Jump to content

db46

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, kome i na koji način da se obratim radi preseljenja plinske regulacijske stanice ( za cijelu poslovnu zgradu) koja se nalazi u mom prostoru, stvara buku ( pogotovu zimi kad je uključeno puno trošila). Uz samu plinsku stanicu kroz cijeli prostor prolaze dvije cijevi promjera 100 mm koje na sebi imaju ugrađene ventile koji pak ne smiju biti ispod izolacije tako da uz već napomenutu buku i oduzimanjem prostora zbog smještaja same stanice strop spornog prostora zbog postoječih ventila ne smijem izolirati. Kako se iznad mog prostora nalazi betonska deka i terasa isti je zimi gotovo nemoguće zagrijati na sobnu temperaturu. Operater distribucijskog sustava ne odgovara na moj pisani zahtjev o traženju očitovanja na postojeći problem. Da li se obratiti agenciji ( HERA) pisanim putem ili je jedino rješenje angažman odvjetnika i pokretanje tužbe protiv distributera zbog neposredne imisije......(koja zna biti skupa i dugotrajna a moguće i bez krajnjeg pozitivnog rješenja za mene) Unaprijed zahvaljujem svima koji će odvojiti vremena za moj problem!:hvala:
  2. db46

    Savjet molim !

    Kroz cijeli vlasnički udio u etažnom vlasništvu (u prostoriji ispod stropa) prolaze dvije ogromne plinske cijevi za cijelu zgradu.( instalacija u vlasništvu distributera). S vanjske strane istog etažnog vlasništva na zidu zgrade stoji veliki plinski ormar, također za cijelu zgradu. Ormar ne smeta, al cijevi stalno rezoniraju i šume prilikom svakog korištenja plina od bilo kojeg suvlasnika zgrade. Jako neugodan osijećaj. Distributer se oglušio na zahtjev da se cijevi " presele" negdje drugdje. U ZK izvadku nema navedeno pravo korištenja. Da situacija bude još složenija, vlasnički udio kroz koji prolaze cijevi uopće nema priključak plina. Kako natjerati distributera na izmicanje cijevi, odnosno na plaćanje određene naknade za korištenje prostora?
  3. Ako auto nema kasko - nažalost, vrlo teško je u Ljepoj Našoj doći do obeštečenja. Vlasnik psa će, ovisno o postupku policijskih službenika, eventualno dobiti kaznu za ne držanje životinje pod nadzorom, a Vi ćete privatnom tužbom trebat tražit nadoknadu štete, a što jest skup i nadasve dugotrajan proces. Zatražite od policije službenu zabilješku, pa ako Vam je odbiju dati, najbolje je da sve to fino zaboravite....pravo i pravda dvije su potpuno različite stvari...
  4. Upravitelj mulja sa predstavnikom suvlasnika, s cca 52 % diže pričuvu za 100%, bez natječaja daje posao u vrijednosti preko 200.000,00 kn firmi predstavnika suvlasnika i još dosta drugih nepravilnosti, okolica ZG, mail: udrugaggo@gmail.com Hvala
  5. U poslovnom prostoru koji sam nedavno kupio postoji plinski priključak koji sam ( isto kao i priključak struje i vode) želio prenjet na sebe. No, u tvrtci koja je distributer plina na tom području ( Komus d.. u stečaju) ne žele mi napraviti prijenos priključka jer navodno postoji nekakav dug od prije 2 godine od nekih 3000 kn, i oni kažu da JA to moram platit jer da će mi inaće iskopčat plin i skinuti brojilo.Dakle, bez obzira šta sam im ja uz zahtjev o prjenosu priložio kupoprodajni ugovor iz kojeg je vidljivo da sam stupio u vlasništvo i posjed s 15.4.2012. godine oni traže od mene da ja podmirim tuđa dugovanja. Ja pitam: zašto firmi bivšeg vlasnika koja uredno posluje ( nije u blokadi) i koja je napravila dug ne pošalju opomenu, ovrhu ili sl. i kako je uopće moguče da do sada 2 godine nije nitko isključio taj plin, pokrenuo ovrhu ili sl. kad fino piše na svakom računu da u slučaju neplaćanja 2 uzastopne rate iskopčuju plin i rade ovrhu, šta u principu i svako malo rade u privatnim kućanstvima. E sad mene zanima, pošto bivšeg vlasnika nema smisla molit da plati svoja dugovanja ( mada smo u samom ugovoru naveli da se prodavatelj obvezuje podmirit sva dugovanja nastala korištenjem p.p. do 15.4.2012 g), da li postoji koji čalnak i kojeg zakona na koji se ja mogu pozvati i njh natjerat da su u obvezi da mi naprave prepis vlasništva bez obzira na dugovanje, a dug koji postoji naplate od osobe koja ga je napravila, što bi nakraju krajeva i bilo logično!? Kome bi se uopće trebao obratiti da se taj problem riješi ? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija