Jump to content

malena1

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. @bartlebay Mjera nadzora nije izrečena već nadzor nad susretima i druženjima oca i djeteta te uz prisustvo majke.
  2. @felix U pravu ste - mislim da to i nije baš najbolji scenarij ali nije niti u interesu djeteta da gleda kako se na susretima tata i nadzornik dobro zabavljaju u veselom raspoloženju i ne znajući što pričaju @pahuljicazg Koliko sam shvatila i Vi ste dobro upoznati sa svim tim situacijama u czss, da li imate možda neki savjet u ostvarivanju boljih odnosa s djelatnicima czss jer meni to očito baš i ne ide najbolje (moji roditelji nisu psihijatri, bivši politički dužnosnici, psiholozi niti medijski magovi).
  3. Pa u principu čini mi se da smo se krivo shvatili... Psihološku pomoć ne trebam niti sam ju tražila. Tražila sam savjet (u pravnom smislu te riječi) osobe koja ima slično iskustvo (pravno ili iskustveno). Nadzor nad susretima i druženjima je dobio samo suprug (ovdje ne pričamo o nadzoru nad roditeljskom skrbi - takva mjera mi nije izrečena) uz uvjet da je osim nadzornika na susretu prisutna i majka. Uglavnom molim pomoć osobe koja ima konkretno iskustvo s sličnim problemom kada nadzornik koji služi kao pomoć (prije svega ocu ali i majci) u ovako delikatnoj situaciji, u stvari ne piše realna izvješća s susreta, nigdje ne spominje tzv. pušenje pa niti kao način zbližavanja s ocem te se privatno druži s ocem (ovdje ne govorim o svojim osjećajima i slutnjama već materijalno opipljivim dokazima koje posjedujem). Koja je procedura kod zahtjeva za razrješenje nadzornika i imenovanja novog nadzornika? Hvala i pozdrav
  4. Mislim da sam Vas dobro shvatila, Vas su angazirali iz neke od udruga za zastitu prava oceva naziva tipa: svi ocevi su ok!? pa sada pod izmisljenim profilima sirite poruke mira i spokoja. U pravu sam ili ... Pa da mozda ste u pravu, nema nista cudno da se tata slagira s djelatnikom centra - to je stvarno pravi put povratka na pravi put. They said no to the drugs
  5. Nadzor nad susretima je odredjen zbog nasilja u obitelji, zanemarivanja i alkoholizma. Nadzor djelatnika centra odredjen je ocu uz prisutnost majke. Sve to i ne bi bilo cudno da smotuljak koji nadzornik pusi nije napravio otac oblizavsi ga propisno. Pretpostavljam da bi nadzornik pusac imao svoje cigarete uz sebe, ovako cine mi se neobicno prisnima.
  6. Koja je procedura kod postupanja (u samom upravnom postupku unutar czss)kada jedan od roditelja da prigovor na djelatnika czss koji vrši nadzor nad susretima i druženjima oca i djeteta? Da li je uobičajena praksa i da li je uopće dozvoljeno da nadzornik i otac sjede na skrivenim mjestima u parku nakon susreta oca i djeteta i puše (možda) i nešto više od duhana u rizlama i prisno razgovaraju svaki puta po 1/2 sata nakon susreta?
  7. Zanima me da li postoji nadležna institucija koja kontrolira rad centara za socijalnu skrb - ukoliko postoji (ali ne samo na papiru) evo jednog zanimljivog slučaja: Suprug je odlučio napustiti mene i dijete krajem 1 mjeseca 2006. Tužba za razvod podnesena je s moje strane sredinom 2. mjeseca 2006. Od razdoblja 1.3.-1.11.2006. suprug nije vidio zajedničko dijete, nije skrbio za dijete (ukratko zanemario ga je u svaku pogledu). Policijska službenica je podnjela prijavu za zanemarivanje djeteta (u sklopu obrade za nasilje u obitelji) Državnom odvjetništvu i o tome obavijestila CZSS Črnomerec. Policijska službenica je obavijestila CZSS Črnomerec da je otac izjavio "da ne želi viđati dijete dok se ne riješe imovinski odnosi sa suprugom(????)" Moram napomenuti da je u trenutku kada je suprug otišao od kuće djevojčica imala 1,5 godinu. U međuvremenu na Prekršajnom sudu u Zagrebu suprug je optužen za obiteljsko nasilje te je Državno odvjetništvo odlučilo kazneno goniti mog supruga za kazneno djelo prijetnje (btw u roku od 8 mjeseci nije još održano niti jedno ročište) - o tome je CZSS Črnomerec također obaviješten. Na prijedlog policijske službenice Poliklinika za zaštitu djece u Zagrebu napravila je obradu psihofizičkog stanja moje curice i zaključila da je dijete vrlo vezano uz majku, da je upitna podobnost moga muža u smislu ne samo roditeljske skrbi već i predlažu njegovo vještačenje podobnosti. Koji je zaključak "tima stručnjaka CZSS Črnomerec" bio nakon svega gore navedenog i nakon presude Općinskog suda u Zagrebu (otac može viđati dijete pod nadzorom patronažera određenog od strane CZSS Črnomerec i u prisustvu majke)? "Tim stručnjaka CZSS Črnomerec" predložio je NADZOR NAD RODITELJSKOM SKRBI OCA I MAJKE!!!!!!!!! Što znači da se opet žrtve trpaju u isti koš s nasilnicima??? Obrazloženje pod kojim mi žele odrediti nadzor nad roditeljskom skrbi je taj što se "nelagodno osjećam na susretima" pa mi treba NADZOR? Molim Vas pomoć.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija