Jump to content

weiler

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bovu, tri presude za isto, to je stvarno trebalo izdržati, meni je sad ovo čevrta godina i sad idem tek na drugu tužbu upravnom sudu protiv Mirovinskog. Presude Upravnog suda se obično čekaju 2-3 godine. Ja primam od 2012.g. 100% plaće sukladno čl 87 ZOR. ali mislim da to pravo imam max. 3 godine.
  2. Shvaćam, i hvala na odgovoru zelena beretka, uložio sam u zakonskom roku žalbu na rješenje o mirovini u ponovljenom postupku naloženom od strane Visokog upravnog suda, koje je konstatiram donešeno suprotno presudi rečenog visokog suda, te sada slijedi da nakon vjerovatno negativnog odgovora HZMO na navode moje žalbe ponovno uložim tužbu protiv HZMO Visokom upravnom sudu. Pitanje je je koju oni ovlast imaju ako je HZMO u ponovljenom postupku postupio protivno njihovoj presudi i na koji način će oni moći citiram vas "riješiti stvar". Ukoliko znate odgovor bio bih vam zahvalan, jer ovakva neizvjesna situacija me i tjera da potražim pomoć.
  3. Ne. Kao što sam rekao, 2009.g. su me rušili na sistematskom, a do tog dana imam samo nekoliko nalaza psihijatra za vrijeme rata. Zato i idem u civilnu mirovinu.
  4. Upravni sud je uvažio moju tužbu i poništio rješenje o umirovljenju, te vratio postupak utvrđivanja na početak. Tužba se odnosi na činjenicu da je u obrazloženju ozljeda odnosno invaliditeta u rješenju za mirovinu navedeno da su one posljedica obavljanja policijskog posla, (ophodna djelatnost), dok sva medicinska dokumentacija od 1993.g. pa nadalje govori da je PTSP posljedica Dom. rata, a isto govori i rješenje HZZO poradi priznavanja bolovanja s 100%-tnom plaćom i rješenje MUP-ove zdravstvene komisije. Imam ratni put s 237 dana efektivno na bojištu, dakle ne ovaj s 1700 dana u registru branitelja. U mirovini nisam obzirom da postupak utvrđivanja invalidnosti teće od početka, dakle, pozivom na vještačenje (civilni postupak).
  5. Molim Vas da mi preporučite stručnog odvjetnika za prava branitelja. Namjera mi je podnijeti Ustavnu tužbu na rješenje za pravo na mirovinu, a u kojem se ne priznaje da su povrede nastale u Domovinskom ratu iako dokum. govori izrazito i samo tom u prilog, već mi navode da su povrede nastale tijekom obavljanja policijskog posla. Pao sam na sistematskom 2009.g.,a nažalost rješenje o mirovini dobio nakon nastupa nadopune Zakona o braniteljima, točnije 10.05.2010.g. Predmet je već bio i na Upravnom sudu koji je presudio meni u korist, dakle uvažio gore narečene nelogičnosti, no Mirovinsko je opetovano donijelo po drugi puta istovjetno rješenje o mirovini uopće ne uvažavajući navode Upravnog suda. To je ukratka verzija da vas ne opterećujem. Iz Koprivnice sam, no nije mi problem otići bilo gdje po RH. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija