Jump to content

IsikPaiva

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prema mojim saznanjima tece, ali bojim se da je prikazan kao samodoprinos. Kako bih mogla to provjeriti? Dozvoljava li hrvatski zakon isplatu place u EURima?
  2. Nedavno sam se zaposlila kod stranog poslodavca koji ima otvorenu podružnicu u Hrvatskoj. Uvidom u svoju poreznu karticu iznenadilo me je da pod poslodavac piše: nepoznat. Ugovor koji je sklopljen, sklopljen je sa matičnom firmom u stranoj zemlji, a ne s podružnicom u Hrvatskoj. Neobično je to što JOPP obrazce za nas obrađuje vanjska pravna osoba u našem imenu. Zašto na poreznoj kartici nije vidljiv naziv poslodavca i zašto podnosimo obrasce kao fizička osoba,a ne pravna (pošto sam morala osobno se prijaviti na poreznoj upravi). Znači li to da smo zaposleni kao freelanceri za stranu tvrtku i kako je uopće ovakav oblik rada zakonski uređen? Takodjer plaću nam isplaćuju u eurima, koliko je to u skladu s Hrvatskim zakonima. Pretpostavljam da se je, našim ulaskom u EU, radno pravo izmjenilo, pa me zanima kako je ovakav oblik rada uređen? Znam da je neobičan slučaj i zato vas molim za bilo kakvu pravnu pomoć.
  3. Da, već sam išla. Ali "ne govore" engleski. Zanima me postoje li uopće ikakve osnove za tužbu ili da radije zaboravim na cijelu ideju o tužbi?
  4. Poštovani forumaši, nedavno sam bila zaposlena u velikoj internacionalnoj firmi, koja je nedugo nakon mog dolaska (mjesec i 2 tjedna kasnije) objavila da su izgubili projekt, a s tim i cijeli tim od 78 ljudi i posao. Moja situacija je škakljiva zato što sam dobila otkaz za vrijeme probnog roka. Sama selidba u drugu zemlju je financijski bila jako iscrpljujuća, a selidba nazad još i više. Ono što želim je, pošto ne mogu dobiti odštetu sa zavoda zbog toga što sam dobila otkaz za vrijeme probnog roka, da dobijem odštetu od poslodavca nastalu seljenjem zbog otkaza i lažnog opisa ponude za posao. O svakom gubitku projekta poslodavac je obaviješten 6 mjeseci ranije, što znači da su mene zaposlili iako su znali da će projekt uskoro biti ugašen. Obećavane su brda i doline a ostao je samo golemi stres i trošak. Kako i kome se obratiti u ovakvoj situaciji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija