Jump to content

donatela1

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru... Malo sam gledao odluke Vrhovnog suda , ali moram priznati da se u kazalu baš i ne snalazim, ali ponovo ću pokušati.
  2. Ne znam što mi je činiti, neki mi savjetuju da prije zaključenja rasprave pokrenem protutužbu da je ugovor o darovanju ustvari bio ugovor o doživotnom uzdržavanju.Ne znam što time dobivam??
  3. znaći ne gine mi isplata??? ili u krajnjoj nuđdi da mi se upiše u 25% posto vlasništva, ali tada mi vjerojatno može raditi neke probleme bez obzira na mojih 75 %
  4. ne znam da li može biti problem što je ugovor o doživotnom uzdržavanju bio potpisan ,a ostaviteljica nije bila vlasnica nekretnina iako je odvjetnica u tom ugovoru navela sve pojedinosti prijenosa vlasništva sa nje na oca i sa oca na mene, unuku.U tom je ugovoru i navedeno da preuzimamo brigu o baki i da je ona zato i dala taj stan darovanjem
  5. Pa da upravo tako ja sam već bila vlasnica, ugovor o dož.uzdržavanju sklopljen je da eventualno djeca umrlog zakonitog nasljednika ne bi tražili nužni dio.I sada na zagrebačkom sudu vode postupak protiv mene, međutim ne za pobijanje ugovora o dož.uzdržavanje nego pobijanje dijela ugovora o darovanju u dijelu kojim je povrijeđen nužni dio. Ne znam mogu li ja tražiti povrat ostavine u dijelu nužnog dijela na bakino ime i tada ponovno aktivirati ugovor o doživotnom uzdržavanju na ponovljenom postupku ostavinske rasprave koja bi se u tom slučaju vjerojatno morala provesti.Da li mi se to sve uopće isplati i mogu li uopće zadržati taj 25% dio nekretnine???
  6. U totalnoj sam pravnoj nedoumici a i zavrzlami:moli: Baka je mojem tati darovala stan, taj je isti stan tata nakon par godina darovao meni, međutim u međuvremenu smo sa sada već pokojnom bakom sklopili i ugovor o doživotnom uzdržavanju u kojem se navodi da da je za slučaj pobijanja ugovora o darovanju baka meni i mome ocu dala stan(ugovor o darovanju).Sada druga strana tj moje sestrične (drugi bakin sin je umro) potražuju nužni dio tj 25% jer su povrijeđena njihova nasljedna prava i sve je sada na Sudu u Zagrebu.Fakat baka više nije bila vlasnik stana kada je zaključen ugovor o dož. uzdržavanju i ja sam sada na čudu kaj da radim , da li da isplatim sestrične ako sud tako presudi ili da idem i u spor ako me tuže po Ugovoru o dož.uzdržavanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija