Jump to content

User33123

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, prije par godina kupio sam stan zajedno s jednim članom obitelji zbog njene kreditne nesposobnosti. Od tada samo ta osoba koristi taj stan, iako smo u vlasničkom listu suvlasnici 1/2 - 1/2 udio. Glavni problem je što usprkos dogovoru ta osoba od samog početka ne plaća rate kredita, te se meni s računa skida mjesečna rata što je moguće dokazati izvodima s računa. Bilo kakav sadašnji pokušaj komunikacije je bio neuspješan, te vas molim prijedloge kako pravno natjerati da osoba plaća rate ili da uđem u cijeli posjed stanu.
  2. Nisam siguran jeste li me dobro razumjeli. Već je prigovoreno, te su rekli da se postupak zaustavlja, no stvar je u tome da nitko ne priznaje grešku. Netko je napravio grešku (ili mu je to bila namjera) i za to bi trebao odgovarati. Nema smisla da netko može trošiti moje ili bilo čije vrijeme, bez razloga. Da sam to vrijeme koje sam potrošio na taj slučaj radio, zaradio bi daleko više nego cijeli iznos ovrhe tako da su me već tu oštetili.
  3. Na samom početku kod javnog bilježnika je rečeno da je potrebna potvrda onoga tko je zapravo izdao račun kako dug ne postoji. Odnosno kod javnog bilježnika su rekli da su im oni zapravo poslali podatke o tom dugu, no kad smo došli kod njih rečeno je da dug ne postoji, te da nisu poslali ništa kod javnog bilježnika/odvjetnika. Naravno glavni problem je bio Holding, šetanje po svim mogućim podružnicama u Zagrebu i naravno nikoga nije bilo tamo kada je trebao Radi se o računu od manje od 100 kn, no na kraju je uz sve te odvjetničke tarife, zatezne kamate, itd. došla prilična svota. Kad sam to vidio odma mi se život skratio za par godina. Nema smisla da oni nas mogu **** u mozak, a mi njima ništa i samo gubimo naše dragocjeno vrijeme.
  4. Poštovani pravnici, nedavno je bliski član obitelji primio opće poznatu ovrhu za neplaćeni račun od prije više godina. Tijekom svih godina računi za te usluge su redovito plaćani, te isto tako nikada nije pristigla nikakva opomena ili slično što bi naznačilo suprotno. Po primitku ovrhe, odmah smo se javili javnom bilježniku, zatim su nas uputili u Holding (tvrtku kojoj navodno nisu plaćeni računi), zatim oni na još jedno dvije lokacije, kako bih konačno dobili potvrdu da dug uopće ne postoji. To je sve potrajalo praktički tjedan dana, izgubljeni su sati i sati čekanja, živaca, ... a tko za to odgovara Jeli moguće tu nekoga tužiti ili dobiti neku odštetu, jer stvarno nema smisla da razne institucije mogu trošiti naše vrijeme kako im se svidi. Da se razumijemo, realno ne očekujem nikakve novce, ali to je više zbog nekog osjećaja pravde
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija