Jump to content

Shifter

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Evo samo da javim da sam danas bio u banci opet i jedna teta je bila ful ljubazna i rekla mi je da u drugoj banci u kojoj sam bio da mi dala krive informacije i lijepo mi sve objasnila. Uglavnom trebao sam predati svoju osobnu i osobnu kome ću darovati pola nekretnine i NEOVJERENI darovni ugovor ( ispunjeni ) i ugovor o kreditu. Kaže mi da nema veze kome će se darovati nekretnina šta se banke tiče jer banka gleda nekretninu ne vlasnika, da ja mogu pokloniti bilo kome svoju nekretninu, u cijelosti ili 1/2 čak i 1/3 ali da moram upozoriti daroprimca da je svjestan da nekretnina ima teret i da ju kao takvu prihvaća. Sve papire predao i sada čekam samo potvrdu tj. suglasnost banke i sa darovnim otići javnog biljezika ovjeriti i donijeti banci jedan primjerak. Nakon toga u gruntovnicu samo upisati dodatnog vlasnika nekretnine uz priloženi darovni ugovor i po standardu dokumentaciju za upis novog vlasnika i to je to. Problem riješen pa eto možda nekome i pomogne
  2. Evo jutros sam pogledao ugovor i piše da treba suglasnost banke u ugovoru. Zagrebaka ( zaba )
  3. Ajme za zaboravio sam ali mislim da piše da. Moram doma provjeriti.
  4. Navodi mi se u stambenom ugovoru da se nekretnina ne može otuđiti u trajanju kredita do isplate na to mi se izvlače.
  5. Ja sam bio i kod javnog bilježnika i u katastru i u banci i svagdje, svatko ima svoju priču. Banka kaže da se ne može, javni bilježnik kaže da bez suglasnosti banke oni ne mogu ništa ovjeriti mimo banke jer trebaju njenu suglasnost, u katastru mi govore da banka gleda nekretninu, a ne vlasnika i da ne bi bio uopće problem upisati još jednog vlasnika na nekretninu. U ponedjeljak idem vidjet kod jedne pravnice da vidim šta mi ona može napraviti jer se razumije u takve stvari pa ćemo vidjet šta ćemo riješiti
  6. Ajde super, tražio sam razne solucije ali mi izjava uopće nije pala na pamet. Hvala Vam puno!
  7. Znači kupili smo darovni ugovor 3 primjerka i ispunili doma i mislili te ugovore ovjeriti kod javnog bilježnika, ali nas je javni bilježnik odbio i objasnio nam da trebamo tražiti dozvolu od banke, tj potvrdu da banka dopušta da se pola nekretnine poklanja mojim roditeljima jer se u stambenom ugovoru pod jednom člankom navodi da u trajanju kredita se nekretnina ne može otuđiti.
  8. Pozdrav forum kolegama! Zanima me sljedeće: da li je moguće darivati pola nekretnine koja ima teretovnicu banke zbog stambenog kredita? Ukratko ja sam vlasnik kuće i putem stambenog kredita sam kupio istu, te sam u dogovoru sa roditeljima došli do zaključka da bi moj stambeni kredit plaćali pola-pola, s time da nakon isplate kredita bi ja i moja majka ili otac dijelili vlasništvo te nekretnine. Sada me zanima kako je to izvedivo. Bio sam kod javnog bilježnika gdje smo to htjeli riješiti putem darovnog ugovora ali je problem šta trebamo tražiti dozvolu od banke da se taj ugovor realizira. U banci su nam rekli da je to nemoguće dokle god je hipoteka na kući da se darivanje može jedino realizirati nakon isplate kredita i brisanje teretovnice. Da li postoji još neki način da se napravi nekakav ugovor di će se ovjeriti kod javnog bilježnika da su moji roditelji obavezni plaćati mi pola anuiteta kredita, te nakon isplate cijelokupnog kredita da im pripadne polovica nekretnine? Ako netko ima primjer sličnog ugovora ili u kratkim crtama da mi objasni kako sastaviti takav ugovor bio bi jako zahvalan. Isprike na dugome postu i unaprijed zahvaljujem ! Lijepi pozdrav!
  9. Ovako zanima me samo jedna stvar na ovu temu, pa prvo da se ovdje posavjetujem prije nego šta nešto pokrenemo. Ovako, kupio sam dvojnu kuću, kuće se vezane jednim zidom. Što se okućnice tiče, sa jedne strane kuće je dignuta ograda točno na spoju tih kuća i ograđeno, ali sa druge strane kuće di je ulaz u stan je zid stavljen doslovno uz ulazna vrata, znači zid ne ide kako ide susjedova kuća nego je zid na pola moje kuce. To je sve upisano u katastar stanje ovakvo kako je pa sad ne znam ako je već tako upisano da je to gotovo? Ako mi se javite u inbox mogu vam poslati sliku katastarskog plana i slike uživo pa da malo bolje razumijete o čemu se radi ako me niste shvatili kako treba. Hvala i lijepi pozdrav!
  10. ispričavam se šta otvaram novu temu jer nisam na staru htio pisati.. Može li mi tko pomoći u vezi ovoga. Naime radim vec 2mj u jednoj firmi preko sc. Stari mi na birou, stara ima plaju jedva 3milje a digli su kredit za stan i jedva prezivljavamo.. stari dobiva neku naknadu od biroa i nemozemo skrpat kraj sa krajem i odkada sam ja nasao posao u 9mj, poceli smo se snalaziti. ali problem je taj sta sam ja upisao Teh fakultet u Ri, prva godina, i nisam u mogucnosti ici na faklutet i raditi jer mi sef stavlja smjene kako njemu pase pa bi 90% bi mi bilo izostanaka. da li ja na temelju ovog razloga ( financijskog ) mogu zamrznut barem jednu godinu dok ne stanemo na noge? dali ako se zamrzne godina i dalje moze radit preko sc jer mi firma nedaje posao ako nemam studentski ugovor. ako itko ima iskustva na RiTeh neka mi se javi ili pm mi posalje jer mi je stvarno hitno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija