Jump to content

Mellany

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoc !! Prije 3 godine sam zivjela kao podstanar i pustila inkasatore u stan , te postala pretplatnik RTV pristojbe. Iz pocetka sam placala pristojbu , a kasnije ne. Zatim sam se preselila u drugi stan , ali nisam napravila odjavu televizije . Nakon nekog vremena mi je stigao prijedlog za ovrhu na koji ja nisam reagirala , i jucer mi ponovo stize drugi prijedlog za ovrhu ( koliko sam uspjela shvatiti za drugih 6 mjeseci ) . Navedeno je da imam pravo na zalbu. Kucanstvo u kojem zivim i koja mi je adresa na osobnoj , placa RTV pristojbu. Znam da moram napraviti odjavu RTV prijamnika ( i hocu odmah u ponedjeljak , ja kokos..trebala sam to davno ali eto , nisam ) . Zanima me sta da napisem u zalbi i ako uz zalbu prilozim kopiju osobne iskaznice na kojoj se vidi moje prebivaliste ( koje je sada na drugom kraju drzave ) da li mogu izbjeci placanje duga koje tece iz vremena kad sam se vec preselila ili sta vec..
  2. Hvala na savjetima,napravila sam tako i svakako javim kako je prošlo!!
  3. 2002. god. Općinski sud je donio rješenje o ovrsi zbog duga prema Vip-u (koji nisam napravila ja:bang: )...Dugovanje je za 11., 12.mjesec 2001 i za 1. i 2. mjesec 2002 godine. Na to rješenje nisam se žalila niti išta platila, jednostavno ignorirala jer nisam bila u radnom odnosu i primala samo porodiljnu naknadu i dječji dodatak,a to mi nisu smjeli dirati... Danas mi je stigla plava koverta od Općinskog suda (ali iz drugog grada-ne istog koji je donio rješenje 2002. god. ) u kojem je rješenje o ovrsi uz prijedlog- za isto to dugovanje prema Vip-u. U rješenju stoji: 1. Sud određuje predloženu ovrhu. Od ovrhe su izuzeta primanja navedena u čl.91. Ovršnog zakona,a na tražbinama iz čl. 92. Ovršnog zakona,ovrha je ograničena. 2. Troškovi postupka određuju se u iznosu od 412,50 kn. POUKA O PRAVNOM LIJEKU: Protiv rješenja imam pravo žalbe u roku od 8 dana, o žalbi odlučuje Županijski sud i žalba ne odgađa provedbu ovrhe. Zanima me šta sad učiniti, dali je možda nastupila zastara...? Znam da se trebam žaliti...,ali šta napisati u žalbi? Niti sada nisam u radnom odnosu tako da se nemogu naplatiti,a nemam ni nikakve imovine...čak mi je i financijska situacija loša,podstanar sam sa djecom... Molim nekoga tko se razumije, šta i kako dalje trebam! Unaprijed zahvaljujem!!!!
  4. Situacija je sljedeća : Bivša žena moga muža tuži ga za alimentaciju četvero djece od kojih je jedno ove godine napunilo 18 god. i to koliko smo uspjeli shvatiti za proteklih 5 godina...To nebi bilo ništa čudno da moj muž ništa ne doprinosi za djecu,ali pošto joj novac daje na ruke i kupuje djeci ono što je potrebno to nema nikakvog smisla,ali bojimo se da nam to ništa neće pomoći na sudu jer nemamo nikakav dokaz (osim možda računa za knjige i sl.)...Sljedeća stvar je u tome da je bivša alkoholičarka i često pije,prije više 10 godina se je čak i liječila ali nažalost bezuspješno.Centar za socijalnu skrb je neko vrijeme vršio nadzor nad njom,ali onda se je ona "skompala" sa dotičnom djelatnicom centra i ukinuli su nadzor...Zatim...bivša zanemaruje djecu-zna otići sa svojim sadašnjim partnerom na nekoliko dana negdje...da se odmori,kaže...a djeca ostaju sa drugom dvojicom punoljetne braće koji su djeca opet drugog čovjeka (i oni odu svojim putem,tako da djeca od 11,13 i 14 godina ostaju sama).Kad je doma niša ne radi sve rade djeca čak i motaju cigarete...i da ne nabrajam dalje....Muž i ja imamo još troje djece,ja nezaposlena,podstanari,a muž sa plaćom od 2800 kn...Molim sada savjet šta raditi...dali bi bilo pametno bivšu prijaviti zbog takvog ponašanja? Muž nije dobio još nikakvu obavijest samo mu je šef rekao da je centar zatražio prosjek plaće za proteklih 5 godina...Dali sada čekati i vidjeti kako će se odvijati situacija ili nešto poduzeti?Sa obzirom na njegovu plaću i životnu situaciju kolika bi mogla biti alimentacija i dali bi on mogao zatražiti skrbništvo nad barem nekijim djetetom? Dali bi sud mogao zatražiti da muž plati za tih 5 godina i koliko...Imovine nikakve nema?:psuje:
  5. Pozdrav svima!!! Zanima me dali je moguće traktor i motor prepisati na maloljetnu djecu ili ići darovnim ugovorom i koliko se plaća kod darovnog ugovora ? Ili baš osoba mora biti punoljetna,ako da koja je najjeftinija solucija?
  6. Pozdrav svima! Molim savjet...U ruci imam oporuku iz 1996.godine,u kojoj sada pokojna teta svom nećaku(mojem ocu) i njegovoj supruzi(mojoj majci) ostavlja kuću i svu svoju imovinu,svakome po pola.Zanima me dali je ta oporuka važeća s obzirom da je pisana na običnom papiru uz prisutstvo dva svjedoka(koji su još uvijek živi),ali nije ovjerena kod javnog bilježnika niti je ikada prošla ostavinska rasprava ili možda je ali nije plaćena(nisam sigurna) tako da još uvijek sve glasi na pokojnu tetu.Ja bi sada prodala tu kuću...Netko mi je rekao da mi ta oporuka ništa ne znači i da bi ostala tetina rodbina mogla tražiti svoj dio(teta je u oporuci navela da im ne ostavlja ništa jer se nisu brinuli za nju i dobrog su imovinskog stanja). Koja je sada procedura s obzirom na situaciju i od kuda najprije krenuti...?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija