Jump to content

cln

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naime, pri kupnji sam novog auta posto sam stari razbila. Problem je sljedeci: Novi auto je narucen jos krajem 12tog mjeseca 2011. Podpisala sam ugovor sa Leasingom i odobreno je sve. Posto se zakon mjenaja o odbitku PDVa a i stopa ide na 25% i to je doneseno u vrlo naglom vremenu sto je vrlo neposteno. Ja sam i narucila auto na vrijeme i podpisala ugovor, no auto kuca nemoze izdati leasigu fakturu prije nego oni ne ocarine auto a to ce biti 06.03.2012 kad ce auto dojti na carinarnicu u Zagreb. Tako ja ostajem bez odbitka PDVa ( cca. 30.000,00 kn ) i jos mi je auto skuplji kroz PDV umjesto 23% sad je 25%. Ono, nemrem vjerovat koji sam baksuz. Jer postoji da se sta zakonski to moze rjesiti po starome nacinu, ono steta mi je tog odbitka. Lp
  2. S policijom nije bilo problema, samo prekrsajna prijava, sve ok. Znaci najbolje uzet odvjetnika koji ima iskustva sa osiguranjima pa da on odradi kasko.
  3. Imala sam prometnu nezgodu. Subota, malo sam popila s curama. Auto razbila cca 50%. Nema ljudskih zrtava ja sam malo natucena. No posto sam popila sjela sam na tranvaj i otisla s lica nesrece i prijavila se za 24h. Dal ce mi osiguravajuca kuca kasko premije raditi problema radi toga da mi ne isplati stetu? lp
  4. Bas mi se nesto zanimljivo danas dogodilo i usko vezano za nepotpisivanje naloga. Prije nekoliko mjeseci su me ulovili radi brzine. Ja sam to fino potpisao. Kada je sve doslo doma nakon nekog vremena policajac mi je osim brzine jos nakalemio i nevezanje djeteta na zadnjem sjedistu mada u onom trenu kad me zaustavio nije bilo rijec o tome. Danas mi dosla presuda na koju se nemogu zaliti i pise da posto sam brzinu potpisao na licu mijesta 1000 kn kazna + 200 troskovi a posto nema potpisanog naloga sa moje strane za nevezivanje djeteta toga sam oslobodjen tj dodatnih 500 kn. Editirao moderator
  5. Pa dal zna neko nesto konkretno o tome? Kako oni mogu privatno tuziti clanove zadruge ako zadruga djeluje isto kao i d..?
  6. Rijec je o tuzbi. Stari zakon? Pa sta ima novi? Lp
  7. Prije nekoliko godina po prijedlogu porezne uprave napravio sam stecaj nad zadrugom. Stecaj je bio otvoren i odmah zatvoren posto zadruga nema imovine. Presli su svi oglasi u narodnim novinama i niko se nije javio. Nakon godinu dana dolazi sa suda da nas tuzi komunalno poduzece zbog duga od 1000 kn. Objasnivsi na sudu da je stecaj zatvoren i da se oni nisu javili u roku. Nakon toga komunalno tuzi vlasnike zadruge osobno i kaze da se primjenjuje zakon o ortakluku i da se dug koji je sa troskovima sad vec 6000 kn mora naplatiti od vlasnika zadruge. Ako netko znavise o takvim stvarima. Kolko znam zadrugari odgovaraju samo sa svojim ulozima, kakav ortakluk. Hvala.
  8. Sta se dogadja ako u tih godinu dana te ne najdu, tj. ne uspiju to naplatiti?
  9. Pa bas da imam soma kn viska i nemam. Pa kad naprave presudu onda se mogu zaliti, kaj ne. Sta nebi onda mogao reci na zalbi da nisam htio potpisati jer smatram da je alkotest aparat bio neispravan i da nisam nista pio.
  10. Prijatel i ja popili par piva u birtiji. Policajac autom dosao do birtije snimio situaciju i otisao. Mi smo krenuli autom i za minutu (sačekuša) iza mene rotirke. Nista, ja stanem, klasicna procedura, i alko test pokazao 0,84 - 10%. Policajac kaze 1000kn kazna, i nudi mi da mu potpisem sastavljeni zapisnik. Posto sam cekao sa prijateljom u autu on mi je savjetovao da ne potpisujem zapisnik jer mu je to jedan odvjetnik tako rekao ako mu se dogodi takav slucaj. Ja po tom savjetu sam rekao policajcu da ako moze da ja nebi potpisao. Oni su se time slozili i uzeli mi vozacki na jedan dan 24h i dali mi drugi zapisnik koji isto nisam potpisao a potreban je da bi se njime podigla vozacka. Koja je sada dalje procedura dal me nesto slijedi ili ne posto nista nisam potpisao. Zahvalan!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija