Jump to content

cikociko

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Palo mi je na pamet moze li banka reći da je ona bila samo posrednik i da je ona novac prosljeđivala Matrixu i smije li ona to i ako smije dali taj način plačanja može prekinuti neku zastaru
  2. ako je tako onda nema druge nego naprijed, glavom kroz zid , hvala puno javimo se .....
  3. Neće li se tada dogoditi bovu da i banka ili Matrix( neznam vise ni ja kome sjeda taj novac jer u banci gdje mi sjeda placa kazu st banka) kad shvate da novac nece dolazit pokusat ici ovrhom na nekretninu ili tako nesto jer toga se najvise i bojim neznam kad se pocinje racunati zastara, dali od dana kad je otkazan kredit, od kad je išla zadnja uplata na banku ili od kad je banka prodala kredit ( u slucaju da je Matrix stvarno otkupio )
  4. Vjerojatno mogu oćekivati kad se obratimo banci i zatražimo zahtjev za obustavu ovrhe da će banka istog trena obavijestiti Eos i da će tad nastati haos i maltretiranja ali što možemo moramo se uhvatiti u koštac s tim to je ipak nas problem ali srećom imamo vas da nam pomognete bar ovako savijetom,hvala Ako je St banka prodala kredit a Eosu se nije nista uplaćivalo jer je Erste novac uplačivala St banci koja nije zakonski potražitelj od kada se računa zastarni rok od 5 godina ?
  5. Hvala, posebno za trud i opširan tekst javim se kad sve ovo saberem...i sebe ,pozzz
  6. Poštovani, podigao sam kredit 2008 godine na 20.000 e u Splitskoj banci . Supruga mi je sudužnik kao nezaposlena osoba.. Nakon tri godine dobio sam otkaz kao višak (.2011godine ) Nisam bio u mogućnosti redovito plaćati pa je banka nakon nekoliko opomena otkazala kredit.Nikad nisam dobio prijedlog za ovrhu ili riješenje o ovrsi. Kao nezaposleni radili smo neke povremene poslove i honorare i jedva podmirivali osnovne obaveze.Nije bilo moguće podmiriti dug. U 3/ 2015 dobili smo od Splitske banke Obavijest o prijenosu potraživanja gdje kažu da je temeljem ugovora o cesiji zakoniti vlasnik potraživanja postalo društvo Matrix.Istu stvar dobijemo ssutradan on Matrixa gdje kažu da je postao zakoniti vlasnik potrazivanja za otkupljeno dugovanje po kreditu...te da se javvimo radi dogovora ...Nismo se javili pa su poceli zvati oni. Tražili su da uplatimo barem nesto da pokažemo dobru volju, međutim radi nekog nepovjerenja nismo nikad nista sami uplatili.oni bi zvali ponovno i td.. Nekoliko mjeseci kasnije dobio sam posao kao sezonac i do danas tako radim. prva plaću nisam mogao podignuti jer je bila obustavljena u cijelosti u Erste banci gdje su me i savjetovali da odem u Finu otvoriti zašticen racun. Od tada kad bi radio obustavljala bi mi se trecina kad bi sezona prosla Matrix opet zove ja kažem da nemam itd... Međutim, neki dan išao sam u Finu provjeriti dugovanje zbog nekog teleoperatera pa usput pitam koliko mi je dugovanje prema Matrixu cisto da znam a oni kažu da ne dugujem nista i da oni to nemaju. Sutradan ode moja supruga pitat za sebe i njoj izlistaju dugovanje od 31.000 kn prema Splitskoj banci jos iz 2011 godine po kreditu... Odem u banku i pitam kome ide moj obustavljen novac oni kažu Splitskoj banci. Sad nista ne razumijem, kako banka može uzimati novac kad je prodala dug,,zasto fina nema nista o tome i zasto je moja supruga dužnik jednog dijela iz kredita kad je dogovanje prodano Matrixu... Može li Matrix opet vratit dug banci i može li nam Matrix staviti ovrhu pa možda i na kucu u kojoj živimo ? Molim Vas ako mi možete pomoci i usmjeriti me jer ja se bojim igdje išta pitati da ih ne naljutim pa da im ne padne na pamet neka ovrha ili slicno ... Zahvaljujem se na razumjevanju,lp.
  7. Molim ako me možete savjetovati, legalizirala sam svoju kuću prije tri godine sada vidim da je zakonom koji se odnosi na zgrade koje su oštečene ili porušene tijekom rata,neovisno o njihovom stupnju oštečenjai u kojij je Republika Hrvatska sudjelovala u njihovoj obnovi ... i td. te se na iste ne primjenjuje zakon o postupanju s nezakonitim izgrađenim zgradama. S obzirom da je kuća bila oštečena i Rep. Hrvatska je sudjelovala u kreditiranju za popravak oštečenja ,otpisom kredita za obnovu zgrada,imam li pravo na povrat novca uplačenih u ime naknada (komunalni, vodni doprinos i sl.)Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija