Jump to content

kravatar

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Svi su potpisali lažne putne naloge, osim mene, prije cca 6 mjeseci. Pritiska, prema meni, nema i nadam se da će tako i ostat.
  2. Trenutna situacija - nismo potpisali samo nas trojica koji smo ostali dosljedni odluci i jasno dali do znanja da će bilo kakav pritisak završiti tužbom. Za sad pritisaka nema.
  3. Hvala na savjetima. Prespavao sam, dobro razmislio i odluka je bila jednostavna. Obzirom da uredno plačam državi i ostalima svoje obaveze i ne pomišljam da ih varam neću to omogučiti niti svom poslodavcu koji vara kog god stigne pa ni po cijenu otkaza. Ukoliko dobijem otkaz podići ću tužbu jer materijala je i više nego dovoljno - od neisplaćenih plaća, neplaćenih prekovremenih, nepoštivanja ugovora kod korištenja godišnjeg odmora ... - uglavnom cijeli spektar za koji posjedujem papirnate dokaze.
  4. Prije svega najljepša hvala na savjetu. Nisam prijavu inspektoratu uopće imao na umu jer u realnom slijedu događaja će, osim mene, na burzi završiti i ostali moji suradnici, a time i njihove obitelji bez prihoda. Obzirom na savjet, da potpišem, mogu li, nakon takvog lažiranja poslovanja, imati kakve sankcije ako to dozna inspektorat. Molim vas još odgovor - može li proći, ta lažna isplata regresa, ako potpiše samo dio zaposlenih ili moraju potpisati svi zaposleni?
  5. Vlasnik firme traži ( ne direktno već preko šefa odjela ) da mi kao zaposlenici potpišemo forumlar kojim potvrđujemo da smo primili regres. Čak dva puta. Objašnjenje je kako treba pravdati uzimanje gotovine s računa firme. Naravno, plaće kasne dva mjeseca a za privatne potrebe je raspašoj u potrošnji. Nekolicina je već potpisala jer se stvorila atmosfera da potpis uvjetuje ostanak na radnom mjestu. Pa eto, obzirom na situaciju, interesira me kakve su posljedice za vlasnika firme koji otpusti radnika koji nije želio laganjem pomoći njegovu prevaru države i koje su moguće posljedice za radnike koji su, iz straha za gubitkom radnog mjesta, potpisali lažan primitak regresa. Može li uopće prikazati isplatu regresa ako nisu potpisali svi radnici, zapravo može li regres biti isplaćen samo jednom djelu radnika ?
  6. Skupit se na hrpu pa ko udruga franak jednu lijepu kolektivnu tužbicu ?
  7. Slična stvar se dogodila i meni. Cirkus je završio nakon moje izjave: -" Ako sud i oni koji me tuže smatraju da sam ja još uvijek vlasnik automobila, a ne onaj kome sam ga ovjerenim kupoprodajnim ugovorom prodao, neka zapljene i prodaju automobil i podmire troškove suda i kazne . Obzirom da je vrijednost automobila daleko veća od troškova ne bi trebalo biti problema."
  8. Hoće li ipak netko odgovoriti jel zakonito zelenašenje HZZO-a ili nije ?
  9. To je špranca koja je nepromjenjiva u ugovoru za dopunsko ( platiti unaprijed ). Al ne mogu vjerovati da zakon odobrava traženje kamate na plaćanje unaprijed. Oni se pozivaju na plačanje 7. u mjesecu, a platim im oko 15. kad i meni sjedne plaća na račun. Znači i 15. je izvršena uplata unaprijed samo nije točno u dan kad su si oni zamislili i to podvalili u ugovoru. Zato i molim objašnjenje da li su u pravu i koji zakoni odobravaju terećenje kamatama unaprijed plaćene usluge.
  10. Nije točno da se ne plačaju unaprijed. Plačanje unaprijed prizna i HZZO- vidi član x:
  11. Prije koji tjedan dobio sam opomenu pred ovrhu od HZZO -a zbog nepodmirenog dugovanja. Otišao sam u banku i poslao im cijeli niz uplata skinutih s mog računa trajnim nalogom za 2013. godinu. Nakon toga su mi javili da se radi o 2. mjesecu iz 2012. godine. Tada sam još plačao bez trajnog naloga al imam sve sačuvane uplate. Nakon što sam im pokazao da sam i taj mjesec uredno uplatio obavijestili su me da je greška banke. Sad me potrađuju 5 kuna kamata zbog kašnjenja uplate. Nakon što sam im odgovorio da nije moja greška, već greška banke, pa nek nju ( banku ) potražuju kamate, napisali su mi da potražuju kamatu od mene na sve dosadašnje uplate jer nisam upaćivao 7. u mjesecu na dan njihovog potraživanja već recimo 10 dana kasnije. Obzirom da se sve uplate za dopunsko osiguranje Hzzo-a plačaju unaprijed kako je moguće, i koji to zakon odobrava, da se zaračunavaju kamate na plačanje unaprijed ? Da me krivo ne shvatite - nije sporan novac ( 5 kuna ) već činjenica da me zbog toga što redovno plačam račune rade budalom.
  12. Dobio sam obavijest od policijske uprave o počinjenju prometnog prekršaja vozilom kojeg sam vlasnik sa potraživanjem osobe koja je vozila i skrivila prekršaj. Obzirom da vozilo koristimo žena i ja a taj prekršaj je bio prije više od mjesec dana nemamo pojma ko je vozio. No, u redu - vlasnik sam vozila i logično da odgovaram no sporni detalji su slijedeći: 1) pretpostavljam da nije brzina utvrđena slikom jer nema smisla utvrđivati identitet kad je prekršitelj poznat, stoga pretpostavljam da vrijede pravila O NAčINU POSTUPANJA POLICIJSKIH SLUŽBENIKA U OBAVLJANJU POSLOVA NADZORA I UPRAVLJANJA PROMETOM NA CESTAMA - znači slijedeće: Članak 23. Prilikom obavljanja nadzora uređajem bez video-fotozapisa, prekršitelj se obavezno zaustavlja i na uređaju mu se pokazuje izmjerena brzina kretanja. Kada vozač ne plati kaznu na mjestu izvršenja prekršaja, o izmjerenoj brzini kretanja vozila sastavlja se Zapisnik, a izmjerena brzina se, u prisutnosti vozača, na uređaju poništava. Zaustavljanje vozila može obaviti i druga ophodnja na prometnici na kojoj je snimljena prekoračena brzina, ali postupanje po utvrđivanju prekršaja (uvid u mjerni uređaj, popunjavanje tiskanica i drugo) može obaviti samo policijski službenik koji je osposobljen za nadzor i kojem je izdano uvjerenje o osposobljenosti za obavljanje tih poslova. 2) mjesto prekršaja je Zagrebačka ulica ( prije Molydona ) na kojoj ne postoji prometnog znaka koji ograničava brzinu na 50 km/h, čak je kad se u tu ulicu uđe iz branimirove na cca 900 m ( na branimirovoj ) je ograničenje 70 km/h. Znači obzirom na prometne znakove i da ta prometnica odgovara opisu prometnice iz člana 53 stavak 2 ne razumijem zašto se brzina od 65 km/h smatra prekršajem ( članak 53 stavak 6 ). Lijepo molim pojašnjenje i savjet jer ne razumijem zašto je taj dio ceste tretiran po članu 53 stavak jedan a stavak dva je zastupljen u punoj formi ( semafori , dvije trake + treća za skretanje ulijevo ... ) . Ne tražim savjete izbjegavanja plaćanja prekršaja jer ako sam ga skrivio red je da ga i platim već pojašnjenja zašto se primjenjuje stavak koji ne odgovara situaciji . Tek da napomenem da u 27 godina iskustva za volanom imam samo grijehe od pojasa ( dva puta ) i parkiranja ( jedanput - isteklo vrijeme ) . Hvala
  13. Danas me posjetio jedan bezobrazniji njihov djelatnik kojeg sam informirao da je upao na privatan posjed bez poziva ( u dvorište na kojem su uvijek zatvorena vanjska vrata ). Na moje inzistiranje da ga kao takvog i napusti je otišao . Naravno, umjesto isprike HTV-a za ponašanje njihovih djelatnika na terenu očekujem sasvim nešto drugo . Zato lijepo molim "recept" koji ste primjenili 4 puta da i meni uspije maknuti te krvopije koje žele novac za usluge koje nisu obavili, dalje od mog novčanika .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija