i obavezama(nn 91/96 čl.7.st.2.) za sada još nisam predao dokumentaciju i pristao na to jer me zanima hoću li time s vremenom imati mogućnost otkupa stana i pod kojim uvjetima. zamolio bih za savjet sve koji imaju neke prijedloge u vezi mog slučaja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija