Jump to content

andoraj

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zar nema nikog tko bi me savjetovao što učiniti sa razdobljem koje nije obuhvaćeno tužbom ( od svibnja, 2012. do danas) ? napomena: suvlasnik sam 1/2 stana već 17 godina i još ni dana nisam uživao u istom niti imao koristi. Dva put usmeno tražio ulazak , bezuspješno.
  2. Hvala na odgovoru Vama i svim drugima. ok. Vidim da je najbolje ne dirati glavni tužbeni zahtjev. Slijedom svega navedeng, što mi savjetujete da učinim sa tradžbinom, koja proizlazi iz moje 1/2 suvlasništva, za razdoblje koje nije obuhvaćeno tužbom ( razdoblje obuhvaćeno tužbom je od svibnja, 2007 - svibnja 2012) - misleći na razdoblje od svibnja 2012. do danas. :hvala:
  3. Može li mi netko odgovoriti , mogu li ugovor o najmu suvlasničkog dijela stana ( pismeno preporučeno sa povratnicom) poslati i nakon podignute tužbe tj, nakon nagodbe do koje neće doći? i ako da, kako to odigrati. molim za pomoć iskusne na ovom pordručju. hvala!
  4. zahvaljujem se na odgovoru i savjetu i Bovi i G-man-u. priznajem da je to moj veliki propust. slijedom toga zanima me mogu li nakon nagodbe- do koje vjerujem da 100% neće doći, a ja ću nastaviti sa tužbenim zahtjevom za naknadu korištenja tuđe stvari + zatezne kamate iz glavne tužbe i još ću sudu podnijeti novi zahtjev za istim za razdoblje od tužbe do npr 28.02. do kad okvirno očekujem odgovor suprotne strane u nagodbi- ponuditi najam suvlasničkog djela stana (pismeno preporučeno sa povratnicom) nakon 28.02 tj., sa 01.03.2014. pa nadalje... bit ću vam zahvalan na odgovoru, mišljenju i/ili savjetu
  5. -Tužbom sam, u svibnju 2012. tražio naknadu za korištenje stana u zadnjih 5 godina sa zakonskom zateznom kamatom od svibnja 2007 do isplate. -Zatim je slijedio tuženikov odgovor na tužbu u rujnu 2012, a -prvo ročište je bilo zakazano u rujnu 2013. gdje su se stranke u sporu saslušale i gdje je sudac donio rješenje da se ročište odgađa, a sljedeće da će biti zakazano nakon što stranke obavijeste sud o eventualnoj mogućnosti sklapanja sudske ili izvansudske nagodbe. - svaka stranka preko odvjetnika je podnijela svoju ponudu, - trenutna situacija je da je tužitelj (ja) prihvatio ponudu uz uvijet da koristi stan u istom vremenskom razdoblju kao i tuženik i da ću istekom tog vremena ispuniti prihvaćenu novčanu obavezu iz ponude. razlog zašto to tako dugo traje ne znam!!!!??? imam li slijedom toga , što to sve tako dugo traje , podnijeti sudu novi obračun naknade korištenja stana (stvari) od svibnja 2012. do npr. danas sa zateznom zakonskom kamatom. čisto da dam na znanje i sudu i drugoj strani da je vrijeme novac. unaprijed hvala
  6. Prije 2 godine pokrenuo sam tužbu za naknadu korištenja moje 1/2 stana za 5 godina unazad ( mada u stvarnosti druga strana također suvlasnik 1/2 stana isti koriszi u cjelosti punih 17 godina, ali za ostalo razdoblje je nastupila zastara). Na prvom ročistu sudac je predložio sudsku ili izvansudsku nagodbu koja je još uvijek u tijeku. -Dok sudska nagodba traje, imam li pravo podnijeti obračun kamata za potraživanja iz tužbe? Ljubazno molim odgovor na pitanje
  7. bio na vještaćenju u HZMO-u. Rečeno mi je da NEMA INVALIDNOSTI i da se mogu žaliti na rješenje, koje još uvijek nisam primio. OBOSTRANO GLUH, a nema invalidnosti. Užas. Ovo pišem čisto da znate trenutnu situaciju GLUHE osobe, koja je sluh izgubila radeći, u odnosu na vještaćenje u HZMO-u.
  8. Pripremio sam kompletnu dokumentaciju za invalidsku komisiju,ali sada me muči drugo pitanje. S obzirom da sam gluh ( sa slušnim aparatima nesmetano funkcioniram na radnom mjestu), a u opisu mog radnog mjesta stoji da mi je za rad potreban sluh, vid... može li mi poslodavac otkazati ugovor o radu na neodređeno vrijeme ako u rješenju bude pisalo da postoji invalidnost i da npr. ne smijem raditi na poslovima gdje je potreban dobar sluh. I što mi je činiti u tom slučaju s obzirom da sam se zaposlio kao zdrava osoba ,a nakon osam godina potpuno oglušio ( uzrok nepoznat). Poslodavca sam pravodobno obaviještavao o svom zdravstvenom stanju i nikada mi nije stvarao probleme oko toga. Molim za pomoć. zanima me da li u rješenju iz HZMO-a, uz invalidnost postoji, su navedeni i nazivi radnih mjesta koje smijem raditi i/ili samo opis radnih mjesta?
  9. hvala bovu na odgovoru i savjetima. Ni dana nisam bio na bolovanju. Ništa me nije boljelo već sam samo slabije percipirao zvukove u prostoru. Otišao sam audiologu, koji mi je preporučio slušne aparate s pomoću kojih se i dan danas služim (doduše već bi mi trebali puno jači aparati ili umjetna Pužnica) . Napravio hrpu pretraga ne bi li otkrio uzrok, međutim kod mene je sve sasvim u redu osim što su mi oštećene slušne stanice( (a nisu štećene bolestima,virusima, genima, lijekovima i imunološkim promjenama). Jedno što još nisam ispitao jesu stres i buka , kao uzroci gubitka sluha. Što se tiće HZMO - do sada sam ostvario tjelesno oštećenje 70% i beneficirani staž. pitanje: kako se zove formular koji liječnik opće prakse mora popuniti za utvrđivanje invalidnosri kao posljedice uvjeta rada? hvala!
  10. Zamolio bih za savjet što da napravim: kod poslodavca sam se zaposlio kao zdrava osoba. Za vrijeme radnog vijeka (8.god)sam potpuno oglušio. Napravio sam sve pretrage( MR, CT, genetika, neurologija, imunologija...) ne bih li otkrio uzrok , i po svim nalazima sam potpuno zdrav. Na radnom mjestu mi je jako bučno ( radim u uredu u sklopu tvornice). Poslodavac negira profesionalnu bolest ili ozljedu na rad jer da po opisu radnog mjesta ne radim u pogonu, već u uredu gdje on tvrdi da nema buke. Smatram da je u krivu i da bi mi trebao nadoknaditi štetu gubitka sluha s obzirom da sam sluh izgubio za vrijeme rada kod njega. Ne znam kako to napraviti, a da ga ne tužim. Ne bih volio izgubiti posao kojeg dobro obavljam unatoč gluhoći. Jesam li u pravu što tako razmišljam? Imam li pravo na neki vid odštete i koji? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija