Jump to content

ridi12

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sve ja to znam, ali isto tako znam da to njih bas i nije briga.. Na razgovoru za posao ispunjavamo upitnik di nas pitaju neke stvari koje isto tako nesmiju, tipa bracni status, dali planiramo djecu i sl pitanja koja nesmiju ali opet to tako funkcionira, a mene je jako strah, jer ni puni porodiljni mi nije dosta za normalan zivot a sa 1600kn nemogu stvarno nista... A za tuzbu i odvjetnike takodjer nemam novaca, i jednostavno neznam sta mi je sad pametno za napravit.. Mozda neki savijet, ili kome da se obratim, nigdje nikakvog konkretnog broja telefona samo mailovi na koje niko nikad ne odgovori...
  2. Nisam imala probni rok radila sam na ugovore, u pocetku par na mjesec dana pa na dva i tak se povecavalo.. Na neki nacin sam znala da to tako nesmije bit ali sam mislila da cu ostvarit pravo na puni porodiljni pa se nisam zamarala s njima, ne isplati mi se nista poduzimat za ta dva mjeseca, ali sad saznam da ipak to nije tako kako sam ja mislila pa mi vise nije svejedno.
  3. da ulaskom u europsku uniju su nam morali dati nove ugovore i sve su cure dobile takav ugovor, sad kada mi istice tih 6mj probnog roka receno mi je da cu dobit otkaz zbog trudnoce i znam da vec imaju novu radnicu koja ce doci na moje mjesto za dva tjedna..
  4. I jos jedno pitanje imam, zanima me kako je moguce da nakon godinu i pol radnoga staza dobijem ugovor na neodredeno ali s probnim rokom? Dali bi bar imala nekakve sanse na sudu da tuzim poslodavca posto mi istice sad tih 6 mj probnog roka i dobit cu otkaz samo zbog trudnoce, nisam mjenjala radno mjesto pa da smo novi ugovor sklapali, ostala sam na mjestu di sam i na samom pocetku pocela radit, i u tom slucaju mislilm da sam svoj probni rok vec odradila ugovorima na odredeno u pocetku.
  5. Dali postoji kakva mogucnost da ga dobijem, da probam naci nekog da me prijavi dali moram odmah po prestanku ovog ugovora ili mogu imat neki prekid?
  6. Zanima me dali imam pravo na puni porodiljni ako dobijem otkaz dva mjeseca prije nego sto bi trebala ici na porodiljni (istice mi ugovor na odredeno) a zadovoljavam onaj uvijet gdje se mora imat 18 mj radnog staza u zadnje dvije godine.. Nemam vremena trenutno ici i raspitivati se jer jos uvijek radim a htjela bi znati sto prije sa sigurnoscu da imam ili nemam pravo na to.. Nakon skoro 3 godine neprekidnog radnog staza da dobijem isto koliko i netko ko nije uopce radio mislim da to nema smisla.. Barem nebi trebalo imat..:tuzan:
  7. S tim sam upoznata ali sam naisla negdje na to da teoretski za vrijeme probnog roka moze (ne zadovoljavanje uvijeta) pa sam se bila zabrinula iako sam znala da moj probni rok nije zakonit i da mi nemoze navesti ne zadovoljavanje uvijeta kao razlog jer sam vec dvije godine zaposlena na tom radnom mjestu.
  8. Puno hvala na odgovoru, i mislila sam da to bas i nije sve po zakonu ali nisam bila sigurna pa sam htjela da mi netko potvrdi moje sumnje..
  9. Pozdrav! Radila sam dvije godine sa stalnim produzivanjem ugovora na odredeno, ulaskom u EU dobivamo novi ugovor na neodredeno uz probni rok od 3 mj, nakon isteka dobivamo novi aneks da se to ponistava te da sada glasi na 6mj (jos tri mjeseca). Radim u velikoj firmi i sve radnice koje do sada nisu imale ugovor za stalno su sada na probnom roku. Problem nastupa kada ja saznajem da sam trudna vec duze vrijeme i morat cu im to rec, ni ne zelim skrivat, ali me strah da zbog toga ne dobijem otkaz. Dali postoji mogucnost da ga dobijem i da bude sve po zakonu? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija