Jump to content

Vax

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno ti hvala na odgovoru. Držat ću se tvojih savjeta. Samo se nadam da mi neće sjesti ovrha bez da mi predhodno stigne rješenje. Čuo sam da se i to zna dogoditi? Netko iz te firme je već zvao i tražio me, ali na sreću nisam bio doma. Šta predlažeš, da kažem tome što me zove, ili da se jednostavno ne javljam na te pozive? Ne znam na šta misliš "šta je sa autom?"
  2. Hvala na odgovoru. Ne znam jesam li dobro shvatio, dali da odgovorim na to pismo i pozovem se na zastaru i tamo da navedem kako ne priznam dug ili preko nekakvih drugih kanala, odvjetnika, banke...?
  3. Trebao bi jednu veliku pomoć. Živio sam i radio u Švicarskoj, te tamo dizao i kredit za auto. 25000 chf. Nakon što sam se rastao od Švicarke, Švicarske vlasti su mi poslale pismo da moram napustiti Švicarsku jer nije prošlo 5 godina u braku, koliko je potrebno da se dobije stalna radna i boravišna Visa. Ja sam se na tu odluku žalio, i napomenuo kako imam dugovanja prema bankama, i da mi bar odobre da ostanem dok to ne otplatim, jer u protivnom ako se vratim u Hrvatsku neću biti u mogućnosti ništa vraćati. Od njih sam dobio odgovor, kako je migracijska politika države Švicarske veća od dugovanja i da se ravnaju po tome, u smislu da dugove ne moram vratiti. To je bilo 2005. godine. I ja sam se vratio u Hrvatsku, nastavio sa životom, i vremenom i zaboravio na taj dio života. I sad neki dan dolazi mi pismo od jedne tvrtke iz Hrvatske (posrednici banke iz Švicarske) kako moram ODMAH platiti dug od cca 20000chf, u protivnom će oni .... Skoro sam doživio srčani udar, jer ionako živim kao podstanar, sa dva kredita, a za život mi ostane za kilu kruha (doslovno). Molim bilo koga, da mi predloži, kaže, šta ja tu mogu napraviti da zaborave moje ime? Jer siguran sam da se nešto može napraviti, sami su me "istjerali" iz Švicarske samo zato jer sam zatražio rastavu (a btw. taj kredit sam dignuo sa tom ženom, koja i sad živi i radi u Švicarskoj). Nju nitko ništa ne traži. PUNO HVALA NA SAVJETIMA!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija