Jump to content

dfdfoe878

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. da, to me zanimalo. hvala na ekspresnom odgovoru! čekat ćemo onda dok nam se opet ne javi s informacijama.
  2. no, pitanje je bilo jednostavno: jel može MOJ OTAC, pošto je sunasljednik, tražit od suda podatke na temelju svojih osobnih podataka, tj. da mu sud kaže vodi li se nekakav spor u kojem je on stranka? i rođaku je druga javila da je nasljednik i da skupi papire, međusobno inače nema nekog kontakta među njima, pa bi on radije saznao službenu informaciju nego da se navlače preko pola države. jer nikakav službeni poziv nije spominjan, a ne znam je li to dužnost suda, zato i pitam. znam da ove moje informacije nisu neke, ali nisu ni nužne valjda za moje glavno, jednostavno pitanje - jel može stranka u postupku saznat šta se događa s postupkom? (znamo i koji je sud u pitanju i koje zemljište otprilike)
  3. Lijep pozdrav! Imam jedno više tehničko pitanje, pošto sa detaljima spora nisam upoznat. Naime, ocu mi je prije nekih godinu dana rođak (s kojim nije baš u kontaktu inače) javio da je naslijedio određen dio zemljišta i tražio ga da mu pošalje neke svoje dokumente da ih preda sudu radi dokazivanja identiteta. Otac ih je i poslao, a onda ga je isti rođak (koji je isto sunasljednik) zvao prije nekih 2 mjeseca opet i tražio još neke papire. Mene zanima može li moj otac nazvati sud i tražiti podatke o stadiju u kojem se spor nalazi, i tko je nadležan za njega, pošto nije dobio nikakav poziv od suda, a čudno mi je da spor veće vrijednosti (radi se o dosta velikom zemljištu s 5-6 sunasljednika) rješava po principu pokvarenog telefona. Mislim, ovaj rođak mu je rekao da su već uplaćeni neki sudski troškovi od oko 1000 kn, tako da ne želim reći da sumnjam da mulja, nego valjda stranka u postupku ima pravo znati što se događa s njenim nasljedstvom. Podaci su malo nejasni, ali nemamo bolje informacije. Dakle, moje pitanje je može li moj otac, što bi valjda bilo logično, kao stranka u predmetu dobiti podatke o njemu ako nazove nadležni sud? Barem broj spisa, pa da se može provjeriti stanje preko onog online registra (e-predmet mislim da se zove)? Hvala.
  4. U kategoriji Zakoni? To su svi trenutno važeći?
  5. Pozdrav. Zanima me postoji li igdje na internetu popis SVIH važećih zakona RH (ili išta slično)? Znam za pretraživač NN koji sadrži brojeve od 1990, čini mi se - jesu onda tamo svi zakoni?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija