Jump to content

paponjadrazen

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani forumaši, Kako prodati stan vlastitoj supruzi? Imam pitanje za Vas na koje mi nije znao odgovoriti odvjetnik koji je član i odvjetničke komore te usko povezanih institucija. Dakle ovako: Vlasnik sam stana koji sam dobio darovnim ugovorom prije više godina od ujaka. Ugovor o darovanju koji smo sastavili je imao klauzula da on ima nesmetano pravo korištenja-stanovanja. Sud je odbio moj prijedlog da on ima nesmetano pravo korištenja-stanovanja i upisao vlasništvo na mene 1/1.Na ostavinskoj raspravi se ne pojavljuju dugovi nakon ujaka. Kako da prodam stan supruzi kad se rođaci pozivaju da je ugovor ne važeći jer je sud odbacio klauzulu o pravu korištenja-stanovanja.Vlasnički list je i danas 4 godine poslije na mene 1/1 bez tereta i hipoteka.Cilj mi je prodati/darovati stan supruzi.Kako postići cilj?
  2. Molim Vas, hitno je.Tražim odvjetnika za pokretanje upravnog spora protiv grada Labina.Imam u ruci neoborive dokaze.Potrebna mi je informacija , koji su odvjetnici u ZG specijalizirani za upravno pravo.
  3. Hvala svima na odgovorima. Na stanu nije upisana hipoteka, vlasništvo je 1/1 na moje ime,bez tereta.Ujak je živio normalno u njemu.Ugovor o darovanju koji smo sastavili je imao klauzula da ima pravo korištenja-stanovanja.Prilikom ostavinske pošto ima brače i sestara , imaju li oni pravo tražiti "nužni dio". Unaprijed hvala na odgovoru.
  4. Pozdrav, Ujak mi je preminuo prije par mjeseci, stan mi je darovao 2011 godine,ostali su dugovi iza njege - banka manji kredit , kartice banka itd... Stan je vlasništvo 1/1 na mene glasi, ja sam mu nečak, uredno sam se upisao u zemljišnik. Imali li banka pravo tražiti od mene da platim njegove dugove?. Na ostavinskoj raspravi će se svi odreći nasljedstva - brača i sestre. Što napraviti u ovoj situaciji. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija