Jump to content

zveroslav

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Još jednom se zahvaljujem na savjetu. Budem probao.Kao što rekoste ne mogu puno izgubiti ,ali mogu puno dobiti sa žalbom. Nadam se da ću uspjeti. Hvala!
  2. Upravo sam podignuo na pošti plavu kovertu u kojoj piše da sam kažnjen sa 5500 kuna(sveukupno) i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije od 3 mjeseca.Ako platim 2/3 navedenog iznosa smatra se da je kazna plaćena u cijelosti. Da li se uopće žaliti ili samo platiti te završiti tu priču i krenuti dalje?
  3. Puno hvala! Čujemo se sigurno jer su mi te žalbe potpuno nepoznat pojam kad ih nisam koristio do sada.
  4. Hvala na odgovoru,malo mi je lakše kad znam otprilike što mogu očekivati. Kako se piše žalba i što navesti u njoj?
  5. Poštovani, izazvao sam prometnu nezgodu sa materijalnom štetom kod drugog vozila(nije ništa prestrašno),kad sam pokušao preticati,auto mi se zanio i udario sam sa zadnjim lijevim krajem mojega vozila u vozilo ispred te sam završio na krovu u jarku.Nikome nije ništa od tjelesnih ozljeda,pa čak ni meni,ali sam noć prije bio u društvu i popio koju više.Ostao sam kod kolege prespavati da ne vozim u takvom stanju i ujutro krenuo na posao i nezgoda se desila.Izmjereno mi je na dreger 1,15 promila. Zanima me što mogu očekivati za svoju glupost,jer mi je strašno žao što se to desilo,to mi je prvi prekršaj i odmah "pravi",a vozačku imam više od 25 godina. Zanima me da li mogu moliti kakvo smanjenje kazne (oduzimanja vozačke),novčano sam spreman platiti svoju lakomislenost i glupost u cjelini.Priznajem krivicu i žao mi je. Unaprijed hvala.
  6. Imam specifičan slučaj pa bih molio nekog stručnog da mi odgovori konkretno. Punoljetna (20 godina) kćer mi je upravo završila srednju školu u Njemačkoj (jednu godinu je izgubila jer je "pala" razred),a na fakultet se ne može upisati ove godine jer su joj ocjene preslabe (prioritet imaju oni sa boljim ocjenama),pa će to odgoditi za sljedeću godinu,ako joj uspije,jer i sljedeće godine će biti srednjoškolaca sa boljim ocjenama od nje pa se pitam da li ima uopće šanse za upis i te godine. Znam da moram plaćati uzdržavanje tako dugo dok ide redovno u školu i još godinu dana kasnije kao pomoć dok se ne zaposli. Pitanje je do kada trebam plaćati alimentaciju jer do sada nisam ni jednom vidio svjedodžbu sa ocjenama,a potvrdu ili svjedodžbu o završenoj srednjoj školi da i ne govorim.Da li tražiti nekakvu potvrdu o upisu na fakultet, (naravno,ako dođe do toga),jednostavno,što mi je činiti jer ovo je sve samo ne redovno školovanje.
  7. [h=2]Alimentacija[/h] Imam jedno specifično pitanje.Naime nakon razvoda bivša supruga je otišla živjeti u Njemačku sa našom malodobnom kćerkom i sve do njenog 18 rođendana sam uplaćivao alimentaciju određenog iznosa od suda.Sada uplaćujem malo manje po želji bivše supruge,zbog navodno dobrih odnosa među nama. Pitanje je da li uopće moram plaćati alimentaciju pošto žive u drugoj državi i da li je bivša smanjila iznos alimentacije radi toga da bi meni izgledalo prihvatljivije,a svejedno bih plaćao alimentaciju koju možda ne moram plaćati,jer ne znam kako to ide vani.Inače kćer je uzela Njemačku putovnicu,pretpostavljam i državljanstvo. Znam da se kod nas plaća tako dugo dok dijete ide u školu,a ja nisam vidio ni jednu njenu svjedođbu od kad je otišla u Njemačku. Molim bar nekakav savjet
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija