Jump to content

tacle

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. moze li mi netko poslati skriptu neku od najnovijih skripti za dsi za pravnike... e-mail:ivan.ignac@gmail.com.osobito ako ima nesto znacajno za pravnike,buduci sam cuo da oni imaju drukciji i posebni tretman.hvala!
  2. tacle

    pomoc

    Imam 50% oštećenje sluha a nedavno sam se zaposlio pa me zanima jel imam pravo na kakve olakšice?
  3. Ne znam je li žalba odgađa ili ne odgađa ali porezno rješenje je s datumom 17.11.2011. i u izreci stoji :"žalba odgađa izvršenje rješenja." kao i u obrazloženju : "žalba odgađa izvršenje rješenja na temelju članka 167. stavak 1. općeg poreznog zakona." tako da što prije moram uložiti žalbu.
  4. Nakon ostavinske rasprave dobila sam oporučno 2/3 ruševne kuće s pripadajućim dvorištem.Danas sam primila porezno rješenje po kojemu moram platiti 8000kn poreza. Pošto sam studentica i nezaposlena, nemam vlastitih izvora prihoda.To mi je prva nekretnina. Živim s ocem u njegovom stanu, umirovljenikom, koji je vlasnik 1/3 kuće. Zanima me koje bi osnove u žalbi mogla navesti da se smanji iznos poreza na promet nekretnina, ili da se odgodi isplata, ili omogući isplata poreza na rate.Zanima me kako izračunavaju tržišnu vrijednost kuće i dvora (u rješenju piše: u naravi procjena izrađenog građevinskog zemljišta jer je kuća ruševna), čini mi se da je iznos prevelik. 2/3 kuće je bilo tetino.Ona je zadnje 4 godine živjela s nama u kućanstvu.O njoj sam se ja brinula jer je bila stara i slabo pokretna. Zanima me bi li mogla zbog tih okolnosti dobiti neku olakšicu za plačanje poreza.
  5. Hvala Vam na odgovoru i na savjetima. Uputit ću im žalbu pa što bude... Ne znam kako izgleda obrazac žalbe, pa Vas molim, ako Vam je poznata kakva korisna stranica,da mi pošaljete link. Još jednom hvala!
  6. Nakon ostavinske rasprave dobila sam oporučno 2/3 ruševne kuće s pripadajućim dvorištem.Danas sam primila porezno rješenje po kojemu moram platiti 8000kn poreza. Pošto sam studentica i nezaposlena, nemam vlastitih izvora prihoda.To mi je prva nekretnina. Živim s ocem u njegovom stanu, umirovljenikom, koji je vlasnik 1/3 kuće. Zanima me koje bi osnove u žalbi mogla navesti da se smanji iznos poreza na promet nekretnina, ili da se odgodi isplata, ili omogući isplata poreza na rate.Zanima me kako izračunavaju tržišnu vrijednost kuće i dvora (u rješenju piše: u naravi procjena izrađenog građevinskog zemljišta jer je kuća ruševna), čini mi se da je iznos prevelik. 2/3 kuće je bilo tetino.Ona je zadnje 4 godine živjela s nama u kućanstvu.O njoj sam se ja brinula jer je bila stara i slabo pokretna. Zanima me bi li mogla zbog tih okolnosti dobiti neku olakšicu za plačanje poreza.
  7. Nakon ostavinske rasprave dobila sam oporučno 2/3 ruševne kuće s pripadajućim dvorištem.Danas sam primila porezno rješenje po kojemu moram platiti 8000kn poreza. Pošto sam studentica i nezaposlena, nemam vlastitih izvora prihoda.To mi je prva nekretnina. Živim s ocem, umirovljenikom, koji je vlasnik 1/3 kuće. Zanima me koje bi osnove u žalbi mogla navesti da se smanji iznos poreza na promet nekretnina, ili da se odgodi isplata, ili omogući isplata poreza na rate.Zanima me kako izračunavaju tržišnu vrijednost kuće i dvora (u rješenju piše: u naravi procjena izrađenog građevinskog zemljišta jer je kuća ruševna), čini mi se da je iznos prevelik. 2/3 kuće je bilo tetino.Ona je zadnje 4 godine živjela s nama u kućanstvu.O njoj sam se ja brinula jer je bila stara i slabo pokretna. Zanima me bi li mogla zbog tih okolnosti dobiti neku olakšicu za plačanje poreza.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija