Jump to content

goran_n

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem na odgovoru, ali jo uvijek ne znam slijedeće - na koji se način pokreće postupak javne dražbe (da li to pokrećem ja ili sud automatski) - da li trebam čekati da rješenje suda postane pravomoćno (da li će me o pravomoćnosti rješenja obavijestiti sud, odnosno ako neki od suvlasnika uloži žalbu da li će me sud o tome obavijestiti)
  2. Dobio sam rješenje Općinskog suda u Zlataru kojim se određuje civilna dioba nekretnine. U rješenju se navodi da se dioba provodi prodajom nekretnine na javnoj dražbi ili na drugi prikladan način, a da se dobiveni iznos podijeli razmjerno suvlasničkim dijelovima. Moja pitanja su slijedeća: - da li mogu sam prodati nekretninu, odnosno koji je drugi prikladan način - ako ne mogu, na koji se način pokreće postupak javne dražbe - u kom roku to moram učiniti - ako trebam čekati da rješenje suda postane pravomoćno, da li će me o pravomoćnosti rješenja obavijestiti sud, odnosno ako neki od suvlasnika uloži žalbu da li će me sud o tome obavijestiti - kolika je sudska pristojba za navedeni postupak pokretanja javne dražbe (da li se pristojba određuje prema vrijednosti nekretnine) - da li moram u tom postupku navesti vrijednost nekretnine i da li to ima veze s cijenom nekretnine na javnoj dražbi - da li imam pravo na naknadu troškova (budući je u rješenju o civilnoj diobi navedeno da stranke nisu tražile naknadu troškova, a nitko me nije upozorio ako imam na to pravo)
  3. Zato što sestra živi u Njemačkoj, a dolazi u 4. mjesecu za kad sam dogovorio raspravu sa javnom bilježnicom.
  4. Dali se to može zatražiti tijekom rasprave kod javmog bilježnika?
  5. Hvala, ovo mi je puno pomoglo. Sad dali sam dobro rauzumio, trebam tražiti tabularnu ispravu od svoje sestre ? ili . Kdje ona može dobiti tabularnu ispravu.
  6. Da pojednostavimo, vjerojatno neću uspjeti ishoditi to do rasprave. Znači sestra i ja dolazimo na raspravu, ja donosim ugovor o doživotnom uzdržavanju(valjani i ovjereni na sudu). Dali se moja sestra treba složiti sa ugovorom? U slučaju da se ne složi, koja je daljnja procedura?
  7. Ako sam dobro shvatio, nakon što dobijem rješenje da se ne dozvoljava upis, nema smisla podnositi prigovor, jer će općinski sud donijeti istu odluku? Ako se sestra u ostavinskoj raspravi ne složi s ugovorom, ona mora tužiti mene? A što ako ne želi tužiti?
  8. podnesli smo zahtjev za uknjižbu ugovora, dobili informaciju da će biti zahtjev odbijen jer nema klauzule, te da pišemo prigovor, pa možda sud... Nije mi jasno, ako ugovor nije zabilježen,ako se moja sestra ne složi s ugovorom, kakva je dalje procedura?
  9. Imam slijedeći problem: sklopio sam s majkom ugovor o doživotnom uzdržavanju 1999. godine i ovjerio ga na općinskom sudu. Nakon majčine smrti išao sam u Gruntovnicu podnesti zahtjev za uknjižbu istog i dobio informaciju da se ugovor ne može uknjižiti jer nema klauzulu intabulandi. Čeka rješenje na koje ću podnesti prigovor. Od javne bilježnice sam dobio informaciju da u tom slučaju da stan ide u ostavinsku imovinu. Da li je to točno? Sa raznih strana sam dobio razne informacije i stvarno ne znam šta mi je činiti. Da li trebam poduzeti neke korake prije ostavinske rasprave? Da li bi bilo dobro zatražiti od javne bilježnice izuzeće stana iz ostavine i kad se to traži, prije rasprave ili za vrijeme rasprave?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija