Jump to content

polajne11

Korisnik
 • Broj objava

  33
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O polajne11

 • Rang
  Novak

Osobni podaci

 • Web stranica
  http://www.villa-polajner.net
 1. Kazneno djelo "iznuda"

  U sudskoj praksi,koliko iznose naknade za dotične događaje ?
 2. Kazneno djelo "iznuda"

  Na temelju članka 205 stavka 3 Zakona o kaznenom postupku izdaje se Potvrda zbog kaznenog djela Iznuda iz čl. 243 u vezi čl.34 KZ. Okrivljenik je vebalno i fizički napao oštečenog hvatajući ga rukama za jaknu i navlačeći ga po parkiralištu i prijeteći da će ga tući,tražeći da odmah oštečenik vrati dug njegovoj sestri.Njegova sestra obavljala je kučanske poslove kod oštečenika i prema ugovoru o radu, plača za njezin rad ,treba se platiti najkasnije do 1. u mjesecu.Kako je ona prekinula rad sa 09 .12 .,tražila je da joj se plati za njezin rad do kraja mjeseca-31.12.,a kasnije je mailom tražila da se plati za rad do 15 12. Oštečna osoba je došla na dogovoreno mjesto da jo se plati,ali se tu pojavio njezin brat,i tražio da joj se odmah plati.Pita ga se tko si,nemoj vrijeđati.makni s e,da ona potpiše priznanicu,kada ti odeš ,njoj će se platiti. Kako je brat nastavio sa prijetnjama i naguravanjem,tražilo se sestru da prema ugovoru, mora dati raču. Brat pita sestru,da li imaš račun,a kako ona nije imala račun,on se obratio oštečenoj osobe : Da ako ne platiš sutra do 16,00 sati.ubiti ću te. Nakon toga je oštečena osoba prijavila prijetnje i naguravanje u policijskoj stanici.Tako da je okrivljenik priveden i i drugi dan je dao izjavu u Državnom odvjetništvu. Oštečenika zanima koje su pravne mogučnosti da okrivljenik ,bude primjereno kažnjen .Da za izazvani strah,vrijeđanje,vučenje za jaknu i za fizički napad i i za prijetne,da li želiš da te isučem i izazvanu bojazan za život i osobnu sigurnost .kao i prijetnja sa ubistvom,advokat tuži dotičnu osobu sa novčanom naknadom.
 3. Supruga je stradala kao pješak prelaskom preko pješačkog prelaza.Počinitelj udesa je je 50 m prije toga izašao sa parkinga ugostiteljskog objekta.Supruga je u nesvijesti prevežena na Neurologiju radi krvarenja u mozgu.Ima trajne posljedice,ne može govoriti,teško hoda,jede pomoču šprice u trbuh/PEG/ .Počinitelj je u Policijskoj stanici obrađen.Navečer je policajac sa udesa došak kod mene,da potpišem neki papir,te mi je rekao da jepočinitelj udesa na cesti smrdio na alkohol,te da je imao 1,2 promila alkohola u krvi.Da je stalno izlazio u Policijskoj stanici i iz sobe i zvao doktore u bolnici,da mu pomognu.Zet se drugi dan u drugom gradu upisao u Policijskoj stanici,te pogledao podatke udesa,te je vidio da počinitelj ima 1,2 promila alkohola u krvi ,a 4 dan je ponovno pogledao i alkohola u krvi više nije bilo.Dobio sam izvješče od policije,koje je potpisao samo jedan prometni policajac,iako tamo su dva imena,koja su bila na udesu.Tamo isto nema alkohola u krvi.Prijavio sam to u Policijskoj stanici i tajnici šefa policije,ali odgovora nisam dobio,a netko iz policije mi je ostavio poruku u poštanski sandučić na komadiču papira da se javim na naznačeni telefonski broj u policiji.Policija je predmet dostavila Opčinskom državnom odvjetnišvu nakon 7 mjeseci.Državni odvjetnik je zvao suprugu da da izjavu,te sam mu rekao da je ona teško pokretna i da ne može govoriti.Morao sam dostaviti njezinu zdravstvenu dokumentaciju,te sam napisao Izvješče o alkoholu u krvi.Odvjetnik je prekvalificirao to u teško krivično djelo.Policija mu je vratila predmet i naravno zataškala alkohol u krvi počinitelja.Postupak protiv počinitelja na Sudu poslije 2 godine još nije počeo. Dok je supruga bila u bolnici ,došao je kod nje počinitelj i njegov prijatelj doktor,a dovela ih je glavna sestra odjela,te su tražili da ona potpiše neke papire,koje joj je dao počinitelj.Cimerice u sobi su vikale,ne potpisivati,tako da nije to potpisala,nego je tako u traumi plakala i skroz zanijemila.Glavnoj sestri sam rekao da zove dotičnog doktora,te mi je on osorno rekao da šta ja hoću,da on ima pravo raditi što hoće.Prijavio sam slučaj policiji ,ali nisam primio nikakav odgovor. Zanima me ,kako na Sudu ostvariti,da se ovi podaci koriste tako da počinitelj bude osuđen za sva svoja nedjela.
 4. Prijetnja advokatima

  Stvarno,prijeti se da će pokazati 2 maila mojoj kčerki.Troši radi autoimune bolesti drogu ,3 x na dan,tako da sam joj rekao nakon prijetnje ,da ne bi smjela voziti auto i obavljati takav posao.Da će možda nekoga zanimati,kako zavodi drogirana....Osim prijedloga za iznajmljivanje stana nije bilo spolnog uznemiravanja.Izvinuo sam se ,ali to njoj nije dovoljno...Prema ugovoru moram platiti za rad 1 u mjesecu ,a ona traži za 7 dana rada ,odmah plaču....
 5. Prijetnja advokatima

  Molim za savjet: moja nova djelatnica,nastojala me na sve moguće načine zavoditi.Istina dopadamo se obostrano.Tako da sam ju mailom pozvao na kavu,gdje smo ugodno pričali.Kaže da je zauzeta,tako da se distancirao od nje.Ona je nastavila pokazivati interes zavodnički.Tako a sam poslao mail dase ađemo na kavi i eventualno da uzmem apartman.Drugi dan nije došla na posao i traži da joj odmah isplatim za rad čitav mjesec,iako je radila samo jedan tjedan.I da če obavijestiti svoje avokate.Zanima me kakve mogu imati posljedice radi poslanog maila.
×