Jump to content

Vik Mar

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Osoba ima drzavljanstvo BIH i RH.stvarno prebiva u BIH,a fiktivno prebivaliste mi je na podrucju RH.Moze li za svoje dijete koje ima teskoce traziti prava u sustavu socijalne skrbi u RH(vjestaciti dijete,ostvariti novcana prava po osnovi zdravstvenog statusa)samo zato sto ima fiktivnu prijavu prebivalista u RH?
  2. Postovani, nakon okoncanog sudskog spora o nedopustenom otkazu,poslodavac je isplatio iznos razlika u placi,a sve prema izracunu Porezne uprave koja je od brutto iznosa odbila poreze,prireze i doprinose.medutim,poslodavac nije uplatio doprinose za Mirovinsko i pripadajuce kamate koje je Porezna izracunala.sto mi je ciniti i kome podnijeti zahtjev?? Zahvaljujem!!!
  3. Hvala puno na odgovoru.s poslodavcem nema dogovora.postoji li mogucnost da se sada uplati otpremnina na racun,znaci li to da bi sud isto uvazio uz dokaz o uplati i da bi obustavio postupak?
  4. Postovani,poslodavac je dao poslovno uvjetovani otkaz i isplatio otpremninu.radnik je podnio tuzbu radi odluke o navedenom otkazu i nakon 4 godine sud je utvrdio da je odluka o otkazu bila nedopustena te je duzan isplatiti naknadu za izgubljene place uz pripadajuce kamate.nakon zavrsenog postupka poslodavac protiv radnika pokrece tuzbu radi povrata isplacene otpremnine prije 4 godine uz pripadajuce kamate pozivajuci se na cl.1111.Zakona o obveznim odnosima.pitanje je je li to osnovano i je li radnik duzan vratiti otpremninu s kamatama za 4 godine?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija