Jump to content

kklepic

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na pojašnjenju. Ima još jedna stvar koju nisam spomenuo. Spomenuta površina od 3000 m2 sastoji se od 2 kat. čestice. Da li se pri diobi suvlasništva uzimaju u obzir pojedinačne čestice pa se na svakoj utvrdi dio od sestrične i dio od mene i sestre pa se vrši raspodjela ili se mogu obje čestice gledati zajedno pa se taj zajednički dio podjeli na dva dijela ?
  2. Da još jednom utvrdim. Npr., nakon razvrgnuća suvlasništva stvorile bi se dvije čestice, jedna od 2500 m2 i jedna od 500 m2 odjeljene međom. Česticu od 2500 m2 prodajemo jednom ili većem broju kupaca i oni nemaju nikakve veze sa novonastalom česticom od 500 m2 koja je samostalna ? Pri postupku razvrgnuća suvlasništva, na osnovu kojih kriterija se određuje koji dio zemljišta(po položaju) će pripasti meni i sestri, a koji dio sestrični ?
  3. Ovaj dio ne razumijem. Npr., ako zemljište ima 3000 m2. Udio sestre i mene je 2500 m2. Udio sestrične je 500 m2. Zašto netko ne bi kupio 2500 m2 ili dio od toga ?
  4. Sestričnu sam vidio kad sam imao 5 godina, a sada imam 50. Ne znam niti u kojoj je državi. Njezin udio u ZK se automatizmom prenio nakon smrti njenog oca(prije 25 g.) Njen pronalazak je nemoguća misija. Što znači i kako se pokreće postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice ? Radi se o livadi koja će postatiti građevinsko zemljište. Može li se prodati površina zemljišta koja je proporcionalna našem(mojem i sestrinom) udjelu u vlasništvu ?
  5. Imam sljedeću situaciju. Sestra(5/12), sestrična(2/12) i ja(5/12) smo vlasnici zemljišta u navedenim omjerima. Sestrična je postala vlasnica svog dijela nakon smrti svog oca, a našeg ujaka. Sestra i ja bi željeli prodati zemljište. U zemljišnim knjigama i posjedovnom listu nema njene adrese i vodi se pod djevojačkim prezimenom. Od djetinjstva se nalazi u inozemstvu i nije se pojavljivala zadnjih 50 godina. Ne znamo gdje se sestrična nalazi i da li je uopće živa. Postoji li ikakva mogućnost izvlaštenja sestrične u našu korist ? Ako nije moguće, možemo li sestra i ja prodati zemljište na način da u ugovoru sa kupcem napišemo da ćemo u slučaju pojavljivanja sestrične istu obeštetiti za njen pripadajući dio ? Možemo li sestra i ja prodati dio zemljišta koji propocionalno odgovara našem udjelu u vlasništvu ? Molim pomoć oko navedenih pitanja. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija